به گزارش ایسنا، آمار گمرکی چین نشان داد واردات نفت خام آمریکا از سوی چین در ژانویه برای دومین ماه متوالی صفر بود. این کشور در کل سال ۲۰۱۸ به میزان ۲۴۵ هزار و ۳۱۶ بشکه در روز نفت از آمریکا وارد کرد که ۲۵ درصد در مقایسه با سال ۲۰۱۷ افزایش داشت.
این آمار نشان میدهد نفت خام میتواند به کاهش مازاد تجاری چین با آمریکا کمک کند اما تعرفههای تجاری ترامپ با وجود این که نفت مشمول اقدامات تلافیجویانه پکن قرار نگرفت، منجر به توقف واردات چین شد
همچنان با وجود لحن آشتیجویانه ترامپ و تمدید مهلت مذاکرات میان مقامات عالی رتبه دو اقتصاد بزرگ جهان، نشانههای محدودی در خصوص از سرگیری این تجارت به چشم میخورد.
طبق آمار کشتیرانی و بندر که از سوی رفینیتیو آیکان گردآوری شده است، انتظار نمیرود نفت آمریکا در فوریه یا مارس به چین وارد شود. یک کشتی حامل دو میلیون بشکه نفت آمریکا قرار است اواسط آوریل به چین برسد.
با توجه به سفر شش تا هشت هفتهای کشتیها از منطقه گلف کاست آمریکا به چین، اوجگیری واردات از آمریکا تا ماه مه یا ژوئن اتفاق نخواهد افتاد.
سرنوشت مشابه نفت برای صادرات LNG و زغال سنگ آمریکا
همین وضعیت برای صادرات گاز طبیعی مایع (LNG) نیز صدق میکند. آمار رفینیتیو آیکان نشان میدهد یک محموله در ژانویه تخلیه شده و قرار نیست در ماههای آینده محمولهای به چین وارد شود. در حالی که در ژانویه سال ۲۰۱۸ هفت محموله و در کل سال گذشته ۳۳ محموله در چین تخلیه شده بودند که به ۲.۳ میلیون تن بالغ شدند.
زغال سنگ نیز یک صادرات انرژی موفق دیگر آمریکاست که به دلیل اختلافات تجاری میان دو کشور محدود شده است و طبق آمار رفینیتیو آیکان، هیچ محمولهای در ژانویه تخلیه نشده است. تاکنون تنها یک محموله در فوریه تخلیه شده و قرار است یک محموله دیگر نیز پیش از پایان ماه میلادی جاری تخلیه شود در حالی که دو محموله دیگر برای مارس برنامهریزی شدهاند.
چین در سال میلادی گذشته ۳.۶ میلیون تن زغال سنگ از آمریکا وارد کرد و بالاترین شمار ارسال محموله، هفت محمولهای بود که در آوریل تخلیه شدند.
افت چشمگیر واردات انرژی آمریکا از سوی چین از زمان اختلافات تجاری که اواسط سال گذشته میان دو کشور در گرفت، اگر یک توافق مناسب میان پکن و واشنگتن حاصل شود احتمالاً معکوس خواهد شد. اما با توجه به اینکه برقراری مجدد روابط تجاری، سفارش محموله و تحویل آنها زمان میبرد احتمالاً این اتفاق طولانیتر از آنچه که ترامپ در نظر داشت طول خواهد کشید.
بر اساس گزارش رویترز، واردات انرژی احتمالاً بهترین راه برای چین برای افزایش واردات از آمریکا است به خصوص که این کشور با تقاضای رو به رشد برای نفت خام و LNG و حتی زغال سنگ مواجه است زیرا زغال سنگ کک شوی مرغوب در فولادسازی به کار میرود.
با این حال آن چه که پکن نشان داده این است که میتواند به سرعت و راحتی خرید محصولات انرژی آمریکایی را متوقف کند.
صادرات آمریکا به عنوان درصدی از کل واردات چین اندک به نظر میرسد و پکن برای تأمین نیازهای خود از منابع دیگر مشکل چندانی ندارد. نفت آمریکا تنها ۲.۷ درصد از خرید نفت چین در سال ۲۰۱۸ را تشکیل داد. واردات LNG از آمریکا حدود ۴.۳ درصد از کل واردات چین بود در حالی که زغال سنگ آمریکا حدود ۱.۳ درصد از واردات زغال سنگ چین را تشکیل داد.
اما به دلیل اینکه چین بزرگترین واردکننده نفت خام و زغال سنگ و دومین خریدار بزرگ انرژی در جهان است، افزایش نسبتاً اندک سهم واردات آمریکا برای صادرکنندگان آمریکایی از نظر ارزش دلاری قابل توجه خواهد بود.
انتهای پیام