آشفتگی‌های اقلیمی؛ نگرانی سازمان هواشناسی

سرپرست پژوهشکده اقلیم‌شناسی وضع بارش و دمای ایران طی سه ماه آینده را در محدوده نرمال و تا حدی بیش از نرمال پیش‌بینی کرد و نسبت به آشفتگی‌های اقلیمی در کشور ابراز نگرانی کرد.

ایمان بابائیان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهارکرد: پیش‌بینی می‌شود که در دوره سه ماهه اسفند ۱۳۹۷ تا اردیبهشت ۱۳۹۸، بارش‌ها نسبت به میانگین بلندمدت، در محدوده نرمال تا قدری بیشتر از نرمال، به‌ویژه در نیمه شمالی و شرقی کشور باشد.

وی در مورد جزییات بارشی کشور در ماه جاری گفت: در آخرین ماه از سال ۹۷ انتظار می‌رود مسیر عبور سامانه‌های بارشی عمدتاً متمرکز بر نیمه شمالی کشور باشد و در مناطق جنوب غربی، بارش در محدوده نرمال تا کمتر از نرمال قرار گیرد.

سرپرست پژوهشکده اقلیم‌شناسی درباره شرایط دمایی کشور اظهار کرد: دمای کشور در دوره سه ماهه اسفند ۹۷ تا اردیبهشت ۹۸ در محدوده نرمال نسبت به میانگین بلندمدت پیش‌بینی شده است.

به گفته بابائیان، در اسفند ماه به استثنای مناطق شمالی و مرکزی کشور، در سایر مناطق دما در محدوده نرمال تا یک درجه کمتر از نرمال مورد انتظار است.

این اقلیم‌شناس در ادامه با اشاره به اینکه بر اساس میانگین اقلیمی، میزان بارش کشور در دوره زمانی اول مهر (اول سال زراعی) تا ۳۰ بهمن‌ماه، ۱۳۰.۸ میلی‌متر است، گفت: این در حالیست امسال در این بازه زمانی، میزان بارندگی کشور ۱۶۶.۶ میلی‌متر ثبت شده است و در مدت مشابه سال گذشته ۵۹.۹ میلی‌متر بارش در سطح کشور رخ داده بود که نشان‌دهنده افزایش ۲۷.۳ و ۱۷۸.۱ درصدی بارش سال جاری در مقایسه با دوره بلندمدت و سال گذشته است.

بابائیان با اشاره به یک نکته مهم در مورد بارش‌های اخیر کشور، این طور توضیح داد که با وجود افزایش بارش کشور تاکنون، اغلب استان‌های واقع در جنوب و جنوب شرق کشور تا پایان دی ماه با کاهش بارش بین ۲۰ تا ۸۵ درصدی مواجه بوده‌اند. چنین شرایطی نشان از افزایش روند آشفتگی‌های اقلیمی کشور به ویژه در خصوص متغیر «بارش» را دارد که انتظار می‌رود در شرایط گرمایش جهانی موجود، کم و بیش تداوم داشته باشد بنابراین نیازمند برنامه‌ریزی برای کاهش پیامدهای سوء تغییر اقلیم و سازگاری با آن در کشور است.

سرپرست پژوهشکده اقلیم‌شناسی گفت: نوسانات شدید بارش حدود یک ماه گذشته موجب شد تا برخی استان‌های واقع در جنوب و جنوب شرق کشور از جمله سیستان و بلوچستان، فارس، خراسان جنوبی، یزد و هرمزگان در فاصله کمتر از یک ماه حدود یک سوم بارش سال زراعی را دریافت کنند. این وضعیت مشخصه غالب اقلیم حال و آینده کشور است که نه تنها موجب  تامین نشدن منابع آب‌های زیرزمینی می‌شود بلکه می‌تواند با ایجاد سیلاب، باعث تلفات جانی و خسارت به تاسیسات زیربنایی کشور شود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۵ اسفند ۱۳۹۷ / ۰۷:۰۰
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 97120401867
  • خبرنگار : 71542