چرا اوپک نگران تحریم آقای رییس نیست؟!

شاید برای رییس یک نهاد نفتی جهانی قرار گرفتن تحت تحریم‌های آمریکا جالب نباشد اما تاریخ نشان داده که چنین اتفاقی قابل مدیریت است.

به گزارش ایسنا، وزارت خزانه داری آمریکا روز جمعه مانوئل کِوِدو، وزیر نفت ونزوئلا را به فهرست اشخاص تحت تحریم که حق دسترسی به سیستم مالی آمریکا را ندارند اضافه کرد و وی را رئیس نامشروع شرکت PDVSA خواند که حدود سه هفته پیش هدف تحریم‌های آمریکا قرار گرفت.

مانوئل کِوِدو ریاست چرخشی اوپک را در سال ۲۰۱۹ برعهده دارد. کِوِدو یک نظامی است که سابق بر این ریاست گارد ملی ونزوئلا را برعهده داشت و پیش از منصوب شدن به مقام وزیر نفت در اواخر سال ۲۰۱۷، هیچ تجربه‌ای در این عرصه نداشت.

شاید این تحریم‌ها برای کِوِدو که ریاست شرکت نفتی دولتی PDVSA را برعهده دارد، شخصاً مشکل ساز شود اما احتمالاً تأثیری روی نقش وی به عنوان رئیس اوپک نخواهد داشت.

این گروه بیشتر توسط دبیرکل خود که در حال حاضر محمد بارکیندوی نیجریه‌ای است معرفی می‌شود و وظایف رئیس بیشتر تشریفاتی بوده و شامل مواردی مانند تهیه برنامه نشست‌های اوپک با همکاری دبیرکل است.

کِوِدو نخستین دیدار وزیران اوپک را در آوریل ریاست خواهد کرد.

اما تحریم شدن رئیس اوپک از سوی آمریکا اتفاق بی‌سابقه‌ای نیست.

رستم قاسمی زمانی که در تابستان سال ۲۰۱۱ وزیر نفت ایران و رئیس اوپک شد، تحت تحریم بود. قاسمی تا پایان سال ریاست اوپک را برعهده داشت و پس از آن ریاست چرخشی اوپک به کشور بعدی رسید و وی به مدت دو سال دیگر وزیر نفت ایران ماند.

با این حال ریاست وی بر اوپک بدون اتفاق نبود و این گروه در دسامبر سال ۲۰۱۱ نتوانست درباره سیاست تولید به توافق برسد و باعث شد وزیر نفت عربستان با عصبانیت این دیدار را به عنوان بدترین دیدار اوپک محکوم کند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۱:۱۳
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 97112814441
  • خبرنگار : 71263