به گزارش ایسنا، کیومرث کلانتری در جلسه امروز کارگروه کاهش آلودگی هوای استان تهران ضمن اشاره به بهبود کیفیت هوای تهران طی امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته اظهار کرد: در سال ۹۶ نسبت به مدت مشابه امسال ۱۳ روز هوای پاک داشتیم اما امسال تاکنون ۲۳ روز هوای پاک در تهران تنفس کردهایم.
وی ادامه داد: طی پنج سال گذشته تعداد روزهای تهران با هوای پاک به بیش از ۲۰ روز نرسیده بود اما امسال خوشبختانه بیش از ۲۰ روز هوای پاک داشتهایم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان اینکه سال گذشته نسبت به مدت مشابه امسال ۹۴ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و ۸ روز ناسالم برای همه گروهها داشتیم، گفت: طی امسال تاکنون ۵۹ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس داشتیم و خوشبختانه هیچ روزی ناسالمی برای همه افراد نداشتیم.
کلانتری افزود: وضعیت کیفیت هوای تهران نسبت به دوره پنج ساله گذشته بهبود پیدا کرده است.
در ادامه این جلسه مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به بوی نامطبوع مسیر فرودگاه امام (ره) گفت: ۲۸ کانون آلودگی و تولید بو در مسیر این فرودگاه وجود دارد که از این بین سه کانون اصلی فاضلاب شهرستانهای اسلامشهر، واوان، رباط کریم و بهارستان و پسماندهای آراد کوه و مجتمعهای دام و طیور در اولویت قرار دارد.
کلانتری در ادامه اظهار کرد: متأسفانه از بین کانونهای آلاینده مجتمع دامگستر تاکنون هیچ اقدامی برای کنترل بو انجام نداده است. در این مجتمع ۱۵۰ واحد دامداری مستقر شده است و باید برای رفع بوی این نقطه هر چه سریعتر اقداماتی انجام شود.
نیاز به ۸۵ میلیارد تومان بودجه برای رفع بوی نامطبوع مسیر فرودگاه امام (ره)
در ادامه این جلسه ذوالفقاری - نماینده وزارت جهاد کشاورزی - درباره بوی نامطبوع مسیر فرودگاه امام (ره) گفت: برای رفع این بوی نامطبوع و منشایابی آن، محیط زیست مطالعاتی را انجام داد و در نهایت به این نتیجه رسید که پنج منشأ بر ایجاد بوی نامطبوع تأثیرگذار هستند.
وی ادامه داد: این پنج منشأ تأثیرگذار عبارتند از شرکت کشت و صنعت لبن، مجتمع دامگستر، دامداری قدرتی، کشتارگاه زربال طیور و کشتارگاه دام فجر. این منشاهای تولید بو در حال حاضر اقداماتی برای رفع بوی نامطبوع انجام دادهاند و در نهایت به این نتیجه رسیدهاند که ۸۵ میلیارد تومان بودجه برای رفع بوی نامطبوع مسیر فرودگاه امام نیاز است.
نماینده وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه وزرات جهاد کشاورزی تخصص لازم برای بررسی کاهش بو در صورت رفع مشکلات زیست محیطی را ندارد، تصریح کرد: این کار وظیفه محیط زیست است همچنین راستی آزمایی واحدهای ایجاد کننده بوی نامطبوع در زمینه رقمهای پیشنهادی بودجه بر عهده محیط زیست است.
انتهای پیام