به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در نشست خبری در پایان سفر دو روزه به استان گیلان در پاسخ به سوالی در خصوص انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی ایران و اینکه دولت چقدر در این رابطه جدی است و چه مقدار به ملاحظات محیط زیستی توجه دارد، اظهار کرد: یکی از منابع آب در کشور دریاها چه در شمال و جنوب کشور هستند. یکی از راههای آن این است که آب را شیرین کنیم و به مردمی که نیاز دارند آن را برسانیم. آب حتی در خود شمال هم گاهی مورد نیاز مردم است و در فلات مرکزی و حتی بخشهایی از استان گلستان هم به آن نیاز دارند.
وی افزود: در تمام طرحها تنها بحث استفاده از دریا نیست و دریای خزر دریای عظیم و بزرگی بوده و اینکه ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب از آن خارج شود مسألهای نیست و بعضیها فکر میکنند این دریا حوض است و بر مبنای حوضچه تصمیم میگیرند.
رئیسجمهور با بیان اینکه مسأله محیط زیست در تمام طرحها در اولویت ما قرار دارد، گفت: از جمله در سدسازیها همان قدر محیط زیست مهم است که در شیرین کردن آب دریا مهم است. در حال حاضر در استان گیلان آمادگی برای ساخت سدهای فراوان وجود دارد و یکی از موضوعات ما در تهران همین مسأله است که آن را بررسی کردیم و به مسئولین محیط زیست گفتیم بر روی این مسأله مطالعه کنند.
روحانی گفت: اینکه استان گیلان با این همه باران، آب را از استان دیگری تأمین کند قابل قبول نیست و باید آب را مهار کرده و آنجایی که لازم است سد بسازیم و مشکلی وجود دارد باید آن مشکل را حل کنیم.
وی افزود: ما برای تمام جنوب تصمیم داریم که از آب خلیج فارس و دریای عمان استفاده کرده و به وسیله آب شیرین کنها این آب به فلات مرکزی و استانهای یزد و کرمان خواهد رفت و حتی اصفهانیها تصمیم دارند که در آینده بخشی از این آب را استفاده کنند.
رییسجمهور با بیان اینکه آب متعلق به کسی نیست و متعلق به خداوند و همه مردم ایران است، خاطرنشان کرد: محیط زیست علم و دانش است و شعار نیست و محاسبه میکنند که این آب چگونه باید شیرین شود تا به محیط زیست صدمه نزنند.
روحانی خاطرنشان کرد: عجیب این است که همه کشورهای جنوبی از آب خلیج فارس استفاده میکنند و نمیگوییم که محیط زیست خراب میشود و حال از این سمت میخواهیم استفاده کنیم بحث محیط زیست مطرح میشود. ما در شمال خلیج فارس موضوع محیط زیست را مطرح میکنیم.
وی تاکید کرد: مساله محیط زیست باید مراعات شود و محیط زیست در نهایت باید نظر دهد که این کار مشکل محیط زیستی ندارد. در حال حاضر طرحهایی برای تالاب انزلی و سایر تالابهای استان گیلان وجود دارد که از لحاظ زیست محیطی برای ما بسیار مهم است. یک طرح علمی وجود دارد و دانشگاهها به دنبال این طرح هستند که ما اعلام کردیم که تأثیرات مثبت و منفی این طرح چیست.
رئیس جمهور افزود: طرحهایی که باید اجرا کنیم باید در همه آنها محیط زیست را رعایت کنیم و در عین حال خودتحریمی هم نباید انجام دهیم. خدا در شمال و جنوب کشور به ما آب داده و خودمان را تحریم میکنیم. همه ملت ایران برادرند و همه باید از این آب استفاده کنند. نسبت به گیلان به جد به محیط زیست دستور دادم که روی سدهایی که مورد نظر است مطالعه کند و نظر بدهد و اگر این سدها بسته شود استان گیلان نیازی به آب از بیرون ندارد و حتی میتواند به استانهای همجوار هم آب بدهد.
روحانی در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با تمهیدات دولت برای خرید تضمینی چای و ابریشم کشاورزان استان گیلان، اظهار کرد: با توجه به اینکه چای یکی از محصولات بسیار مهم است ما حمایتها را در این خصوص ادامه میدهیم. مردم هم با چای خوش عطر گیلان آشنا هستند و مناطق چای کاری بسیاری در این استان وجود دارد و استفاده از چای ایرانی بسیار ارزشمند است.
وی گفت: شاید در طرحهای سال آینده که به اطلاع مردم خواهد رسید انشاءالله حمایت بیشتری در این خصوص صورت گیرد.
رئیسجمهور اظهار کرد: در خصوص موضوع ابریشم هم در تهران بحث کردیم که چرا اینجا مشکل داریم و رونق قبلی در این حوزه وجود ندارد و نمیتوانیم رقابت کنیم. بحثهای مفصلی صورت گرفته از جمله اینکه چه همکاری با چه کشورهایی انجام دهیم که موضوع نوغان دوباره شرایط قبل را پیدا کند. پیشنهادهای بسیاری خوبی هم در این جلسات وزیر کشاورزی و آقای کلانتری داشتند و تصویب کردیم که تشویق مردم و اصلاح نوغانی که مورد نظر جمع بود را انجام دهیم که مردم بتوانند برداشت بهتری از این محصول داشته باشند.
به گزارش ایسنا، رئیسجمهور در پاسخ به سوالی درباره برنامههای دولت برای حل مشکل تالابها و پسماندها گفت: در این سفر 300 میلیارد تومان برای این کار در نظر گرفته شد و این البته برای کل طرحها کافی نیست، اما شروع خوبی است. در تهران هم در این زمینه بحث کردیم که چگونه بخش خصوصی را تشویق کنیم تا در این مورد وارد شوند که برای آنها نیز سوددهی داشته باشد.
وی تصریح کرد: دکتر کلانتری رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست نیز در جلسهای از طرحی خبر داد که تجربه اول خواهد بود که در بخشی از تالاب انزلی اجرایی شود، حتی در این مورد خارجی ها نیز حاضر شدهاند تا آن را از دانشگاه ما خریداری کنند؛ لذا طرح خوبی است و بهتر از طرحهایی است که قبلا مد نظر بوده است. امیدواریم در بخشی از تالابها اجرا شود تا بعد از آن در تالابهای دیگر نیز اجرایی شود، تالاب انزلی هم طبیعتا از اهمیت ویژهای برخوردار است.
رئیس دستگاه اجرایی کشور در ادامه بیان کرد: در مورد دو رودخانهای هم که در شهر رشت وجود دارد با امام جمعه صحبت کردیم که مربوط به فاضلابها است. امیدواریم این طرحها اجرایی شود تا رودخانهها زیبایی خود را بدست آورند.
روحانی در پاسخ به سئوال دیگری درباره اینکه با توجه به دستور وی برای جذب بانوان و جوانان در پستهای دولتی، دولت برنامهریزی برای استمرار این امر مهم دارد؟ گفت: نکته مهمی مطرح شد، حضور جوانان و خانمها در پستهای مدیریتی جزو شعارها در دولت 11 و 12 بوده است در دولت هم بر این موضوع تاکید شده و وزارتخانهها در سطح بالا از مشاورین جوان و خانمها استفاده کنند. در همین افتتاح پروژه راهآهن وزیر راه به بنده گفت دستور شما را اجرا کردم و دو نفر از معاونین بنده از خانمها هستند.
وی یادآور شد: جامعه ما باید به تدریج این را بپذیرد، ممکن است برای کسی سخت باشد. باید برگردیم به روزهایی که جوانان در عرصه حضور داشته باشند، ما باید این واگذاری را انجام دهیم جوانان بیایند و کشور را بدست بگیرند. از یکی از وزرا سئوال کردم این معاونت بخش حساسی است چطور به فرد جوانی سپردهای گفت، او جوان خیلی خوبی است اما باید مراقب باشیم زیرا کارهایی انجام میدهد که تهورآمیز است.
رئیسجمهور اظهار کرد: همچنین یک خانم بلوچ و اهل سنت را به عنوان سفیر ایران معرفی و انتخاب کردیم، به آقای دکتر ظریف هم گفتم شما به این کار ادامه دهید، چند نفری را میشناختم پیشنهاد دادم.
روحانی گفت: گاهی فکر میکنیم در اداره و مدیریت مردها خیلی توانمندتر هستند، ممکن است در جاهایی مردها توانمندتر باشد ،اما در جاهایی نیز خانمها توانمندتر هستند اما در خلاقیت توانمندی که مردها دارند زنان نیز دارند، نباید ظلم کنیم. اقوام و ادیان مختلف اینها همه نعمتهای خدا هستند اصل باید شایسته سالاری قرار گیرد جنسیت، قومیت و مذهبی تفاوتی ندارد.
انتهای پیام