به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این خبر در حالی منتشر شده که پیشتر گزارش شده بود ملا عبدالغنی برادر، رهبر سیاسی طالبان در این نشست حضور ندارد.
انتظار میرود که محوریت مذاکرات جدید آتش بسی برای پایان طولانیترین جنگ آمریکا و خروج نیروهای خارجی از افغانستان باشد.
مقامهای آمریکایی تمایل دارند تا با عبدالغنی برادر گفتگو کنند و امیدوارند که وی به مذاکرات تحرک و جنبشی وارد کند و به بررسی مسائل مربوط به این نبرد ۱۷ ساله بپردازد.
برادر در اکتبر ۲۰۱۸ از زندانی در پاکستان آزاد شد و انتصابش به عنوان رهبر سیاسی طالبان بیشتر به چشم اقدامی جدید از سوی طالبان برای بیرون آمدن از سایه سیاسی و دیپلماتیک انگاشته میشود.
این مذاکرات به رهبری زلمای خلیلزاد، فرستاده ویژه آمریکا در افغانستان برگزار میشود.
مقامهای آمریکایی گفتهاند که مذاکرات ماه گذشته میلادی در دوحه پیشرفتی قابل ملاحظه تا به امروز بوده اما مسائل مهمی هنوز بر سر زمانبندی برای برقراری یک آتش بس باقی مانده است.
طالبان تلاشهای اخیر دولت کابل را برای حضور در نشست و همچنین پیشنهاد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان برای گشایش دفتر طالبان در افغانستان را متوقف کرده است.
حدود ۱۴ هزار نیروی آمریکایی به عنوان بخشی از مأموریت ناتو در ارائه آموزش، کمک و مشورت به نیروهای افغان در افغانستان مستقر هستند. برخی از نیروهای آمریکایی در عملیات مقابله با تروریسم حضور دارند.
تلاش برای برقراری صلح در حالی صورت میگیرد که طالبان به صورت روزانه دست به حملاتی در افغانستان میزند.
حضور نیروهای خارجی در افغانستان به شدت کاهش یافته است. بیش از ۲۳۰۰ نیروی آمریکایی در افغانستان کشته شده و بیش از ۱۱۰۰ نیروی دیگر از دهها کشور متحد شامل بیش از ۴۵۰ نیروی انگلیسی نیز جان خود را در نبرد افغانستان از دست دادهاند.
سازمان ملل که از ۲۰۰۹ مرگ غیرنظامیان در افغانستان را حساب کرده است، میگوید که قریب به ۳۰ هزار تن تا ۲۰۱۷ در افغانستان کشته شدند. دهها هزار تن از نیروهای امنیتی افغان و تعدادی نامشخص از غیرنظامیان نیز کشته شدهاند.
انتهای پیام