به گزارش ایسنا به نقل از قوه قضاییه، شب گذشته و ساعاتی پس از معارفه رسمی رئیس قوه قضائیه، حجتالاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی اولین جلسه کاری را با فراخواندن رؤسای کل دادگستریها و دادستانهای کل کشور تشکیل داد و در این جلسه که به مدت دو ساعت و نیم ادامه یافت، رئیس دستگاه قضا با تشریح اولویتهای این قوه، از آغاز یک دوره جدید کار و تلاش شبانهروزی برای حل مسائل مردم در بخش قضایی خبر داد.
رئیس قوه قضائیه در این نشست با تشکر از اعتماد رهبر انقلاب و همچنین با تقدیر از زحمات و تلاشهای آیت الله آملی لاریجانی و همه مسئولان قضایی، گفت: تحول قضایی به معنای نادیده گرفتن تلاشها و خدمات انجام شده نیست؛ لیکن باید نگاه به آینده یک نگاه تحولی و رو به جلو باشد و راه زیادی تا رسیدن به نقطه مطلوب وجود دارد.
رئیسی با بیان اینکه به هیچ عنوان نباید به وضع موجود قانع شد، لازمه اصلی تحول را نیروی انسانی کارآمد و تحولخواه برشمرد و گفت: بیانیه گام دوم رهبر انقلاب اسلامی یک سند متقن برای طرحریزی تحول در همه بخشهای کشور است.
رئیس قوه قضاییه نگاه تحولی را، رویکردی کاملاً انقلابی خواند و با اشاره به برنامه دشمن برای نا امید کردن مردم از طریق ناکارآمد نشان دادن نظام، افزود: امروز مهمترین مؤلفه امنیت ملی، اعتماد مردم به نظام است. هر چه اعتماد عمومی افزایش یابد، امنیت ملی بیشتر خواهد شد و ما مسئولان قضایی، دادستانها، قضات و محاکم در افزایش اعتماد مردم سهم و نقش مؤثر داریم.
رئیسی لازمه اصلی تحول را اعتقاد به «ما میتوانیم» و باورمندی مدیران و نیروی انسانی به لزوم تحول انقلابی دانست و با یادآوری تجربه درخشان دفاع مقدس در این زمینه، افزود: بسیاری از شما در جبههها بودهاید و میدانید که شرایط و امکانات مطابق استانداردها نبود، اما جوانان انقلابی با روحیه انقلابی و اتکاء به خداوند و اعتماد بهنفس، بسیاری از کارهای نشدنی را انجام دادند و وضعیت را به نفع جبهه انقلاب اسلامی تغییر دادند.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه برنامههای قضایی باید از «جزمیت علمی، عزم عملی و حزم و دور اندیشی» برخوردار باشد، گفت: تحول مطلقاً به معنای اقدامات زودگذر، دل خوشکُنَک و اکتفا به آمار و ارقام نیست. همچنین تحول به این معنا نیست که متنی ابلاغ و بخشنامه شود و آقایان هم بنویسند: "بسمه تعالی- ملاحظه گردید؛ به نظر همکاران برسد." بلکه همه بویژه مدیران باید با تمام وجود به میدان بیایند.
رئیسی، مردمی بودن و توجه به خواست مردم را اصل دیگری در دوره جدید قوه قضائیه برشمرد و گفت: ارتباط با مردم، شنیدن خواست آنها، و تبیین مسائل برای آنها لازم است و اگر حکمی صادر و یا اقدامی انجام میشود، باید درباره آن با مردم صحبت کنیم.
وی افزود: قشرهای مختلفی از مردم هستند که آمادهاند این سخنان را بشنوند و اگر قانع شوند، خود به یک نیروی کارآمد و در میدان برای دفاع از قوه قضاییه تبدیل می شوند.
رئیس قوه قضاییه با تأکید بر اینکه قطع ارتباط با مردم به هیچ وجه پذیرفته نیست، به ارتباطات مردمی خود در مقاطع مختلف مسئولیت اشاره کرد و گفت: حتی ممکن است برخی خواستهای مردم قابل تحقق نباشد، اما نفس ارتباط و بیان مسائل برای مردم، موضوعیت دارد.
وی با تشکر از زحمات سخنگوی قوه قضاییه گفت: کار سخنگویی کار لازمی است؛ اما کافی نیست و در تبیین مسائل قضایی نباید به این نشستها اکتفا شود. البته این به معنای آن نیست که مسئولان قضایی مدام سخنرانی کنند، بلکه باید با اقدامات هنرمندانه، مبانی تصمیمها و اقدامهای قضایی را برای مردم تشریح کرد و در عین عمل به مرّ قانون و قاطعیت در اجرای آن، به سؤالهای مردم، پاسخهای روشن و قانعکننده داد.
رئیس قوه قضاییه با تأکید مجدد بر ارتباطات مردمی بهویژه در بخش دادسراها، مسئولان قضایی را موظف کرد که طرحها و برنامههای خود را برای تقویت سازوکارهای ارتباطات مردمی در قوه قضائیه ارائه دهند.
رئیس قوه قضاییه، با تأکید بر لزوم ارتباطات نخبگانی مسئولان قضایی و حضور در مجامع مرتبط از جمله دانشگاهها، از سخنگوی قوه قضائیه به دلیل حضور تأثیرگذار در دانشگاهها تقدیر کرد.
«حمایت از قضات شجاع و نفوذآفرین» بخش دیگری از سخنان رئیس قوه قضائیه بود. وی در این زمینه گفت: حتماً باید از قاضیِ عزت آفرین و مقتدر که در برابر نفوذ میایستد و هیچگونه جناح سیاسی، خط و خط بازی و روابط ناسالم بر او تأثیر ندارد، و تحت هیچ شرایطی حق و عدل را زیر پا نمیگذارد، حمایت کرد، چرا که حمایت از اینگونه قضات که تعداد آنها نیز کم نیست، حمایت از کل دستگاه قضایی است.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش به مسئله فساد اشاره کرد و گفت: امروز مسئله مبارزه با فساد، خواست جدی و عمومی مردم است و بخشهای نظارتی قوه قضاییه موظفند ساز و کارهایی را در نظر بگیرند که سلامت دستگاه قضایی تضمین شود.
وی با بیان اینکه در برخورد با فساد خط قرمزی وجود ندارد، گفت: تنها خط قرمز در این خصوص، بیاستناد سخن گفتن و بیاستناد عمل کردن، است. من در دوره ریاست سازمان بازرسی کل کشور نیز تأکید داشتم که در پیگیری و نظارت بر عملکرد سازمانها هیچ جا تابلو ورود ممنوع وجود ندارد؛ فقط نباید حرف یا عمل ما غیرمستند باشد، چرا که ما در جایگاه قضاوت قرار داریم و باید کاملاً مستند سخن بگوییم و عمل کنیم.
رئیس قوه قضاییه افزود: مبارزه با فساد یک کار بخشنامه ای نیست و مردم باید عزم راسخ مدیران و دستگاههای کشور را در عمل ببینند و همه متوجه شوند که در این کشور بویژه در دستگاه اداری، ارتکاب فساد هزینه دارد، بنابراین باید هزینه فساد را بالا برد.
رئیسی همچنین با اشاره به در پیش بودن ایام نوروز گفت: اقدامات پیشگیرانه و همکاری با سایر دستگاههای مسئول در این زمینه مورد تأکید است.
پس از سخنان رئیس قوه قضائیه تعدادی از مسئولان قضایی به بیان نظرات و دیدگاههای خود در خصوص آغاز دوره جدید تحول در این دستگاه پرداختند.
رییسی در جمع بندی مباحث مطرحشده، بر برگزاری نشست با رؤسای کل دادگستریها و دادستانهای مراکز استانها به صورت فصلی تأکید کرد.
رئیس قوه قضائیه همچنین با اشاره به برنامه خود برای سفرهای استانی و ارتباط نزدیک با بخشهای مختلف در استانها، رؤسای کل دادگستریها و دادستانهای مراکز استانها را موظف کرد که با بدنه قضایی تحت مدیریت خود دیدار و ارتباط منظم داشته باشند و با تکریم کارکنان و بهویژه قضات، حرفهای آنان را از نزدیک بشنوند.
رییس قوه قضاییه با اشاره به حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی، استفاده از چهرههای جوان، کارآمد، انقلابی و صالح را یک تکلیف قطعی برشمرد.
وی با تأیید سخنان برخی مسئولان در نشست مبنی بر چابکسازی دستگاه قضایی، بر پیگیری برای احقاق حقوق عامه تأکید کرد.
رئیسی همچنین با اشاره به ایستادگی ملت ایران در مقابل فشارهای دشمنان، قوه قضائیه را نیز در این زمینه برخوردار از وظایفی مهم دانست و گفت: قوه قضائیه باید با دستگاههایی که در میدان مبارزه هستند، مساعدت و همکاری کند و جلساتی که در این زمینه در استانها برگزار میشده است ادامه یابد.
رئیسی با اشاره به حضور رئیس و یا نمایندگان قوه قضائیه در مجامع تصمیمساز و تصمیمگیر نظام نیز گفت: قانونگذار با یک هدف مشخص به مسئولان قضایی در شوراهای مختلف عضویت داده است و حضور قوه قضائیه در این مجامع، نمایشی نیست بلکه باید یک حضور کاملاً مؤثر، جدی، برخوردار از عقبه و عمق کارشناسی و به نفع مردم باشد.
وی از رؤسای کل دادگستریها و دادستانهای مراکز استانها خواست ترتیبی اتخاذ کنند تا آن دسته از مشکلاتی که مردم حل آنها را به دست قوه قضاییه میبینند، درخود استان کارشناسی شده و نتیجه بررسیها از باب مسئله شناسی به مرکز منتقل، و در یک کارگروه بررسی و برای آنها راه حل پیدا شود.
رئیسی در ادامه خاطرنشان کرد: در قضیه بازداشتها باید از ابتدا با حساسیت و دقت برخورد شود و اینگونه نباشد که افرادی بازداشت شوند و بعد مشخص شود، نباید بازداشت میشدند.
رئیس قوه قضاییه تعیین تکلیف پروندههای معوقه را مورد تأکید قرار داد و افزود: تعیین زمان دور برای رسیدگی به پروندههای مردم قابل قبول نیست و این مسئله باید اصلاح شود، بنابراین رؤسای کل دادگستریها و دادستانها باید با برنامه مشخص، وقتهای رسیدگی را کوتاهتر کنند.
انتهای پیام