حسین سلاحورزی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: همانطور که در سالهای گذشته اقتصاد ایران با گوشههایی از اقتصاد توزیعی مواجه شده و هیچ یک از این طرحها نتیجهبخش نشدهاند، امروز نیز به نظر میرسد نمیتوان انتظاری جز این داشت.
به گفته وی در شرایط فعلی اقتصاد ایران همانطور که تاکنون نیز به اثبات رسیده است، نمیتوان انتظار داشت تغییرات قابل توجهی با استفاده از نظام کوپنی به وجود آید.
نایب رئیس اتاق بازرگانی در پاسخ به این سوال که بهروزرسانی طرحهای گذشته مانند آنچه در حال حاضر در مجلس و دولت مطرح شده چه تأثیری در نتیجه نهایی کار خواهد داشت، گفت: مشکل اساسی ما که در تجارب گذشته نیز خود را نشان داده، اشتباه بودن نگاه به اقتصاد است. از این رو تا نگاه در سطح کلان اصلاح نشود، تفاوتی در سیاستهای اجرایی رخ نخواهد داد و به این ترتیب تفاوت خاصی میان نظام سنتی توزیع کوپن با بحثهایی مانند کوپن الکترونیک وجود نخواهد داشت.
سلاحورزی افزود: با توجه به طرحها و برنامههایی که کارشناسان اقتصادی و فعالان بخش خصوصی ارائه کردهاند، دولت راهحلهایی برای برونرفت از شرایط فعلی پیدا خواهد کرد اما در صورت حرکت مجدد به سمت سیاستهایی که در گذشته نیز نتیجه بخش نبودند، قطعاً مشکلات امروز پا برجا میمانند.
به گزارش ایسنا، بر هم خوردن شرایط بازار کالاهای اساسی در ماههای گذشته، یکی از اصلیترین نگرانیهایی بوده که دولت و بخش خصوصی با آن رو به رو شدهاند. بالا رفتن قیمت تمام شده مواد اولیه و به دنبال آن بالا رفتن نرخ کالاهای مورد نیاز مردم در بازار باعث شده، دولت نسبت به برنامهریزیهای جدید برای تأمین نیاز جامعه اقدام کند که توزیع گوشت قرمز با قیمت پایینتر بخشی از این برنامه بود.
در روزهای گذشته به منظور کاهش هزینههای مردم در رسیدن به کالاهای اساسی بحث توزیع کوپن، این بار به شکل الکترونیک مطرح شده که البته هنوز به مرحله قطعی نرسیده است.
انتهای پیام