عقب‌گرد نفت همسو با پسرفت چین

قیمت نفت روز سه‌شنبه که چین دورنمای رشد اقتصادی در سال ۲۰۱۹ را تنزل داد و احتمال تقاضای کمتر برای سوخت را تقویت کرد، کاهش پیدا کرد با این حال کاهش تولید اوپک پلاس همچنان از بازار پشتیبانی کرد.

به گزارش ایسنا، بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۳۱ سنت یا ۰.۶ درصد کاهش نسبت به روز دوشنبه، به ۵۶.۲۸ دلار در هر بشکه رسید.

بهای معاملات آتی نفت برنت با ۳۴ سنت یا ۰.۵ درصد کاهش، به ۶۵.۳۳ دلار در هر بشکه رسید.

تحلیلگران در شرکت تحقیقاتی "تی اس لومبارد" اظهار کردند: در کوتاه مدت دشوار بتوان نسبت به افزایش قیمت نفت خوش بین بود. بازارها همچنان سرگرم هضم مازاد عرضه‌ای هستند که در نیمه دوم سال ۲۰۱۸ ایجاد شد و سطح ذخایر کشورهای عضو OECD را بالای متوسط پنج ساله برد.

بر اساس گزارش رویترز، رشد تقاضا برای نفت با کندی رشد اقتصادی به خصوص در اروپا و آسیا، آهسته شده است.

چین روز سه‌شنبه اعلام کرد: رشد اقتصادی ۶ تا ۶.۵ درصدی در سال ۲۰۱۹ را هدف گذاری کرده که کمتر از رشد ۶.۶ درصدی در سال گذشته است که پایین‌ترین نرخ رشد اقتصادی در چند دهه اخیر بود.

همچنین بهره‌وری در مصرف سوخت نیز رشد تقاضا را محدودتر کرده است.

بانک امریکا مریل لینچ در یادداشتی اعلام کرد: ۲۰۱۸ ضعیف‌ترین رشد تقاضا برای محصولات نفتی از سال ۲۰۱۱ را داشت.

امیدواری به مذاکرات تجاری

عاملی که از قیمت نفت حمایت کرده، خوش بینی به پایان اختلافات تجاری آمریکا و چین در آینده نزدیک است.

ژونگ شأن، وزیر بازرگانی چین روز سه‌شنبه اعلام کرد مذاکرات تجاری با آمریکا دشوار بوده، اما تیم‌های دو کشور به مذاکراتشان ادامه می‌دهند.

از سوی دیگر اوپک با اجرای توافق محدودیت عرضه به میزان ۱.۲ میلیون بشکه در روز به همراه شرکای خود شامل روسیه، از بازار نفت پشتیبانی کرده است.

این گروه قرار است در آوریل درباره ادامه توافق کاهش تولید تصمیم‌گیری کند، اما منابع آگاه اوپک هفته جاری اظهار کردند تصمیم‌گیری در این خصوص ممکن است تا ژوئن به تأخیر بیافتد که به معنای ادامه کاهش تولید تا آن زمان است.

توافق کاهش تولید اوپک و غیر اوپک و تحریم‌های آمریکا علیه ایران و ونزوئلا با رشد چشمگیر تولید نفت آمریکا همزمان شده است. این کشور تولید خود را از اوایل سال ۲۰۱۸ بیش از ۲ میلیون بشکه در روز افزایش داد و به بیش از ۱۲ میلیون بشکه در روز رساند.

کاهش عرضه اوپک، به کمبود نفت سنگین در بازار منجر شده و قیمت نفت برنت را بالا برده است. از سوی دیگر افزایش تولید آمریکا، قیمت وست تگزاس اینترمدیت را تحت فشار نزولی قرار داده است. به همین دلیل تحلیلگران "تی اس لومبارد" پیش بینی کردند که اختلاف قیمت میان برنت و وست تگزاس اینترمدیت زیاد خواهد ماند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۰:۰۷
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 97121407277
  • خبرنگار : 71263