افزایش سه درصدی منابع و تجهیزات امدادی در طرح نوروزی هلال احمر

رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر با بیان اینکه منابع و تجهیزات امدادی به کارگیری شده در طرح نوروزی سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷، ۳ درصد افزایش داشته است، گفت: این طرح امداد و نجات نوروز از ۲۵ اسفند ماه آغاز می‌شود و تا ۱۷ فروردین ماه ادامه دارد.

به گزارش ایسنا مرتضی سلیمی در نشست خبری که امروز در هلال احمر برگزار شد، اظهار کرد: امسال به دلیل افزایش روزهای تعطیل نوروزی طرح امداد و نجات نوروز از ۲۵ اسفند ماه آغاز می‌شود و تا ۱۷ فروردین ماه ادامه خواهد داشت. اهداف اصلی این طرح کاهش زمان حضور در صحنه حوادث و افزایش سرعت امداد رسانی در سوانح مختلف، کاهش آسیب‌های ناشی از حوادث ترافیکی در محورهای برون شهری، بالا بردن سطح آگاهی و ارتقای نشاط و سلامت هموطنان حین سفرهای نوروزی، افزایش توانمندی مسافران نوروزی در مواجهه با سوانح مختلف از طریق توصیه‌های ایمنی و آموزش‌های چند رسانه‌ای و کوشش در جهت برقراری ارتباط موثر، بهینه و پویا با دستگاه‌های همکار به منظور کاهش زمان پاسخگویی در حوادث مختلف است.

وی درباره منابع به کار گرفته شده در طرح نوروز ۹۸ نیز گفت: تعداد کل پایگاه‌ها و پست‌های امداد و نجات ۱۴۲۱ مرکز است که ۵۵۹ پایگاه ثابت و ۸۳۸ پایگاه موقت است همچنین ۲۴ پست هوایی نیز در سطح کشور مستقر هستند.

رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر با بیان اینکه ۵۴۴۲ نفر در روز نیروی امدادی نجاتگر و ایثارگر در پایگاه‌ها فعال هستند، اظهارکرد: ۴۶۵ نفر در قالب ۳۱ تیم واکنش سریع در مرکز استان‌ها و روزانه ۱۵۵ نفر از تیم توانا خواهران در قالب ٣١ تیم فعال هستند.

وی درباره خودروها و لجستیک به کار گرفته شده در طرح نوروزی سال ۹۸ گفت: در این طرح در مجموع ٣۴٧٨ دستگاه به کار گرفته شده که ۱۰۲۶ دستگاه آمبولانس، ۴۳۸ خودروی نجات، ۵۰ خودروی ویژه عملیاتی، ۱۱ خودرو ارتباطات، ۱۲۸۲ خودروی امدادی، ۴۷۵ موتور سیکلت امدادی، ۱۲۲ موتور آمبولانس و ۲۴ بالگرد امدادی از جمله خودروها و لجستیک به کار گرفته شده در این طرح است.

وی با مقایسه ویژگی های طرح سال ۱۳۹۸ نسبت به سال ۱۳۹۷ و با بیان اینکه منابع و تجهیزات امدادی به کارگیری شده نسبت به سال ۹۷، ۳ درصد افزایش داشته است،اظهارکرد: امداد هوایی در طول اجرای طرح سطح کشور را به‌طور کامل پوشش خواهد داد. همچنین توان عملیاتی پایگاه‌ها و پست‌های موقت در حوزه تجهیزات امداد و نجات افزایش یافته و در زمینه راه‌اندازی تجهیزات ارتباطات رادیویی و مخابراتی، اجرایی کردن پروژه زون‌بندی VHF کشوری جهت یکسان‌سازی شبکه رادیویی در خصوص پاسخگویی به سوانح و حوادث توسط کارشناسان ارتباطات رادیویی صورت گرفته است و ۱۶ استان به سیستم بیسیم‌های دیجیتال DMR مجهز شدند.

سلیمی ادامه داد: در این طرح پرونده سلامت برای تمامی امدادگران و نجاتگران تشکیل شده است و انبارهای امدادی از سراسر کشور به بسته‌های غذایی ۷۲ ساعته و یک ماهه شارژ شدند. همچنین محتوای ارزیابی پایگاه‌ها و پست‌های امدادی نیز توسط ارزیابان اسامی جمعیت به سراسر کشور تغییر داشته و جهت اعزام امدادگران و نجاتگران حاضر به اردوهای زیارتی و سیاحتی بعد از پایان طرح برنامه‌ریزی شده است.

رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر در پایان اظهار کرد: تشکیل ستاد طرح ملی امداد و نجات نوروزی در محل سازمان هلال احمر از اواخر آذر ماه، تشکیل ستاد خدمات نوروزی جمعیت به ریاست دبیر کل جمعیت در بهمن ماه، تهیه و تدوین دستورالعمل تحت ابلاغ توسط دبیر کل، برنامه‌ریزی برای برگزاری دوره بازآموزی و بازتوانی برای نیروهای عملیات کشور در ۳۱ استان، بازبینی کامل تجهیزات عملیاتی شعب و پایگاه‌های جمعیت هلال احمر استان‌های سراسر کشور در طرح ساماندهی انبارها، هماهنگی با دستگاههای همکار از جمله پلیس، اورژانس، راهداری و ستاد هماهنگی خدمات سفر، برگزاری نشست‌های تخصصی با سازمان و اعضای کارگروه امداد و نجات و به کارگیری توان امداد هوایی برای پوشش هوایی کل کشور از اقدامات صورت گرفته در راستای طرح نوروزی ۹۸ است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۱:۵۳
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 97121909939
  • خبرنگار : 71614