به گزارش ایسنا، نفت برنت با ۱۲ سنت یا ۰.۲ درصد کاهش نسبت به قیمت نهایی روز سه شنبه، به ۶۶.۳۳ دلار در هر بشکه رسید با این حال از ۶۶.۸۳ دلار که بالاترین قیمت سال ۲۰۱۹ است و روز دوشنبه به آن صعود کرده بود، فاصلهای نداشت.
بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا روز چهارشنبه تا مرز ۵۶.۳۹ دلار صعود کرد اما سپس به ۵۶.۱۵ دلار در هر بشکه عقب نشینی کرد.
قیمت نفت از کاهش تولید داوطلبانه کشورهای اوپک پشتیبانی شده است. انتظار میرود عربستان سعودی که بزرگترین صادرکننده اوپک است، صادرات نفت سبک خود به آسیا را در مارس کاهش دهد.
اوپک و متحدان این گروه شامل روسیه سال گذشته با کاهش تولید به میزان ۱.۲ میلیون بشکه در روز موافقت کردند تا مانع از اشباع عرضه بازار شوند.
بانک فرانسوی "بی ان پی پاریبا" در یادداشتی اعلام کرد ما برآورد خود از میزان تولید نفت عربستان سعودی را کاهش دادهایم و اکنون انتظار داریم که تولید این کشور در سه ماه نخست سال ۲۰۱۹ کمتر از ۱۰.۳۱ میلیون بشکه در روز سقف تولیدی باشد که در نشست دسامبر کشورهای اوپک و غیراوپک با آن موافقت شده بود.
به دلیل این کاهش، بانک بی ان پی انتظار دارد قیمت نفت تا سه ماهه سوم سال ۲۰۱۹ همچنان روند صعودی داشته باشد و برنت به ۷۳ دلار در هر بشکه و وست تگزاس اینترمدیت به ۶۶ دلار بالغ شود.
یک عامل تاثیرگذار بر قیمت نفت، تحریمهای آمریکا علیه صادرات نفت ایران و ونزوئلا بوده است.
صادرات نفت ایران با وجود تحریمهای آمریکا، به دلیل افزایش خرید برخی از مشتریان، در ژانویه بالاتر از حد انتظار بود و طبق آمار رفینیتیو آیکان، به حدود ۱.۲۵ میلیون بشکه در روز رسید. برخی از تحلیلگران پیش بینی کرده بودند صادرات نفت ایران پس از وضع تحریمهای آمریکا در نوامبر، به پایین یک میلیون بشکه در روز سقوط خواهد کرد.
اما از سوی دیگر، تولید نفت آمریکا به مدد رونق صنعت نفت شیل، بیش از دو میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۸ رشد کرده و به رکورد ۱۱.۹ میلیون بشکه در روز رسید و طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، این روند رشد ادامه خواهد یافت.
بانک "بی ان پی پاریبا" اعلام کرد رشد تولید نفت آمریکا باعث پایین رفتن قیمتهای نفت تا پایان امسال خواهد شد و برنت در سه ماهه چهارم به طور میانگین به ۶۷ دلار و وست تگزاس اینترمدیت به ۶۱ دلار بالغ خواهد شد.
بر اساس گزارش رویترز، این بانک اعلام کرده با رشد تولید نفت آمریکا حجم صادرات این کشور به بازارهای بین المللی افزایش خواهد یافت و همزمان اقتصاد جهانی شاهد کندی رشد خواهد بود.
انتهای پیام