گزارش کامل ایسنا از مجمع فدراسیون فوتبال/ مجمعی با مصوبات اقتصادی

مجمع عمومی فدراسیون فوتبال در غیبت برخی از مدیران سرشناس این فدراسیون برگزار شد. مهم‌ترین مساله‌ای که قرار بود در این جلسه بررسی شود، تعیین تکلیف اعضای بازنشسته هیات رئیسه فدراسیون فوتبال بود اما در نهایت، این اعضا بر سر کار خود ماندند و حالا مشخص نیست، قانون، درباره این تصمیم چه موضعی می‌گیرد. گزارش لحظه به لحظه این رویداد را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش ایسنا، مجمع عمومی سالیانه فدراسیون فوتبال صبح امروز از ساعت ۱۰:۱۰ در هتل المپیک آغاز شد.

مهدی تاج، امیرحسین فتحی، محمود اسلامیان، محمدرضا داورزنی، علیرضا فغانی، محمود شیعی و … زودتر از سایرین در مجمع حضور یافتند. برخی از مدیران فدراسیون فوتبال از جمله علی کفاشیان هنوز در مجمع حاضر نشدند. کفاشیان به دلیل برگزاری مسابقات فوتبال ساحلی قهرمانی آسیا در تایلند به سر می‌برد.

علاوه بر محمدرضا داورزنی، معاون قهرمانی وزارت ورزش، مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش و جوانان نیز با دقایقی تأخیر در محل برگزاری مجمع حضور یافت.

علی رغم شروع مجمع عمومی فدراسیون فوتبال، مشکلاتی در انتقال تصویر از سالن برگزاری مجمع به سالن استقرار خبرنگاران وجود دارد و عوامل رسانه‌ای در جریان جزئیات این رویداد نیستند.

مجمع عمومی فدراسیون فوتبال پس از قرائت قرآن کریم، به ریاست ابراهیم شکوری، سرپرست دبیرکلی فدراسیون فوتبال شروع شد. وی در ابتدای صحبت‌های خود از محمدرضا ساکت قدردانی کرد.

تنها سه نفر از اعضای مجمع عمومی برای بازرس نامزد شدند که شکوری در ابتدا اعلام کرد به دلیل اینکه فقط سه نفر برای مسئولیت بازرس مجمع نامزد شدند، رأی‌گیری صورت نمی‌گیرد اما تاج تاکید کرد که رأی‌گیری در هر صورت باید اتفاق بیفتد.

تعیین ناظرین، تصویب صورت جلسه مجمع قبل، گزارش صورت‌های مالی فدراسیون در سال ۹۶ - ۹۷، سخنرانی مهدی تاج و ارائه گزارش عملکرد هیأت رئیسه، سخنرانی مسعود سلطانی‌فر، تعیین تکلیف ساختمان‌های دو باشگاه استقلال و پرسپولیس با توجه به تصویب هیأت رئیسه، ارائه گزارش بازرس سال مالی ۹۶ - ۹۷ توسط آقای نوزاد دوست آبادی، ارائه و تصویب برنامه بودجه سالیانه فدراسیون فوتبال در سال ۹۷ - ۹۸، تعیین حسابرس و بازرس قانونی برای سال مالی ۹۷ - ۹۸ و ارائه و تصویب مقررات جدیدی انضباطی از دستورات این مجمع است.

تنها سه نفر از اعضای مجمع عمومی برای بازرس نامزد شدند که شکوری در ابتدا اعلام کرد به دلیل اینکه فقط سه نفر برای مسئولیت بازرس مجمع نامزد شدند، رأی‌گیری صورت نمی‌گیرد اما تاج تاکید کرد که رأی‌گیری در هر صورت باید اتفاق بیفتد.

صورت جلسه مجمع قبلی با اکثریت آرا تصویب شد.

۵۰ نفر در این مجمع حضور دارند که حد نصاب لازم برای قانونی شدن مجمع عمومی فدراسیون فوتبال است.

کلیپی از گزارش عملکرد فدراسیون فوتبال در سال ۹۶ - ۹۷ برای حاضران در این رویداد پخش شد.

در مجمع امروز فدراسیون فوتبال هیچکدام از بازیکنان تیم ملی فوتبال به عنوان نماینده این تیم حضور ندارند.

فریدون اصفهانیان، عضو هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال که دیشب (شنبه) از ریاست کمیته داوران فدراسیون استعفا کرده بود، در مجمع حضور یافت.

مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال با تشکر از وزیر ورزش و جوانان، اعضای مجمع عمومی و هیأت‌های استانی فوتبال گفت: از همه زحمت‌کشان فوتبال کشور تشکر می‌کنم. رسم بود که در سال‌های گذشته رئیس فدراسیون گزارش سالانه را ارائه می‌کرد اما امسال کمیته‌ها خودشان گزارش را گفتند و چیزی برای من نمانده است. فقط گزارش کمیته تعیین وضعیت را نداشتیم که در این کمیته هم اتفاقات خوبی رخ داده است. این کمیته فعالیت بسیار خوبی داشت و با توجه به قوانین سخت و محکم AFC که برای باشگاه‌های ما اتخاذ کرده، با فعالیت خوب باشگاه‌ها و وزیر ورزش و جوانان، امسال استقلال، پرسپولیس، ذوب آهن و تراکتورسازی مجوز حرفه‌ای گرفتند.

تاج: احداث چمن مصنوعی را تکمیل کردیم که نزدیک به ۶۰۰ میلیون از فیفا گرفتیم. این پروژه در مهرماه ۹۷ تکمیل شد و یک چمن مصنوعی بسیار استاندارد داریم. در آسیا فقط چند کشور این چمن مصنوعی را دارند. حدود یک میلیون دلار از فیفا گرفتیم.

وی ادامه داد: الان وضع باشگاه‌ها نسبت به گذشته بسیار خوب است. بدهی انباشته بسیار زیادی بود که برخی ثبت نشده بود و مدارک کافی وجود نداشت. الان وضعیت باشگاه‌ها پایدار و رو به توسعه است. ما مشکلاتی در حوزه درآمدزایی داریم که تلاش کردیم امروز از مجمع درباره فعالیت سازمان اقتصادی مجوز بگیریم. روی این سازمان کار شده است. هیأت رئیسه فعالیت این سازمان را تصویب کرده است. پخش مسائل تبلیغات محیطی، پیراهن و توپ به سازمان اقتصادی واگذار می‌شود. این سازمان باید با شیوه‌های رایج، امور را پیش ببرد و بتواند پول فوتبال را تأمین کند که این یکی از ویژگی‌های مثبت است که باید انجام شود.

رئیس فدراسیون فوتبال با اشاره به انتخاب این فدراسیون به عنوان برترین فدراسیون در سال ۲۰۱۷ و دومین فدراسیون در سال ۲۰۱۸ از نظر AFC گفت: این عنوان بین ایران، کره جنوبی و ژاپن دست به دست می‌شود. از طرفی تیم ملی از رده ۳۴ دنیا به رده ۲۲ دنیا صعود کرده است. از سال ۲۰۱۶ هم بهترین تیم آسیا هستیم. در رنکینگ جهانی فوتسال سوم هستیم و در فوتبال ساحلی در رده دوم جهان و اول آسیا و همچنین در فوتسال بانوان در رده نخست آسیا جای داریم.

تاج با بیان اینکه فوتسال بعد از فوتبال بیشترین تماشاگر را دارد، گفت: فوتسال تماشاگران بسیار زیادی دارد و کار خودش را ادامه می‌دهد. ۱۷ کرسی بین‌المللی داریم که نسبت به قبل یک کرسی بیشتر است. الان در بخش داوری به دنبال استفاده از سیستم کمک داور ویدئویی هستیم. با آقای سلطانی‌فر و داورزنی صحبت کردیم. این سیستم از نظر سخت افزاری تهیه شده است. آقای فغانی که مورد تمجید آقای کولینا هم بود، این سیستم را آموزش دیده است. دنبال گرفتن مجوز از فیفا هستیم. با این سیستم اشتباهات را به حداقل می‌رسانیم.

رئیس فدراسیون فوتبال درباره آخرین وضعیت پروژه‌های مالی فیفا در ایران، گفت: احداث چمن مصنوعی را تکمیل کردیم که نزدیک به ۶۰۰ میلیون از فیفا گرفتیم. این پروژه در مهرماه ۹۷ تکمیل شد و یک چمن مصنوعی بسیار استاندارد داریم. در آسیا فقط چند کشور این چمن مصنوعی را دارند. در بخش گمرک، با کمک وزیر ورزش توانستیم با هزینه کمتری تجهیزات را ترخیص کنیم. امسال زمین چمن شماره دو مرکز ملی فوتبال را هم افتتاح کردیم. کی‌روش همیشه نسبت به این موضوع انتقاد داشت. البته خود او یک جلسه بیشتر در این زمین تمرین نکرد. حدود یک میلیون دلار از فیفا گرفتیم.

وی در پایان گفت: به دنبال ساختن خوابگاهی برای تیم‌های ملی بانوان هستیم.

به دلیل مشکلات موجود در تصویر برداری و قطع صدا و تصویر، خبرنگاران به طور کامل در جریان اتفاقات مجمع و صحبت‌های تاج قرار نگرفتند. با وصل شدن تصویر، صحبت‌های تاج به پایان رسید و وزیر ورزش شروع به سخنرانی کرد.

در خلال سخنرانی مهدی تاج، ایرج عرب، مدیرعامل پرسپولیس، بهرام رضائیان، مدیرعامل پارس جنوبی، هوشنگ نصیرزاده، مدیرعامل ماشین‌سازی وارد مجمع شدند.

وزیر ورزش: اگر اختلاف نظری هم هست، با گفتار انتقادی و مطرح کردن مباحث درون خانواده مشکلات را برطرف کنیم. حداقل در ۱۴ ماه هیچ گونه اختلاف و ناهماهنگی بین وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک نمی‌بینیم. هر دو مجموعه شانه به شانه پیش می‌روند و با حضور دکتر صالحی مباحث بین‌المللی را پیش بردیم.

مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش و جوانان در مجمع عمومی فدراسیون فوتبال اظهار کرد: نیازی نیست به پنج سال قبل برگردیم که ببینیم در چه وضعیتی قرار داشتیم. دولت تلاش کرد با رویکرد تعاملی و سازنده و حفظ منافع ملی کشور، مذاکراتی با شش قدرت جهانی انجام دهد و معاهده برجام را داشتیم. در مرحله اول، شش قطع‌نامه شورای امنیت لغو شد و روند امور بانکی و مالی شرایط عادی پیدا کرد. تغییراتی در هیأت حاکمه آمریکا به وجود آمد و کسانی که این توافقنامه را امضا کردند، کنار رفتند و افراد جدیدی آمدند. رئیس جمهور آمریکا منافع آمریکا در این توافقنامه دیده نشده و از این توافق خارج شد و تحریم‌های ناعادلانه بر کشور ما وارد شد.

وی ادامه داد: آثار این تحریم‌ها در وضعیت اقتصادی کشور دیده می‌شود. ما وارد جنگی اقتصادی با آمریکا شدیم که همانند جنگ نظامی ضایعاتی دارد. این جنگ اقتصادی هم ضایعات خاص خود را دارد.

در این لحظه مجدداً تصاویر قطع شد و خبرنگاران بخشی از سخنان صحبت‌های وزیر ورزش و جوانان را نشنیدند.

سلطانی‌فر در ادامه گفت: می‌توانیم امیدوار به آینده باشیم و مسائل و مشکلات کشور را با همدلی، هماهنگی، هم‌گرایی، هم افزایی و وحدت حل کنیم. اگر تسویه حساب‌های شخصی، جناحی، قومی و سیاسی را کنار بگذاریم و ملت ایران به عنوان یک ملت واحد برای حفظ نظام تلاش کنیم، از این دوران هم عبور می‌کنیم. ما اطمینان داریم در این جنگ اقتصادی پیروز خواهیم شد. لازم است با تدبیر و مدیریت و صرفه‌جویی در اکثر امور پیش برویم. ریخت و پاش را کنار بگذاریم و ضرورت‌ها را در نظر بگیریم.

وی با اشاره به سیاست عمومی ورزش کشور اظهار کرد: من از حدود دو سال و نیم قبل افتخار خدمت گذاری در این وزارت خانه را دارم و در خدمت ملت و مجامع ورزش کشور بودم. به دنبال تعامل و ایجاد آرامش در همه بخش‌ها بودیم به نحوی که در سایه این ثبات و آرامش، توسعه کشور را زمینه سازی کنیم. باورمان بر این است که در هیچ جامعه ملتهب و متشنجی توسعه تحقق پیدا نمی‌کند. توسعه یک عرصه نیازمند ثبات، آرامش و هماهنگی و وحدت است. تلاشمان این است با همه نابسامانی‌ها و مشکلاتی که ممکن بود به وجود بیاید و حاشیه سازی شود، مجموعه ورزش کشور را از حواشی دور کردیم و تلاش کردیم تعامل جدی داشته باشیم. اگر اختلاف نظری هم هست، با گفتار انتقادی و مطرح کردن مباحث درون خانواده مشکلات را برطرف کنیم. حداقل در ۱۴ ماه هیچ گونه اختلاف و ناهماهنگی بین وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک نمی‌بینیم. هر دو مجموعه شانه به شانه پیش می‌روند و با حضور دکتر صالحی مباحث بین‌المللی را پیش بردیم.

وزیر ورزش گفت: ورزش کشور در سال ۹۷ با موفقیت‌های جدی همراه بود. اگر چه بخشی از این موفقیت‌ها به ورزش فوتبال برمی‌گردد اما اکثر رشته‌های ورزشی در رویدادهای بین‌المللی افتخارات متعددی کسب کردند. بعد از صعود مقتدرانه به جام جهانی توسط تیم ملی و عملکرد خوب در جام جهانی روسیه سال را آغاز کردیم. کسی باور نمی‌کرد با قهرمان جهان، اروپا و آفریقا کارنامه قابل قبولی داشته باشیم. همه تلاش کردند یک تیم به عنوان نمایندگان این مملکت نتایج آبرومندی بگیرند. بعد از این رویداد بازی‌های آسیایی جاکارتا را داشتیم که توانستیم بیشترین تعداد مدال را بعد از انقلاب کسب کنیم. در پاراآسیایی رتبه سوم را کسب کردیم. برای اولین بار دو تیم بزرگ کشور به طور هم‌زمان در بین هشت تیم برتر آسیا حاضر شویم و پرسپولیس می‌توانست قهرمان لیگ قهرمانان آسیا شود. در وزنه برداری، ووشو، تکواندو و کاراته نتایج خوبی داشتیم. در ژیمناستیک، تک ستاره‌هایی داشتیم. امسال برای ما خوب بود. در جام ملت‌های آسیا هم با وجود اینکه همه اعتقاد داشتند، تیم شخصیت قهرمانی داشت و همه امکانات فراهم بود، در اثر یک اشتباه حذف شدیم اما تا جمع چهار تیم برتر رفتیم. اگر چه انتظار داشتیم این تیم قهرمان جام ملت‌های آسیا شود.

وی با اشاره به موفقیت‌های سایر رشته‌ها در دو بخش مردان و زنان گفت: باید تلاش کنیم در سال آینده هم نتایج خوبی بگیریم و باعث شور و شادی اقشار مختلف جامعه شویم.

هزینه ۱۶ تیم لیگ برتری در یک سال که اوقات فراغت ۶۰ میلیون نفر را فراهم می‌کند، در حدود ۴۰۰ میلیارد تومان است. هیچ ریالی هم توسط دولت تأمین نمی‌شود و خود باشگاه‌ها هزینه‌ها را تأمین می‌کنند. مگر اینکه بگوییم چند باشگاه مثل سپاهان و ذوب آهن متصل به دولت هستند. بقیه هزینه‌ها را مردم می‌دهند.

وزیر ورزش و جوانان اظهار کرد: تاکنون قدم‌های خوبی در جوانگرایی برداشتیم و الان ۱۲ مدیرکل استانی ما زیر ۴۰ سال هستند. در رشته‌های مختلف شاهد مدیران جوان بودیم. این نسیمی است که در ورزش کشور وزید و ان شاءالله ادامه پیدا خواهد کرد. تلاش ما بر این است که انتقال نسل و مدیریت را ادامه دهیم.

سلطانی‌فر درباره فدراسیون فوتبال نیز یادآور شد: فوتبال یک رشته پر طرفدار در دنیا است که موجب نشاط و شادی مردم می‌شود. در ایران چند ده میلیون نفر مردم را داریم که اوقات فراغت خود را با فوتبال پر می‌کنند. بارها در جلسات مسئولان کشوری گفتم که هزینه ما برای ورزش به خصوص فوتبال برای پر کردن اوقات فراغت مردم با ابزار سالم در مقایسه با هزینه‌های سایر عرصه‌ها و رشته‌ها یک به چند است. هزینه ۱۶ تیم لیگ برتری در یک سال که اوقات فراغت ۶۰ میلیون نفر را فراهم می‌کند، در حدود ۴۰۰ میلیارد تومان است. هیچ ریالی هم توسط دولت تأمین نمی‌شود و خود باشگاه‌ها هزینه‌ها را تأمین می‌کنند. مگر اینکه بگوییم چند باشگاه مثل سپاهان و ذوب آهن متصل به دولت هستند. بقیه هزینه‌ها را مردم می‌دهند.

وزیر ورزش و جوانان گفت: باید در این عرصه بیشتر کار کنیم و از این ظرفیت خوب اجتماعی در جهت تأیید نظام و حفظ منافع نظام تلاش کنیم. تلاش ما این است که همه حرکت‌ها با رعایت ملاحظات بین‌المللی و احترام کامل به قوانین داخلی همراه باشد. خوشبختانه در دوره اخیر موفق شدیم در همه فدراسیون قوانین مصوب دستگاه‌های داخلی را اجرا کنیم. این رویکرد را با جدیت دنبال می‌کنیم و ان‌شاءالله نتایج جدی این سیاست‌ها و تدابیر را روز به روز خواهیم دید و ورزش کشور از این اقدامات و هماهنگی‌ها منتفع می‌شود.

اعضای مجمع رفته رفته به ۶۰ نفر افزایش پیدا کرد.

در ادامه با اکثریت آرا فعالیت سازمان اقتصادی فدراسیون فوتبال تصویب شد.

در ادامه تعیین تکلیف ساختمان دو باشگاه استقلال و پرسپولیس توسط سلیمانی، خزانه‌دار فدراسیون فوتبال در دستور جلسه قرار گرفت.

سلیمانی، خزانه‌دار فدراسیون فوتبال گفت: چند سال است که دو ساختمان به مالکیت فدراسیون فوتبال در اختیار دو باشگاه استقلال و پرسپولیس است. در زمان واگذاری از نظر حقوقی اقدامی صورت نگرفت. با توجه به اینکه در سال ۱۳۹۸ وضعیت خصوصی سازی این دو باشگاه مطرح است و باید مالکیت اموال این دو باشگاه مشخص شود، باید مجمع فدراسیون فوتبال به عنوان بالاترین مرجع نظر نهایی خود را به سازمان خصوصی سازی کشور اعلام کند. طی یک سال گذشته چندین بار سازمان خصوصی سازی کل کشور با فدراسیون فوتبال مکاتبه کرد و درخواست انتقال مالکیت این دو ساختمان به دو باشگاه را داشت. ما امروز به عنوان یکی از موارد طرح در جلسه، موضوع تعیین تکلیف این دو ساختمان را بررسی می‌کنیم.

وی ادامه داد: پیشنهادهای مختلفی از جمله واگذاری با قیمت کارشناسی مطرح است. ما به عنوان مجری تا پایان سال ۹۷ و اوایل سال ۹۸ عمل می‌کنیم.

تاج در این مورد گفت: در دو دوره قبل، تعیین تکلیف صورت نگرفت. ما این دو ساختمان را دادیم و اجاره هم نگرفتیم. پیشنهاد دیگر، تعیین قیمت و واگذاری بود. پیشنهاد ما این است که یک هیات از فدراسیون فوتبال، وزارت ورزش و دو باشگاه تشکیل شود و به قیمت کارشناسی برسند.

در ادامه ششگلانی، رئیس هیأت فوتبال آذربایجان شرقی درباره پیشنهاد مهدی تاج گفت: نظر ما این است که کارشناسی شود. باید این موضوع کارشناسی شود و واگذاری صورت بگیرد.

تاج گفت: قیمت کارشناسی توسط این هیات صورت می‌گیرد.

ایرج عرب، مدیرعامل باشگاه پرسپولیس گفت: اسنادی وجود دارد که استقلال و پرسپولیس بخشی از مبلغ را پرداخت کرده‌اند اما به علت وجود بدهی در هر دو باشگاه، واگذاری صورت نگرفت که مشکلی به وجود نیاید. اینکه بگوییم این دو ساختمان صرفاً برای فدراسیون فوتبال است، درست نیست.

یک عضو مجمع: ساختمان‌های استقلال و پرسپولیس زیر نظر وزارت ورزش و جوانان در اختیار دو باشگاه باشد. خدای نکرده اگر بعداً این دو باشگاه واگذار شوند، آیا هیات‌ها می‌توانند دو ساختمان را بگیرند؟ اجازه دهیم دو ساختمان در اختیار وزارت ورزش و نظام جمهوری اسلامی بماند.

سلیمانی نسبت به صحبت‌های ایرج عرب گفت: در حال حاضر سند به نام فدراسیون فوتبال است. اینکه باشگاهی بگوید اسنادی مبنی بر پرداخت مبالغ وجود دارد، موجب کاهش قیمت می‌شود.

عرب مجدداً گفت: من بررسی کردم و دیدم اسنادی مبنی بر پرداخت بخشی از قیمت ساختمان وجود دارد.

تاج گفت: کارشناس رسمی دادگستری باید قیمت را مشخص کند. هیاتی که عرض کردم، ادعای دو باشگاه را بیاورد. ما هیچ سندی نداریم. اگر سندی هست، این هیات بررسی می‌کند. در دو مجمع قبلی هم درباره این موضوع صحبت کردیم. کارشناسی رسمی به اضافه بررسی مستندات باید صورت بگیرد.

یکی از اعضای مجمع فدراسیون فوتبال گفت: من احساس می‌کنم فدراسیون فوتبال متعلق به وزارت ورزش و جوانان است. اجازه دهیم این دو ساختمان زیر نظر وزارت ورزش و جوانان در اختیار دو باشگاه باشد. خدای نکرده اگر بعداً این دو باشگاه واگذار شوند، آیا هیات‌ها می‌توانند دو ساختمان را بگیرند؟ اجازه دهیم دو ساختمان در اختیار وزارت ورزش و نظام جمهوری اسلامی بماند.

براتی، رئیس کمیته حقوقی فدراسیون فوتبال گفت: فدراسیون فوتبال دارای شخصیت حقوقی مستقل است، بنابراین با احترام به سخنان عضو مجمع فدراسیون فوتبال، این موضوع باید بررسی شود.

وی درباره صحبت‌های عرب نیز گفت: کسی که سند مالکیت به نامش ثبت شده به عنوان مالک شاخته می‌شود. در حال حاضر فدراسیون فوتبال مالک ساختمان این دو باشگاه است. بعداً این اسناد در قالب هیاتی رسیدگی می‌شود. در برابر هر حقی تکلیفی وجود دارد.

در این هنگام باز هم تصویر قطع شد و دقایقی بعد، در حالی وصل شد که تصمیم گیری درباره سرنوشت ساختمان باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس به پایان رسیده بود و حسابرس فدراسیون فوتبال در حال قرائت وضعیت صورت‌های مالی این فدراسیون در سال مالی ۹۶- ۹۷ بود!

نورزاد دولت آبادی، حسابرس و بازرس مالی فدراسیون فوتبال در سال ۹۶ - ۹۷ گفت: اسناد و مدارک موجود درباره چگونگی استفاده استقلال و پرسپولیس از دو ساختمان فدراسیون فوتبال موجود نیست.

محمد مهدی برادران، رئیس هیأت فوتبال خراسان رضوی درباره گزارش حسابرس و بازرس فدراسیون فوتبال گفت: عملکرد مجموعه فدراسیون بر اساس گزارش حسابرس مستقل قانونی نسبت به سال گذشته شفاف‌تر شده است. دفعه قبل هم وزیر ورزش و جوانان گفتند که دو باشگاه، ساختمان‌ها را پس بدهند. این بند مهم است. بند دیگر، بحث مالیات است که به نظر ما این موضوع شامل فدراسیون فوتبال نمی‌شود و گرفتن ۲۶ میلیارد تومان به عنوان مالیات از فدراسیون فوتبال درست نیست.

تاج در ادامه مانع رای گیری شد و خواهان شفافیت بیشتر درباره وضعیت مالی این فدراسیون در سال مالی ۹۶ - ۹۷ شد تا سلیمانی، خزانه دار فدراسیون فوتبال، مجدداً عملکرد مالی فدراسیون را تشریح کند.

سلیمانی در همین رابطه گفت: ما مذاکراتی با وزارت ورزش و جوانان داریم که با وزیر اقتصاد و دارایی درباره مالیات فدراسیون‌ها مذاکره کنند. ما مشمول معافیت‌ها برای سال ۹۶ - ۹۷ هستیم. تمام کمک‌های دریافتی از FIFA، AFC، وزارت ورزش و سایر نهادها هستیم.

در نهایت، با موافقت اعضای مجمع مقرر شد ساختمان باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال از طریق گارگروه مجمع (مشتمل بر وزارت ورزش و جوانان، فدراسیون فوتبال و دو باشگاه پرسپولیس و استقلال) و همچنین کارشناسی رسمی، قیمت گذاری و به این دو باشگاه واگذار شود.

طبق اعلام وزیر ورزش و جوانان، واگذاری دو باشگاه به بخش خصوصی و بر اساس مصوبه دولت در سال ۹۸ این اتفاق رخ خواهد داد.

تاج: قرارداد کی‌روش را برای حسابرس فرستادیم ولی کی‌روش به خاطر اینکه صورت مطالبات فارسی بود این موارد را امضا نمی‌کرد و حسابرس نسبت به این مبالغ ایراد گرفته است. همه پرداختی‌های ما از سوی فیفا، AFC و بانک بود اما حسابرس فیش بانکی را قبول ندارد. به هر صورت ما گزارش را دادیم. مورد خاصی نیست.

محمدرضا داورزنی، معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان درباره مشمولیت فدراسیون‌ها برای پرداخت مالیات، گفت: همه ما می‌دانیم که فدراسیون‌ها از دولت کمک می‌گیرند و نباید مالیات پرداخت کنند. کسانی که در ورزش سرمایه گذاری می‌کنند، از پرداخت مالیات معاف می‌شوند. در مجلس مصوب شد که این بخش‌ها معاف از مالیات هستند اما شرط اظهارنامه بر مبنای صفر است. برای شفافیت در حوزه اقتصادی، بخش‌های معاف از مالیات هم باید اظهارنامه را تکمیل کنند. فدراسیون‌ها، باشگاه‌ها و سرمایه گذاران در ورزش معاف از پرداخت مالیات هستند. الان وزارت خانه دنبال این است که مجموعه مالیات بر عملکرد فدراسیون را تقسیط کند تا کار به طور قانونی انجام شود و این موضوع شامل همه فدراسیون‌های کشور می‌شود. دوستان امور مالیاتی هم می‌گویند چون اظهارنامه داده نشده، ما مطابق قانون عمل می‌کنیم. این مشکل از سال ۹۱ تا ۹۵ وجود دارد اما فدراسیون فوتبال از سال ۹۵ اظهارنامه مالیاتی خود را تکمیل کرده است.

سلیمانی درباره وصول مطالبات فدراسیون فوتبال از طریق قراردادهای اقتصادی هم گفت: مطالبات خودمان را از طریق مراجع قضایی پیگیری می‌کنیم. در حال حاضر پرونده حقوقی برای همه موضوعات تشکیل شده است. ما مطالباتی از باشگاه‌هایی داریم که در حال حاضر منحل شده‌اند. مستنداتی درباره طلبکاری ما وجود ندارد. به خاطر اینکه باشگاه‌ها وجود خارجی ندارند و فعالیتی ندارند. پیشنهاد من به عنوان مسئول امور مالی فدراسیون فوتبال به هیأت رئیسه این است که مجوز بدهند که یک بار بررسی شود و مطالبات غیر قابل وصول از دفاتر خارج شود تا این بند هم از صورت‌های مالی خارج شود.

وی درباره مطالبات کی‌روش هم گفت: ما قرارداد کی‌روش را برای حسابرس فرستادیم ولی کی‌روش به خاطر اینکه صورت مطالبات فارسی بود این موارد را امضا نمی‌کرد و حسابرس نسبت به این مبالغ ایراد گرفته است. تمام پرداخت‌ها به حساب کی‌روش از سوی فیفا و حساب‌های بانکی بود.

تاج نیز افزود: همه پرداختی‌های ما از سوی فیفا، AFC و بانک بود اما حسابرس فیش بانکی را قبول ندارد. به هر صورت ما گزارش را دادیم. مورد خاصی نیست.

خزانه دار فدراسیون فوتبال هم ادامه داد: در دو سه ماه آینده منحل شدن شرکت افق سبز در روزنامه‌ها هم چاپ می‌شود چرا که منافعی برای ما نداشت و نیروهای این شرکت هم باید تسویه حساب شوند. با این انحلال در سال گذشته یکی، دو میلیارد صرفه جویی داشتیم.

سلیمانی ادامه داد: شرکت افق سبز وجود خارجی ندارد و در ثبت اسناد، منحل شده است اما اگر کسی طلب یا بدهی دارد، به فدراسیون فوتبال مراجعه کند.

وی درباره مطالبه ۱۷ میلیاردی سازمان لیگ نیز گفت: به دنبال وصول این مبلغ از سوی مراجع قضایی هستیم تا به باشگاه‌ها پرداحت کنیم.

ششگلانی رئیس هیأت فوتبال آذربایجان شرقی گفت: بحث مالیات‌ها برای ما مشکل ایجاد کرده است. الان حدود ۱۶۰ میلیون تومان از مطالبات ما کسر شده است. به نظرم این موضوع را به سال بعد موکول کنید که وزیر ورزش و جوانان هم کمک کند. این مبلغ برای یک سال بلوکه شده و اکثر هیات‌ها با این مشکل مواجه هستند.

مهدی تاج در ادامه گفت که وزیر ورزش و جوانان پیشنهاد کرد بحث مالیات در استان‌ها توسط استاندارها حل شود. تاج افزود: ما از سال ۹۵ هیچ مشکل مالیاتی نداریم. تمام مطالبات ایران نوین، بلیت فروشی و … وارد دادگاه شده و تا انتها هم در دادگاه پیگیری می‌شود. وزیر ورزش هم توصیه‌هایی هم به مسئولان حقوقی و نظارتی داشتند که به طور جدی پیگیری و مطالبات وصول شود.

در ادامه، وزیر ورزش و جوانان گفت: در رابطه با استقلال و پرسپولیس هم ده‌ها جلسه با اداره امور مالیاتی داشتیم. گفتیم که این دو باشگاه در دهه‌های گذشته درآمدشان کمتر از هزینه‌ها بوده اما اداره مالیاتی می‌گوید که باید اظهارنامه مالیاتی تکمیل می‌شد که مالیات تیم‌ها صفر شود. ما برای پر کردن اظهارنامه مالیاتی موظف هستیم. الان این رقم سنگین شده که با تدابیر انجام شده و بر اساس دستور وزیر اقتصاد و دارایی در حال پیگیری است.

احمدرضا براتی: مطابق قوانین جدید ارکان قضائی حق ندارند بدون حضور اشخاص و دفاع کردن از حقوق خودشان، درباره پرونده‌های موجود تصمیم گیری کنند.

سلطانی‌فر درباره صحبت‌های ششگلانی نیز گفت: این رقم درباره استان‌ها سنگین نیست. اگر با استاندارها صحبت کنید اقدامات تنبیهی را انجام می‌دهند و موضوع حل می‌شود. من در شش استانی که استاندار بودم این کار را درباره باشگاه‌ها انجام می‌دادیم و به دارایی می‌گفتیم بلوکه کردن حساب‌ها را به آینده موکول کند. از تاج می‌خواهم این مشکل را به ما گزارش کند و از استان‌ها می‌خواهم که مشکل هیأت‌های ورزشی حل شود.

در نهایت، گزارش مالی حسابرس و بازرس مستقل از وضعیت فدراسیون فوتبال در سال مالی ۹۶- ۹۷ تصویب شد.

در ادامه بودجه و برنامه فدراسیون فوتبال در سال مالی ۹۷ - ۹۸ مطرح شد و فدراسیون فوتبال پیشنهاد کرد که این فدراسیون می‌تواند با بودجه ۹۷ میلیارد تومان امور خودش در سال آینده را اداره کند که بخش اعظمی از این بودجه به اصلاح و ترمیم زمین شماره یک آکادمی ملی فوتبال اختصاص داشت.

خداداد افشاریان، رئیس هیأت فوتبال کهگیلویه و بویر احمد با انتقاد از وضعیت کنونی فوتبال گفت: واقعاً نسبت به استان‌های کم برخوردار وسواس داشته باشد. حق و سهم فوتبال ما در این سال کجا دیده شده است؟

وزیر ورزش و جوانان در اواسط مجمع، این جلسه را ترک کرد.

مهدی تاج درباره بودجه سال آتی گفت: ما یک ماه قبل جزئیات بودجه را برای همه اعضای مجمع فرستادیم تا همه نظرات خودشان را بگویند. برای همین به سمت سازمان اقتصادی رفتیم. همه باید به ما کمک کنند. موضوع دوم بحث اردوهای خارجی است. اردوهای خارجی به حداقل رسیده است. با توجه به مشکلات ارزی این اردوها به حداقل می‌رسد. دیروز بازی عراق و قطر بود. قرار بود چهار نفر برای آنالیز بازی برود که شورای برون مرزی رفتن یک نفر را تصویب کرد. دوستان در باشگاه‌ها هم برگزاری اردوها در خارج از کشور را به حداقل برسانند. ما مشکلات زیادی در بحث تأمین ارز داریم.

در نهایت بودجه و برنامه ۹۷ میلیارد تومانی فدراسیون فوتبال با شرط کمک به هیأت‌های کم برخوردار تصویب شد.

تعیین حسابرس و بازرس مستقل به هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال واگذار شد.

احمدرضا براتی با تشریح مقررات جدید انضباطی فدراسیون فوتبال، به بخش‌های مختلف آن از جمله مشکلات موجود در تعارض با اساسنامه فدراسیون فوتبال و اصلاح آن اشاره کرد. مطابق قوانین جدید ارکان قضائی حق ندارند بدون حضور اشخاص و دفاع کردن از حقوق خودشان، درباره پرونده‌های موجود تصمیم گیری کنند.

وزیر ورزش و جوانان در اواسط مجمع، این جلسه را ترک کرد.

مهدی تاج درباره بودجه سال آتی گفت: ما یک ماه قبل جزئیات بودجه را برای همه اعضای مجمع فرستادیم تا همه نظرات خودشان را بگویند. برای همین به سمت سازمان اقتصادی رفتیم. همه باید به ما کمک کنند. موضوع دوم بحث اردوهای خارجی است. اردوهای خارجی به حداقل رسیده است. با توجه به مشکلات ارزی این اردوها به حداقل می‌رسد. دیروز بازی عراق و قطر بود. قرار بود چهار نفر برای آنالیز بازی برود که شورای برون مرزی رفتن یک نفر را تصویب کرد. دوستان در باشگاه‌ها هم برگزاری اردوها در خارج از کشور را به حداقل برسانند. ما مشکلات زیادی در بحث تأمین ارز داریم.

تاج: اینکه تاکنون قانون منع به کارگیری بازنشستگان در ورزش را اجرا نکردیم به این خاطر بود که اختلاف نظرهایی بین دستگاه‌ها بود. من استقلال فدراسیون فوتبال را حفظ خواهم کرد. درباره سرمربی هم فدراسیون فوتبال تصمیم گیر است و وزارت ورزش تصمیم گیر نیست.

در نهایت بودجه و برنامه ۹۷ میلیارد تومانی فدراسیون فوتبال با شرط کمک به هیأت‌های کم برخوردار تصویب شد.

تعیین حسابرس و بازرس مستقل به هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال واگذار شد.

تاج با انتقاد از محرومیت موقت بازیکنان و مربیان به واسطه قانون موجود در فاصله چند ساعت تا برگزاری یک مسابقه گفت: اجرای این قانون برای همه سخت است. مطابق قانون مدت زمان کوتاه و معقولی برای دفاع در نظر گرفته می‌شود و سپس نسبت به پرونده‌های موجود، رای صادر می‌شود.

اعضای مجمع فدراسیون فوتبال با آرای قاطع به اصلاحات قوانین انضباطی فدراسیون فوتبال رای دادند که در این هنگام، براتی از امیرحسین فتحی، مدیرعامل استقلال خواست که فارغ از اختلافات به اصلاحات موجود رای بدهد. فتحی هم به اصلاحات موجود رای مثبت داد.

رضا علی، عضو مجمع عمومی فدراسیون فوتبال با انتقاد از استعفای اعضای هیات رئیسه گفت: شاهد کاهش فرسایشی اعضای هیات رئیسه فدراسیون فوتبال هستیم. این اعضا نمی‌توانند به دلخواه استعفا بدهند. آقای تاج شما هم از مجمع رای گرفتید. من از کجا بدانم که چند نفر دیگر در هیات رئیسه هستند؟ موقعی که آقای کفاشیان برای هیات رئیسه انتخاب شد، بحث سن مطرح نبود. چطور استعفای آقایان کفاشیان پذیرفته شد در حالی که در مجمع رای گیری نشد؟ چرا قوانین خارج از فوتبال در امور فدراسیون فوتبال دخالت می‌کند؟

تاج تاکید کرد: ما در جمهوری اسلامی زندگی می‌کنیم و قوانین داخلی باید در فوتبال جاری و ساری باشد. بحث فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا را هم در نظر داریم. شرایط اقتصادی، اجتماعی و قضایی، خاص است. ما باید قوانین را در اینجا دنبال کنیم. اینکه تاکنون قانون منع به کارگیری بازنشستگان در ورزش را اجرا نکردیم به این خاطر بود که اختلاف نظرهایی بین دستگاه‌ها بود. من استقلال فدراسیون فوتبال را حفظ خواهم کرد. درباره سرمربی هم فدراسیون فوتبال تصمیم گیر است و وزارت ورزش تصمیم گیر نیست. راجع به مجموعه بازنشستگی هم در اساسنامه خودمان بندی داریم که بعد از ۶۵ سالگی، اعضا بازنشسته می‌شوند. تعدادی از اعضای هیات رئیسه با کفاشیان صحبت کردند. هیات رئیسه دنبال همین موضوع است. فدراسیون فوتبال از تمام قوانین تبعیت کرده است.

نماینده هیات فوتبال زنجان به اصفهانیان خسته نباشید گفت و درباره قانون منع به کارگیری بازنشستگان در ورزش گفت: فکر می‌کنم آقای اصفهانیان برای تعامل با فدراسیون فوتبال استعفا کرده و استان‌ها خواهان حضور ایشان در این کمیته هستند.

تاج درباره موضوع بازنشستگی گفت: تمام حساسیت ما این است که قانون را اجرا کنیم و با موانع بین المللی تضاد نداشته باشیم. راجع به بحث آقای اصفهانیان باید بگویم که ایشان در هیات رئیسه فدراسیون فوتبال حضور دارند و کارشان را ادامه خواهند داد. دیشب هم من با او صحبت کردم و مانعی در این دو، سه روز ندیدم. نمی‌توان فوتبال را مستقل و بدون ارکان و قوانین داخلی اداره کرد چون مشکل درست می‌شود. بقیه هیات رئیسه ما دپارتمانی را در اختیار ندارند. آقای ممبینی هم اگر بخواهند در سازمان اقتصادی بمانند باید صحبت شود. بقیه اعضا در دپارتمانی نیستند. سازمان لیگ هم مشخص نشده خصوصی است یا خیر. ما باید قوانین داخلی جمهوری اسلامی را هم اجرا کنیم. خوشبختانه هیات‌های فوتبال از این قانون مستثنی نیستند. در لایحه‌ای که به مجلس رفت، کسانی که از دولت بودجه می‌گیرند شامل این قانون هستند ما پولی نمی‌گیریم.

اسلامیان: اگر استقلال و پرسپولیس خصوصی شوند، ظرف سه سال ورشکست می‌شوند. خواهشم از داورزنی این است که تکلیف فوتبال را مشخص کند. کارشناسان AFC برآورد کردند که سهم ما از حق پخش، ۱۵۰ میلیون دلار است.

محمود اسلامیان، عضو هیات رئیسه فدراسیون فوتبال هم درباره قانون منع به کارگیری بازنشستگان در ورزش اظهار کرد: ۸۰ درصد اقتصاد ما در دستان دولت است. دولت باید نقش نظارت داشته باشد. همه زحمت فوتبال کشور در دستان باشگاه‌هاست. چه کسی بهتر از این‌ها می‌تواند به فوتبال کمک کند؟ باید مشخص شود که فوتبال دولتی است یا خیر. من از سال ۹۳ به سیستم دولتی بازگشتم. جایی نگفتم بازنشسته هستم یا خیر. تجربه دنیا نشان داده که باید امور را به مردم بدهند. دکتر روحانی هم اخیراً تاکید کردند. دولت باید نقش حامی و ناظر را داشته باشد.

عضو هیات رئیسه فدراسیون فوتبال با اشاره به بودجه فدراسیون فوتبال افزود: ۷۰ درصد درآمد فوتبال دنیا از محل حق پخش تلویزیونی است. اگر محل دیگری وجود دارد، بگویید. من معتقدم اگر استقلال و پرسپولیس خصوصی شوند، ظرف سه سال ورشکست می‌شوند. خواهشم از داورزنی این است که تکلیف فوتبال را مشخص کند. کارشناسان AFC برآورد کردند که سهم ما از حق پخش، ۱۵۰ میلیون دلار است. چرا نباید استان فارس تیم داشته باشد؟ فوتبال، سه پایه دارد؛ بحث نخست مردم است که مردم ایران عاشق فوتبال هستند. کی‌روش می‌گفت علاقه مردم در ایران بیشتر از آرژانتین است. بحث دوم ثبات است که امیدوارم اجازه دهند مدیریت کنونی فعالیت کند. بحث سوم منابع مالی است. اگر حق پخش حل نشود به بن بست می‌خوریم. اگر این مساله حل شود، شاهد تحول و یک جهش بزرگ خواهیم بود. زیبنده فوتبال ما نیست که هیات‌های فوتبال مشکل داشته باشند. اگر حق پخش را حل کنند و فوتبال را به جامعه فوتبال بسپارند، اتفاق بزرگی می‌افتد.

اسلامیان خاطرنشان کرد: اگر چرخه اقتصادی منفی شود، بخش خصوصی هم نمی‌تواند داوم بیاورد. سرمایه گذار دو، سه سال صبر می‌کند. آقای زنوزی چند سال می‌تواند به این شکل ادامه دهد؟ باید اصل پول برگردد. نقش عمده حل این مشکل بر عهده وزارت ورزش و جوانان است.

مجمع عمومی فدراسیون فوتبال بعد از حدود ۳ ساعت و ۲۰ دقیقه خاتمه یافت.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۰:۱۳
  • دسته‌بندی: فوتبال، فوتسال
  • کد خبر: 97121909816
  • خبرنگار : 71536