قراردادهای سفید امضاء دختران والیبالیست مشکل ساز شد

تبدیل شدن قرارداد ۱۷ میلیونی به ۱۰۰ هزار تومانی در لیگ والیبال بانوان!

دستمزد قراردادهای بازیکنان تیم والیبال بانوان توپکا در پایان لیگ برتر پرداخت نشده و آنها پیگیر مطالبات خود هستند اما ثبت قراردادهایی با مبالغ پایین در فدراسیون باعث شده روند این پیگیری با مشکلاتی روبه رو شود.

به گزارش ایسنا، یکی از مشکلاتی که بانوان ورزشکار با آن دست و پنجه نرم می‌کنند مبلغ پایین قراردادها و بدعهدی اسپانسرها در انجام تعهدات مالی‌شان است. این بار این مشکل گریبان تیم والیبال بانوان توپکا را گرفته است. دختران والیبالیست این تیم که فصل پرحاشیه‌ای داشتند با وجود پایان لیگ این روزها در گیر و دار دریافت مطالباتشان هستند. اما برخلاف توافق طبق قرارداد داخلی تیم، قراردادهای رسمی و فدراسیونی آنها با مبالغی حدود ۲۰۰ هزار، ۵۰۰ هزار و نهایتاً یک میلیون تومان ثبت شده، مسأله‌ای که پیگیری این مطالبه از طرف فدراسیون والیبال را سخت کرده است.

بازیکنان این تیم مدعی هستند که پس از امضای قرارداد داخلی، باشگاه قراردادهای فدراسیونی را به آنها می‌دهد تا امضا کنند. بازیکنان نیز این قراردادهای سفید را با اعتماد به اینکه مسئولان باشگاه توپکا مبلغ توافق شده‌شان را می‌نویسند امضا می‌کنند تا با قید مبلغ توافق شده در فدراسیون ثبت شوند. اما گویا مسئولان وقت باشگاه قراردادهای فدراسیونی را با نوشتن مبالغی خیلی کم ثبت می‌کنند. بازیکنان با این تصور که میزان قرارداد داخلی آنها در قرارداد فدراسیونی‌شان ثبت شده لیگ را به پایان می‌رسانند اما در ادامه متوجه می‌شوند چنین اتفاقی نیفتاده است.

قراردادهای سفیدی که امضا شدند

سحر جباری بازیکن تیم توپکا در این مورد به ایسنا گفت: "ما قراردادهای فدراسیونی را سفید امضا کردیم و گفتند ما خودمان ثبتش می‌کنیم. یکی از بازیکنان مبلغ قراردادش را خودش نوشت اما بعداً دیدیم که قراردادش ۱۰۰ تومان شده است به عبارتی در قرارداد دست برده شده است.

او در ادامه بیان کرد: به بعضی از بازیکنان ۵۰ درصد قرارداد داخلی‌شان پرداخت شده اما من این مقدار را نگرفتم. الان هم هیچ واریزی نداریم. می‌گویند مدیرعامل عوض شده و بودجه نداریم. زمانی که قرار داد می‌بستند گفتند توپکا خیلی پولدار و خوب است اما تو زرد از آب در آمد. برای اسکان‌مان هم دائم ما را جا به جا کردند و خیلی اذیت شدیم. "

پای مربی سابق توپکا به میان آمد

شهرزاد ریاضی سرمربی تیم توپکا هم در این مورد به ایسنا گفت: " من در جریان این قضیه نیستم چون این موضوع به زمان خانم سلیمانی، مربی سابق تیم برمی‌گردد. او تیم را بسته است. من اصلاً وارد این بحث‌ها نشدم و اطلاع هم ندارم. دورادور پیگیر مطالبات بازیکنان هستیم اما اینکه چه کسی سفید یا بدون مبلغ بسته خبر ندارم. "

اما فریبا سلیمانی که پیش از شهرزاد ریاضی با توپکا قرارداد داخلی بسته بود و قبل از شروع لیگ هم از هدایت تیم کنار رفت در گفت‌وگو با ایسنا به صحبت‌های ریاضی واکنش نشان داد و بیان کرد: "دو ماه بود که با توپکا قرارداد داخلی بسته بودم اما با هیچکدام از اعضای تیم قرارداد فدراسیونی نبستند. به همین دلیل تمرین را تعطیل کردم. اصلاً به خاطر همین تقاضای منطقی من بود که به مشکل برخوردیم. دقیقاً روزی که من رفتم، قراردادهای فدراسیونی بازیکنان را بستند.

او بیان کرد: من قرارداد داخلی داشتم که در آن قید شده بود حق فسخ وجود ندارد. قرارداد داخلی بازیکنان هم متمم دار بود. یعنی از مبلغی که من برای قراردادشان در نظر می‌گرفتم، مدیرعامل سابق مثلاً هفت یا هشت میلیون کم می‌کرد و در متمم می‌آورد که اگر مقام کسب کنیم پرداخت می‌شود. این در حالی بود که تیم را بومی بسته بودند و مقام نمی‌آوردیم. "

فدراسیون نمی‌تواند پیگیر مطالبات بازیکنان توپکا باشد

از آنجایی که بازیکنان تیم توپکا این قراردادها را امضا کردند و ثبت فدراسیون شده، نمی‌توانند از طریق فدراسیون در پیگیری مطالباتشان موفق باشند. مطابق با گفته ریاضی بازیکنان در حال رایزنی با مسئولان باشگاه هستند تا این مشکل را مسالمت آمیز حل کنند. متین زبردست، سرپرست نایب رئیسی بانوان فدراسیون والیبال در مورد قراردادهای بازیکنان توپکا به ایسنا گفت: "مبلغ‌هایی که نوشتند فقط به خاطر پر شدن قرارداد است. این مشکلی از نظر قانونی ندارد. قراردادی که در فدراسیون ثبت شده امضا و اثر انگشت بازیکن، مهر و امضای باشگاه و هیئت والیبال مازندران را دارد. خود بازیکنان این قرارداد را خواندند و امضا کردند. قرارداد داخلی برای فدراسیون رسمیتی ندارد. ما چیزی را می‌توانیم پیگیری کنیم که به ثبت فدراسیون رسیده است. تا الان هم هیچ اعتراضی از طرف بازیکنان تیم توپکا به فدراسیون نشده است. "


در قراردادها دست برده شده است؟

به نظر می‌رسد در این زمینه اشتباه اول را بازیکنان تیم توپکا انجام دادند که به طرف مقابل اعتماد کرده و قراردادهای خود را سفید امضا کردند. اما طبق شواهد موجود نشان می‌دهد که تیم توپکا نیز اصول حرفه‌ای را رعایت نکرده است و مبالغی را که با بازیکنان توافق کرده بود را در قرارداد ننوشته است. البته صدیقه ذوالفقاری معتقد است مبلغ ۱۷ میلیون تومان در قراردادش ثبت کرده اما به ۱۰۰ هزار تومان تغییر داده شده. او در گفتگو با ایسنا مدعی شد: " قراردادهای داخلی‌مان را بسته بودیم. می‌خواستیم برای بازی با ذوب آهن به اصفهان برویم به همین دلیل قراردادهای فدراسیونی را به ترمینال آوردند. فقط موقع رفتن امضا کردیم. من یادم است بازیکنان امضا کردند. من گفتم قراردادم متمم ندارد و مبلغ می‌نویسم. به همین دلیل مبلغ ۱۷ میلیون را در قراردادم نوشتم. اما الان ۱۰۰ هزار تومان شده است.

او در ادامه بیان کرد: کپی یا رونوشتی از قرارداد فدراسیونی ندارم چون در لحظه قرارداد را از ما می‌گیرند. در بخش بانوان انگار بازیکنان بی زبان هستند و حرف نمی‌زنند. فقط برخی از آنها با اما و اگر قرارداد می‌بندند. یادم است مبلغ ۱۷ میلیون تومان را نوشتم. حتی برگه‌های من را زیر بقیه برگه‌ها پنهان کردند تا کسی نبینند من این مبلغ را نوشتم. ولی الان نمی‌دانم چرا قرارداد من ۱۰۰ هزار تومان شده است. پیگیر شدم می‌گویند امضای خودت پای قرارداد است. واقعاً نمی‌دانم باید چه کار کنم."

قراردادهای رسمی در هیأت استان امضا نمی‌شود!

امضای قراردادهای رسمی فدراسیون در ترمینال شاید این ابهام را پیش بیاورد با وجود اینکه روند قانونی عقد قرارداد امضای توافقات بین طرفین در دفتر هیأت استانی تیم است، چگونه چنین اتفاقی برای دختران تیم توپکا پیش آمده؟ اما تقوی رئیس هیأت استان والیبال مازندران می‌گوید توافق باشگاه و بازیکنان در هیأت استان ثبت می‌شود نه اینکه بازیکنان برای امضای قرارداد به هیأت مراجعه کنند. او در این مورد به ایسنا گفت: " در طول چند سالی که من رئیس بودم و قبل از آن قانون این بوده که بازیکنان در دفتر باشگاه به توافق می‌رسند و توافقنامه‌شان را برای ثبت به هیأت استان و فدراسیون می‌آورند. اینگونه نیست که قراردادها در هیأت امضا شود. تیم‌های زیادی در بخش مردان داریم. اگر اینگونه باشد باید هر روز ۱۰۰ نفر آدم را به دفتر هیأت بیاوریم تا قراردادشان را امضا کنند.

او در این مورد افزود: به باشگاهی که به ثبت می‌رسد و مورد تأیید اداره ورزش و اداره کل قرار می‌گیرد، قطعاً به آن اعتماد می‌کنیم که بازیکن در دفتر باشگاه قرارداد امضا کند.

تقوی با بیان اینکه بازیکنان نباید قرارداد سفید امضا می‌کردند بیان کرد: در والیبال امکان ندارد بازیکنی ابتدای فصل قرارداد ببندد و بعد از چند ماه بازی خبری از قراردادش نگیرد. پس بازیکنان توپکا از وضعیت قراردادشان خبر داشتند اما الان که به مشکل برخوردند می‌دانند باید مسیر قانونی طی شود. اگر شکایتی به ما شود بر اساس قراردادی که در فدراسیون به ثبت رسیده پیگیری می‌کنیم. "

چه کسی پای اسپانسرهای نامطمئن را به لیگ باز کرد؟

پس از آن‌که تیم توپکا بابلسر به دلیل مشکلات درون تیمی که گویا بی ربط به فدراسیون هم نبود از حضور در لیگ برتر کنار گذاشته شد و عدم ارائه مدارک مورد نیاز حضور در مسابقات توسط تیم توپکا، به عنوان علت حذف نماینده بابلسر اعلام شد اما در ادامه بنا بر گفته صدیقه کعبی زاده، نایب رئیس سابق بانوان با پیگیری‌های زیاد مسئولان باشگاه و در نتیجه موافقت تیم مشاوره‌ای فدراسیون دوباره به لیگ برگشت.

تلاش برای برگزاری لیگ با ۶ تیم پای اسپانسرهایی را به والیبال بانوان باز کرد که توانایی تیمداری در بخش بانوان را نداشتند. علاوه بر تیم مبنا تجارت کاسپین که در میانه راه با بدعهدی اسپانسر روبه‌رو شد، اکنون کادر فنی و بازیکنان توپکا درگیر و دار دریافت مطالبات خود هستند. اما این سوال مطرح است که با چه توجیهی چنین اسپانسرهایی مجوز حضور در لیگ را کسب کردند؟

رئیس هیأت والیبال مازندران در این باره اظهار کرد: " علی رغم اینکه در نامه‌ام به فدراسیون خواستار بررسی بیشتر در مورد این تیم و شرکت ندادن آن در قرعه کشی تا زمان تأیید نهایی شدم اما کعبی زاده، نایب رئیس وقت، این تیم را در قرعه کشی قرار داد. دوباره به فدراسیون نامه نوشتیم و حتی در دیدار حضوری با ضیایی خواستار دقت نظر بیشتر در مسائل بانوان به ویژه در بخش بابلسر شدیم اما کسی حرف‌مان را گوش نکرد. "

با این حال مسئولان تیم توپکا باید نسبت به انجام تعهدات خود اقدامات لازم را انجام دهند. آنها از نظر اخلاقی در قبال دخترانی که ماه‌ها دوری از خانواده و سختی مسابقات را به جان خریدند و در لیگ بازی کردند مسئول هستند. علاوه بر این باید پاسخگوی افکار عمومی باشند که چرا قراردادهای داخلی و رسمی بازیکنان با یکدیگر تفاوت فاحشی دارند.

ورزش بانوان نیازمند حامیان دلسوز است. کسانی که پای تعهدات خود می‌مانند. امید بر این است که فدراسیون نسبت به تیم‌هایی که قصد ورود به والیبال بانوان را دارند حساس‌تر باشند و قوانین جدی تری را برای آنها در نظر بگیرند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۷ اسفند ۱۳۹۷ / ۰۰:۲۰
  • دسته‌بندی: ورزش بانوان
  • کد خبر: 97120603230
  • خبرنگار : 71613