به گزارش ایسنا به نقل از راشاتودی، مؤسسه رتبه بندی اس اند پی با انتشار گزارشی نوشت بدهی کشورهای جهان با ۳.۲ درصد افزایش در مقایسه با سال گذشته به ۵۰ تریلیون دلار در پایان امسال خواهد رسید. کارن وارتاپتو، تحلیلگر این مؤسسه گفت: ۷۰ درصد استقراضهای امسال را وامهای جدید برای پرداخت وامهای قبلی تشکیل میدهد و وامهای جدید تنها ۲.۳ تریلیون دلار از تقاضای جهانی برای استقراض را در بر میگیرد.
پیش از مؤسسه اس اند پی، دیگر مؤسسه مشهور رتبه بندی آمریکایی یعنی "فیچ" نیز اعلام کرده بود حجم بدهی کشورهای توسعه یافته جهان از بدهیهای جهانی بیش از سایر کشورها است و این بدهیها در حال ثبت رکورد ۵۰ تریلیون دلاری هستند.
آمریکا در حال حاضر با بیش از ۲۲ تریلیون دلار بدهی، بدهکارترین کشور جهان است و ژاپن و چین در ردههای بعدی قرار دارند. به گفته مؤسسه فیچ، میزان بدهی آمریکا ۱۰ برابر مجموع بدهی کشورهای فرانسه، آلمان، انگلیس و ایتالیا است.
با در نظر گرفتن بدهی بخش خصوصی، رقم بدهی جهانی بسیار فراتر از این رقم میرود به گونهای که صندوق بینالمللی پول در گزارشی با در نظر گرفتن مجموع بدهی بخش خصوصی و دولتی کشورهای جهانی به این نتیجه رسیده بود که سطح فعلی بدهیها از زمان جنگ دوم جهانی بدین سو بیسابقه بوده است. به گفته صندوق بینالمللی پول، بدهی جهانی تا پایان سال ۲۰۱۷ در شرایط اسمی به ۱۸۴ تریلیون دلار افزایش یافته است که معادل ۲۲ درصد تولید ناخالص داخلی جهان است. در حال حاضر سهم هر انسان از بدهیهای روی کره زمین به ۸۶ هزار دلار رسیده است که ۲.۵ برابر بیشتر از متوسط درآمد جهانی است.
انتهای پیام