بیانیه پایانی نشست وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی در ابوظبی

وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی در پایان چهل و ششمین دوره نشست‌های این سازمان در ابوظبی بر لزوم حل و فصل سیاسی بحران سوریه تأکید کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه اسکای نیوز، وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی شنبه در پایان چهل و ششمین دوره نشست‌های این سازمان در ابوظبی بر مشارکت تمامی طرف‌های سوری در حل سیاسی بحران سوریه و حمایت از تلاش‌های سازمان ملل در برگزاری نشست‌های ژنو تأکید کردند.

در بیانیه پایانی این نشست بر لزوم همکاری با سازمان ملل برای موفقیت مذاکرات سوریه و مخالفت با "مداخله منطقه‌ای" در این بحران تأکید شده است.

وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی بر لزوم ممانعت از تشدید خشونت‌ها در سوریه تأکید و "عملیات و جنایت‌های تروریستی" علیه غیرنظامیان به ویژه در ادلب را محکوم کردند.

این وزرا بر پایبندی به حفظ وحدت یمن و مخالفت با هرگونه مداخله در امور این کشور تأکید کردند.

در این بیانیه وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی مدعی شدند که انصارالله به نقض آتش‌بس در الحدیده می‌پردازد. آن‌ها از جامعه جهانی خواستند بر انصارالله برای اجرای توافق سوئد فشار بیاورند.

در این بیانیه عنوان شده است، تهران باید به دعوت امارات برای حل مسالمت‌آمیز موضوع جزایر سه‌گانه ابوموسی و تنب کوچک و تنب بزرگ چه از طریق مذاکره مستقیم و چه از طریق داوری بین‌المللی پاسخ مثبتی بدهد.

در این بیانیه بر مرکزیت مسئله فلسطین تأکید و جنایت‌های رژیم صهیونیستی محکوم شده است.

این وزرا مخالفت خود را با هرگونه تلاش برای تغییر هویت شهر قدس اعلام کردند.

همچنین سازمان همکاری اسلامی اعلام کرد که صندوقی وقفی برای حمایت از آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی "آنروا" تاسیس خواهد کرد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از خبرگزاری رسمی امارات، یوسف عثیمین دبیرکل سازمان همکاری اسلامی اظهار داشت که هدف از این صندوق وقفی، حمایت مالی از آوارگان فلسطینی تحت پوشش بانک توسعه اسلامی است که مقر آن در عربستان سعودی قرار دارد.

عثیمین اشاره کرد که این صندوق می‌تواند به بهبود اوضاع مالی آنروا و حمایت از فعالیت های آن در زمینه های مختلف انسانی و توسعه ای منجر شود.

وی از جامعه بین الملل خواست به تعهدات خود در قبال آوارگان فلسطینی عمل کند.

در همین راستا، کمیساریای عالی آژانس آنروا در توئیتی این اقدام سازمان همکاری اسلامی را ستود و آن را دستاوردی مهم برای بهبود اوضاع مالی آنروا دانست.

آژانس آنروا در پی توقف کمک‌های مالی آمریکا، با بحران مالی بی‌سابقه‌ای مواجه شده است.

این آژانس سال ۱۹۴۹ با صدور قطعنامه‌ای در مجمع عمومی سازمان ملل تاسیس شد و هدف آن، کمک رسانی و حمایت از حدود ۵.۴ میلیون آواره فلسطینی در کشورهای اردن، لبنان، سوریه، کرانه باختری و نوار غزه است.

آن‌ها همچنین در بیانیه پایانی بر حق پاکستان برای دفاع از خود تأکید کرده و از هند خواستند از تهدید به استفاده از زور خودداری کند.

در این بیانیه از هند و پاکستان خواسته شده از راه‌های مسالمت‌آمیز بحران را حل کنند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ / ۰۹:۱۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 97121205956
  • خبرنگار : 71516