به گزارش ایسنا، لوران نونیز، معاون وزیر کشور فرانسه درباره اظهارات دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا در خصوص لزوم استقبال از ۸۰۰ داعشی با تابعیتهای اروپایی گفت: تروریستهای فرانسوی در بازداشت کردهای سوریه هستند و ما کاملاً اطمینان داریم که کردها میتوانند همچنان این داعشیها را در بازداشت نگه دارند.
روزنامه فرامنطقهای رأی الیوم به نقل از وی افزود: در هر صورت اگر اینها به خاک وطن بازگردند تدابیر قضائی درباره آنها اجرا و بر اساس قانون با آنها برخورد و حبس خواهند شد.
به گفته منابع، حدود ۱۵۰ فرانسوی بین تروریستهای داعش هستند. طرفهای حقوقی نگران احتمال انتقال تروریستهای خارجی به عراق هستند.
در بلژیک نیز وزیر دادگستری این کشور خواهان یک راهکار اروپایی برای این مساله شد و گفت که باید با آرامش این مساله را بررسی کرد تا با خطرات امنیتی کمتری مواجه شویم.
وی گفت: در حال حاضر در شمال سوریه زنان و کودکانی داریم اما برخی تروریستهای شناخته شده نیز آنجا هستند.
در آلمان نیز منابعی در وزارت خارجه این کشور اعلام کردند که برلین در حال بررسی گزینههایی برای خارج کردن داعشیهای آلمانی از سوریه به ویژه آنهایی است که وضعیت سلامتی خوبی ندارند.
هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان نیز تأکید کرد که درخواست ترامپ برای بازگرداندن ۸۰۰ داعشی خواستهای است که اجرای آن بسیار دشوار است.
وی افزود: بازگشتشان تنها در یک صورت ممکن است و آن این است که این افراد فوراً در برابر دستگاه قضا قرار بگیرند و بازداشت شوند. برای انجام این کار نیاز به اطلاعات و تحقیقات جنایی داریم که نمیتوان آن را ضمانت کرد. در این صورت اجرای این خواسته بسیار سخت خواهد بود. افرادی که تابعیت آلمانی دارند حق دارند به آلمان بازگردند اما در سوریه وسیلهای برای اجرایی کردن این مساله در زمان کنونی وجود ندارد. این دلیلی است که باید به خاطر آن با فرانسویها و انگلیسیها اقداماتی که لازم است را اتخاذ کنیم.
ترامپ شنبه از کشورهای اروپایی خواست از بیش از ۸۰۰ داعشی که در سوریه اسیر شدهاند استقبال و آنها را در کشور خودشان محاکمه کنند. وی تهدید کرد که در صورت عدم استقبال از آنها آمریکا مجبور میشود آنها را آزاد کند.
دانمارک نیز همانند دیگر کشورهای اروپایی با درخواست ترامپ برای استقبال از تروریستهای با تابعیت اروپایی مخالفت کرد.
سخنگوی نخستوزیر دانمارک ضمن مخالفت با استقبال از داعشیها گفت: ما داریم درباره خطرناکترین افراد در جهان صحبت میکنیم پس نباید از این تروریستها استقبال کنیم. اجرای تصمیم ترامپ برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از سوریه هنوز زود است چراکه اوضاع این کشور همچنان بیثبات است.
این در حالی است که مسؤولان محلی کرد در سوریه با محاکمه خارجیها مخالفند و خواهان بازگرداندنشان به کشورهای خود هستند اما کشورهای غربی نگران واکنش منفی مردم خود هستند.
داعش که در سال ۲۰۱۴ "خلافت خودخواندهاش" را اعلام کرد طی دو سال اخیر متحمل شکستهای بزرگی شد. آنها اکنون تنها در بخش بسیار کوچکی در استان دیرالزور هستند.
مصطفی بالی، سخنگوی نیروهای سوریه دموکراتیک گفت: داعش تمامی مسیرها را از محور الباغوز بسته است. بیش از ۲۰۰۰ غیرنظامی همچنان آنجا هستند. تروریستها در مساحتی به طول چند متر مربع محاصره هستند و تعدادی از غیرنظامیان را بازداشت کردهاند.
تروریستهای خارجی که در این مناطق هستند انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، ایرلندی و ایتالیایی هستند و نیروهای سوریه دموکراتیک طی سالهای اخیر توانستند صدها تن از آنها را بازداشت کنند.
نیروهای سوریه دموکراتیک در آستانه اعلام پیروزی کامل هستند اما تروریستها در روستای الباغوز مقاومت شدیدی نشان میدهند.
انتهای پیام