به گزارش ایسنا، این منابع آگاه به رویترز اظهار کردند که انتظار میرود سیاست تولید گروه اوپک پلاس در ژوئن اتخاذ شود و تاکنون سناریوی تمدید احتمالی توافق کاهش تولید وجود داشته است، اما این مسئله به تحریمهای آمریکا علیه ایران و ونزوئلا که دو عضو اوپک هستند بستگی خواهد داشت.
یک منبع اوپک گفت: تاکنون تصمیم احتمالی، تمدید توافق در ژوئن بوده است. هیچ چیز برای آوریل برنامهریزی نشده و تنها تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک گفتوگو خواهند کرد.
اوپک و متحدانش قرار است روزهای ۱۷ و ۱۸ آوریل در وین دیدار کنند و نمایندگان میگویند یک نشست دیگر برای روزهای ۲۵ و ۲۶ ژوئن برنامهریزی شده است.
یک منبع آگاه دیگر در اوپک اظهار کرد: محتملترین نتیجه نشست ژوئن، تمدید مدت کاهش تولید داوطلبانه خواهد بود، اما تولید کشورهایی که از مشارکت در این توافق معاف شدهاند در حال حاضر بیش از ۷۰۰ هزار بشکه در روز نسبت به سطح اکتبر کاهش پیدا کرده است بنابراین ممکن است در میزان کاهش تولید تغییراتی صورت بگیرد.
اوپک و متحدانش از اول ژانویه توافق کاهش تولید جدیدی را برای مقابله با اشباع عرضهای که به افت شدید قیمتها منجر شد، آغاز کردند. اوپک، روسیه و سایر تولیدکنندگان غیراوپک که به گروه اوپک پلاس معروف هستند موافقت کردند تولیدشان را به مدت شش ماه به میزان ۱.۲ میلیون بشکه در روز کاهش دهند. سهم اوپک از این کاهش تولید که توسط ۱۱ عضو این گروه انجام میگیرد، ۸۰۰ هزار بشکه در روز است. ایران، لیبی و ونزوئلا از مشارکت در این توافق معاف شدهاند.
مبنای کاهش تولید اخیر اوپک و متحدانش، سطح تولید اکتبر سال ۲۰۱۸ است.
طبق نظرسنجی رویترز، اوپک تا فوریه به کاهش تولید ۸۰۰ هزار بشکه در روز جامه عمل پوشاند. ۹۰۰ هزار بشکه در روز کاهش غیر داوطلبانه از اکتبر، محدودیت عرضه اوپک را به ۱.۷۰ میلیون بشکه در روز افزایش داد.
مانوئل کِوِدو، وزیر نفت ونزوئلا که امسال ریاست دورهای اوپک را در دست دارد، تحت تحریمهای آمریکا قرار دارد. منابع آگاه اظهار کردهاند وی به نقش خود به عنوان رئیس اوپک ادامه خواهد داد.
اوپک میتواند مأموریت خود را تمام شده بداند
جفری کوری، مدیر جهانی تحقیقات کالا در بانک آمریکایی گلدمن ساکس اظهار کرد: اوپک و متحدانش احتمالاً تا ماه آینده میتوانند به هدف خود برای رفع مازاد عرضه در بازار نفت نائل شوند.
وی به شبکه سی ان بی سی گفت: اوپک با کاهش تولید در شروع اجرای توافق کاهش تولید، استراتژی شوک و بیم را دنبال میکند. کوری خاطرنشان کرد: اوپک تولید خود را سریعتر از آن چه گلدمن ساکس انتظار داشت کاهش داده است و همزمان سقوط تولید نفت ونزوئلا ادامه دارد و روسیه اعلام کرده که به روند کاهش تولید خود شتاب خواهد داد. به این ترتیب بازار احتمالاً تا آوریل متعادل خواهد شد.
کوری گفت: این امر اوپک را واخواهد داشت به محدودیتهای تولید خود تا مارس یا ژوئن پایان دهد. وی بر این باور است که اوپک با اعلام استراتژی خروج از کاهش تولید، میتواند مانع از رشد بیشتر فعالیت حفاری شرکتهای آمریکایی شود و از تکرار یک ریزش قیمت دیگر اجتناب کند.
گلدمن ساکس هفته گذشته پیش بینی کرده بود سیاست شوک و بیم اوپک به همراه رشد قوی تقاضا، ممکن است نفت برنت را از محدوده ۶۰ دلار فعلی، در کوتاه مدت به ۷۰ تا ۷۵ دلار در هر بشکه افزایش دهد.
خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی اخیراً به سی ان بی سی گفته است وی موافق تمدید توافق کاهش تولید در نیمه دوم سال ۲۰۱۹ است.
انتهای پیام