آش شله ماش؛ غذایی محبوب در لرستان

یک کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی لرستان گفت: غذاهای استان طرفداران زیادی دارند.

اعظم گنجی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: آش شله ماش یکی از غذاهای محلی استان بوده که طرفداران زیادی نیز دارد.

وی با بیان اینکه غذاهای محلی لرستان بسیار خوشمزه و زبان ‎ زد هستند، ادامه داد: برای تهیه این آش ابتدا باید لوبیا را از شب قبل خیس کرده و چند باری آب آن را عوض کنید.

گنجی بیان کرد: برای تهیه آش آن را روی حرارت می ‎گذارند تا بپزد. همچنین برنج و عدس از یک ساعت قبل باید خیس بخورند سپس می‌ پزیم تا نرم شود.

این کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی لرستان گفت: در ادامه ماش را با ۳ پیمانه آب گوشت می ‎‌پذیریم و صبر می ‎ کنیم تا نیمه پز شود.

وی با بیان اینکه در ادامه باید برنج و عدس نرم شده را به آن اضافه کرد و بعد لوبیا چیتی پخته را افزود، خاطرنشان کرد: همچنین نمک و فلفل، زردچوبه و نصف پیاز داغ و آب گوشت باقیمانده را به مواد می‌افزاییم و سپس صبر می کنیم تا آش بپزد و جا بیفتد.

گنجی ادامه داد: برای خوشمزه تر شدن و جا افتادن آش، نصف موادمان را داخل میکسر می‌ریزیم و له کرده و به بقیه مواد داخل قابلمه اضافه می‌کنیم.

این کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی با اشاره به اینکه می‌توان به آن زیره هم اضافه کرد، ادامه داد: کمی محلول غلیظ زعفران و ۲ قاشق پر کشک هم داخل آن ریخته و خوب به هم می‌زنیم.

 وی اظهار کرد: همچنین می‌توان ۲ قاشق از نعناع داغ را داخل آش بریزیم و در پایان آش شله ماش را در ظرفی سرو کرده و با پیازداغ، نعناع داغ و کشک تزیینش می‌کنیم.


انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ / ۰۹:۴۲
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 97122512969
  • خبرنگار :

برچسب‌ها