رقابت حساس برای آتش‌نشان شدن در تهران

معاون آموزش سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران جزئیات و شرایط رقابت نفس گیر ۸۵۰۰ نفر برای آتش نشان شدن در تهران را تشریح کرد.

مجید آروَن در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به برگزاری آزمون استخدامی برای جذب آتش‌نشانان جدید در آتش نشانی تهران (گزارش تصویری) اظهارکرد: با توجه به نیاز سازمانی برای استخدام نیروی‌های جدید برای جایگزینی نیروهای بازنشسته و چیدمان نیرو در ایستگاه‌های تازه تأسیس، سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران مجوز استخدام ۱۸۰ آتش‌نشان جدید را از شهرداری تهران دریافت کرد و مقرر شد که با توجه به معیارها و خصوصیات شغل آتش‌نشانی، متقاضیان از نظر خصوصیات جسمانی، دانش علمی، هوش و ویژگی‌های روانی سنجیده و افراد دارای بیشترین امتیاز از میان بالغ بر ۸۵۰۰ نفر برگزیده شوند.

وی با بیان اینکه این آزمون‌ها بر اساس آخرین استاندارد NFPA که ناظر بر شرایط لازم بر تجهیزات آتش نشانی و شرایط آتش نشانان است برگزار می‌شود، گفت: انتخاب موارد آزمون‌ها به عهده مسئولان آموزشی و تربیت بدنی است تا با توجه به نیازمندی شهر تهران در حوزه ایمنی این آزمون‌ها برگزار شود.

وی با اشاره به مراحل این آزمون‌ها گفت: ابتدا مرحله آزمون علمی برگزار شده و پس از آن تمامی شرکت کنندگان به آزمون عملی فراخوانده می‌شوند و با جمع بندی امتیازات افراد واجد شرایط و امتیازات لازم جذب خواهند شد.

آرون درباره مراحل آزمون عملی آتش نشانی که به نوعی سخت‌ترین و حساس‌ترین مرحله نیز محسوب می‌شود، گفت: از آنجایی که ماهیت کار آتش‌نشانی عملیاتی است، یک آتش‌نشان در بحث آمادگی جسمانی نیازمند سه فاکتور قدرت، سرعت و استقامت است. بنابراین ما با بررسی این فاکتورها پنج آیتم را برای آزمون آمادگی جسمانی در نظر گرفتیم که تست دو چهار در ۹ متر چابکی، بلند کردن وزنه ۳۰ کیلوگرمی، دراز و نشست، بارفیکس و دو ۵۴۰ متر را شامل می‌شود.

معاون آموزش سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران درباره اینکه آیا این آزمون در آتش نشانی تمام شهرها یکسان برگزار می‌شود، به ایسنا گفت: استاندارد NFPA بر این امر تاکید دارد که باید شرایط و مخاطرات هر شهر مورد توجه قرار بگیرد و در همین راستا با توجه به ساختار متفاوت شهرها، آتش‌نشانان هر شهر باید با توجه به ساختار همان شهر در هر یک از فاکتورها توانایی داشته باشند. برای مثال با توجه به اینکه شهر تهران مملو از ساختمان‌های بلند است یک آتش‌نشان باید قدرت و استقامت بیشتری داشته باشد تا بتواند در زمان وقوع یک حادثه آتش‌سوزی خود را به همراه با تجهیزات به طبقات بالایی ساختمان برساند افراد را نجات دهد و علاوه بر آن آتش را هم خاموش کند، بنابراین برای تست استقامت افراد داوطلب آزمون دو ۵۴۰ متر و بلند کردن وزنه ۳۰ کیلویی را در نظر گرفتیم.

وی افزود: اما با توجه به ساختار شهرهای ساحلی، آتش‌نشانان این شهرها باید از سرعت بیشتری برخوردار باشند. در واقع یک آتش‌نشانان باید تمام فاکتورهای سرعت، استقامت، چابکی را داشته باشد اما با توجه به حوادثی که قرار است با آن‌ها دست و پنجه نرم کند باید در برخی از آن‌ها توانایی بیشتری داشته باشد و به همین دلیل لازم است به مهارت‌هایی همچون شنا نیز تسلط بالا داشته باشد.

آرون با اشاره به اینکه داوطلبان باید آزمون‌های علمی این سازمان را هم به خوبی بگذرانند، گفت: با توجه به اینکه همواره حوادث مختلفی در حال وقوع است و دانش علمی لازمه مواجه شدن با برخی از این حوادث است، داوطلبان باید در زمینه علمی نیز دانش لازم را داشته باشند. در واقع یک آتش‌نشان باید به همه مهارت‌ها با عمق کم اما با وسعت زیاد اشراف داشته باشد.

معاون آموزش سازمان آتش نشانی تهران با اشاره به شهادت یک آتش نشان تهرانی در حین عملیات، گفت: متأسفانه حدود یک ماه گذشته یکی از آتش‌نشانان تهرانی بعد پایان عملیات اطفا حریق در یک حادثه آتش‌سوزی دچار برق گرفتگی شد و علی‌رغم انتقال به بیمارستان و انجام اقدامات درمانی جان خود را از دست داد، البته این اولین بار نبود که یک آتش‌نشان در حین عملیات جان خود را از دست می‌دهد و ما در تلاشیم تا میزان آسیب دیدگی آنان را نیز کاهش بدهیم. ضمن اینکه آتش نشانی شغلی است که افراد در آن باید روحیه ایثارگری و فداکاری بالایی داشته باشند.

وی درباره مدرک و رشته تحصیلی آتش نشانان نیز گفت: آتش‌نشان‌ها باید در زمینه‌های علمی نیز آگاهی نسبی داشته باشند، به همین منظور کمترین میزان تحصیلات مورد نیاز را دیپلم در نظر گرفتیم. همچنین آزمون علمی نیز توسط آزمون سنجش برگزار شد تا بهترین نفرات گزینش شوند.

وی با اشاره به اینکه حوادث پویا هستند و با گذشت زمان حوادث جدیدی اتفاق می‌افتد، گفت: طی سالیان و با افزایش تجربه به این نتیجه رسیده‌ایم که آموزش از آتش‌نشانان جدا شدنی نیست، زیرا با افزایش تکنولوژی حوادث جدید نیز تولید می‌شوند، بنابراین آتش‌نشانان باید دائماً برای مواجه شدن با حوادث جدید آموزش ببینند. داوطلبان باید از نظر میزان هوش نیز سنجیده شوند تا ظرفیت دریافت آموزش‌های جدید ضمن خدمت را داشته باشند.

آرون درباره اینکه داوطلبان باید از نظر ویژگی‌های روانی نیز سنجیده شوند، گفت: آتش نشانان افرادی هستند که زمان وقوع حادثه در خانه‌های مردم رفت و آمد می‌کنند و به نوعی اموال مردم در دسترس آن‌ها است، همچنین در شرایطی در کنار مردمی قرار می‌گیرند که ممکن است به علت شرایطشان پرخاش کنند، بنابراین آتش‌نشانان باید پاکدست و صبور باشند که این موارد هم در بررسی‌های اولیه مورد توجه قرار می‌گیرد و هم در آموزش‌های ضمن خدمت مدنظر قرار دارد.

معاون آموزش سازمان آتش نشانی‬ و‬ خدمات‬ ایمنی شهرداری تهران افزود: ‏‬یک آتش‌نشان طی سال‌های کاری خود صحنه‌های دلخراش بسیاری را می‌بیند و حوادث بسیاری را تجربه می‌کند پس باید از روحیه‌ای مقاوم برخوردار باشد و غرق حادثه‌ها نشود. همچنین باید توانایی ارزیابی ریسک داشته باشند، یک آتش‌نشان زمانی به سمت حوادث می‌رود که همه مردم از آن فرار می‌کنند، نجات جان و مال مردم از کارهایی است که آتش‌نشانان انجام می‌دهند، اما در عین حال باید توانایی ارزیابی ریسک داشته باشند تا بتواند در‬ لحظه‬ بهترین‌ و‬ ایمن‌ ترین‬ تصمیم‬ را‬ برای‌ خود‬ و‬ دیگران اتخاذ‬ کند.

وی با اشاره به اینکه بعد از انجام آزمون و آزمایش‌های پزشکی قصد داریم ۱۸۰ نفر از داوطلبان را انتخاب کنیم، گفت: استخدام این افراد حدود پنج الی شش ماه زمان می‌برد چرا که ما گزینش سختی را انتخاب کرده‌ایم تا افرادی را انتخاب کنیم که در کنار برخورداری از توانایی‌های جسمی، هوشی و علمی به شغل آتش‌نشانی عشق بورزند. این وظیفه ما است که افرادی را انتخاب کنیم که به کار خود علاقه مند باشند و صرفاً برای رفع نیازهای معیشتی شغل آتش‌نشانی را انتخاب نکرده باشند.

معاون آموزش سازمان آتش نشانی تهران با بیان اینکه عشق به شغل آتش‌نشانی کافی نیست اما لازم است، گفت: داوطلبان بعد از منتخب شدن در این آزمون‌ها وارد مرکز آموزشی می‌شوند و حدود ۵۴۰ ساعت دوره آموزش‌های تئوری و عملی آتش‌نشانی را می‌گذرانند، این افراد بعد از گذراندن دوره ۵۴۰ ساعته تبدیل به یک آتش‌نشان متوسط می‌شوند و بعد از آن در ایستگاه‌ها نیز به صورت ضمن خدمت آموزش می‌بینند. همچنین لازم به ذکر است که دوره‌های آموزشی یک آتش‌نشان هیچ گاه به پایان نمی‌رسد و آتش‌نشانان طی سال‌های کاریشان همواره در حال یادگیری هستند.

وی با اشاره به افزایش داوطلبان نسبت به سال‌های گذشته گفت: افزایش تعداد داوطلبان می‌تواند ناشی از دو مسئله افزایش بیکاری و افزایش علاقه مردم به آتش‌نشانان و آتش‌نشانی باشد، با توجه به رشادت‌هایی که توسط آتش‌نشانان در چند سال گذشته انجام شد فاصله بین آتش‌نشانی و مردم کاهش پیدا کرده است و مردم علاقه بیشتری به آتش‌نشانی نشان داده‌اند، زیرا مردم نیز علاقه دارند تا در این رشادت‌ها سهیم باشند. البته باید گفت که همین مسئله مسئولیت ما را بیشتر می‌کند چرا که باید افرادی که به این شغل علاقه دارند را از میان افرادی که نگاه معیشتی به این شغل دارند، انتخاب کنیم.
 

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۶ بهمن ۱۳۹۷ / ۰۵:۵۴
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 97112412690
  • خبرنگار : 71614