یک کارشناس مسائل خاورمیانه مطرح کرد

سه مشکل میدانی دولت سوریه بر سر راه پیشبرد حل بحران سیاسی این کشور

یک کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به سه مشکل عمده‌ای که در حال حاضر دولت سوریه در عرصه میدانی برای حل بحران این کشور با آن روبه‌ رو است، گفت: حل مشکلات عرصه میدانی سوریه قطعاً منجر به تسریع روند حل سیاسی این بحران خواهد شد.

حسن هانی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به نشست سران ایران، روسیه و ترکیه در سوچی روسیه با موضوع بحران سوریه خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد نشست مذکور آخرین نشست سران این سه کشور در ارتباط با مساله سوریه باشد، چرا که سوریه در آستانه خروج کامل از بحران هشت ساله‌ای است که با آن روبه‌رو بوده است.

وی با بیان این‌که نشست آقایان پوتین، اردوغان و روحانی می‌تواند افق جدیدی را برای سوریه ترسیم کند، ادامه داد: در حال حاضر یکی از مسائل مورد بحث در ارتباط با حل سیاسی بحران سوریه مسأله‌ی تدوین قانون اساسی و تشکیل کمیته‌ای در ارتباط با آن است، چرا که این موضوع به نوعی آینده سوریه را رقم می‌زند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه با اعتقاد بر این‌که به نظر می‌رسد خروجی نشست سران آستانه می‌تواند در شکل‌گیری آینده سوریه مؤثر باشد، ادامه داد: اکنون سوریه در عرصه میدانی با چند مشکل روبه‌روست از جمله حضور غیرقانونی نیروهای آمریکایی، فرانسوی و انگلیسی در این کشور و اینکه گروه‌های تروریستی همچنان پنج درصد از خاک سوریه را در دست دارند و به کشتار مردم سوریه ادامه می‌دهند.

هانی‌زاده با بیان این‌که حضور نظامیان ترکیه در منطقه ادلب نیز یکی دیگر از مشکلات میدانی بحران سوریه است، ادامه داد: اگر این مشکلات میدانی حل شود قطعاً این موضوع می‌تواند در حل سیاسی این بحران نیز مؤثر باشد. اکنون در این ارتباط موضوع تدوین قانون اساسی و همچنین چگونگی مشارکت مخالفان دولت سوریه در دولت آتی این کشور، دو مساله جدی در ارتباط با حل سیاسی این بحران است.

وی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد بازگشت آوارگان سوری به کشورشان و این‌که آیا دولت دمشق این آمادگی را دارد که پذیرای این مهاجران باشد، اظهار کرد: در حال حاضر بخش عمده‌ای از مهاجران سوری در کشورهای عراق، اردن و لبنان زندگی می‌کنند و مباحثی در ارتباط با بازگشت آنها به کشورشان مطرح است. در طول این بحران هشت ساله بسیاری از مناطق سوریه و زیربناهای آن تخریب شده و نیازمند بازسازی است. در همین چارچوب دولت سوریه برای فراهم کردن مقدمه بازگشت آوارگان طرحی را برای بازسازی سوریه آماده کرده ولی این طرح و مسائل مربوط به آن به کندی پیش می‌رود و این موضوع در روند بازگشت آوارگان اخلال ایجاد کرده است.

این کارشناس مسائل خاورمیانه همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا در نشست سران، ایران و روسیه می‌توانند ترکیه را متقاعد کنند که از منطقه ادلب خارج شود، ادامه داد: نگرانی عمده ترکیه در ارتباط با نیروهای کرد در سوریه است. ترک‌ها می‌ترسند که اگر از ادلب خارج شوند نیروهای کرد سوریه در مرزهای مشترک سوریه و ترکیه مستقر شوند. با توجه به این نگرانی، دولت روسیه در تلاش است که یکسری تضمین‌هایی را به ترکیه بدهد که در صورت خروج ترک‌ها از این منطقه نیروهای دولتی سوریه بلافاصله جایگزین خواهند شد و این زمینه فراهم نمی‌شود که نیروهای کرد در اطراف منطقه ادلب حضور پیدا کنند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ / ۰۸:۳۱
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 97112412226
  • خبرنگار : 71038