سنبل آبی، گیاه ویرانگر تالاب انزلی

رئیس اداره حفاظت محیط زیست بندر انزلی گفت: یکی از عواملی که اکوسیستم‌های تالابی به ویژه تالاب انزلی را تهدید می‌کند، رشد سریع و حیرت انگیز سنبل آبی این گیاه مهاجم است.

احسان هادی‌پور در گفت و گو با ایسنا- گفت: قسمتی از بخش غربی تالاب بین المللی انزلی که در آن مجموعه‌هایی از گیاه مهاجم سنبل آبی مشاهده شده بود به کمک محیط بانان مستقر در تالاب انزلی، آب بندان داران و انجمن موج شکن پاکسازی شد.

وی افزود: یکی از عواملی که اکوسیستم‌های تالابی به ویژه تالاب انزلی را تهدید می‌کند رشد سریع و حیرت انگیز این گیاه مهاجم است. گیاهی که به دلیل ویژگی‌های ویرانگر و آثار زیانبار به "شیطان بنفش" شهرت پیدا کرده است.

هادی‌پور ادامه داد: متأسفانه در دنیا تاکنون روش مبارزه خاصی که فاقد آثار جانبی زیانبار برای اکوسیستم‌ها باشد معرفی نشده و تنها راه مؤثر توصیه شده برای مقابله با آن، مبارزه فیزیکی (جمع آوری) است. لذا این اداره با همکاری دوست داران محیط زیست همچون گذشته جهت جلوگیری از انفجار جمعیت این گونه مهاجم اقدام به جمع‌آوری بخشی از آن در تالاب کرد ولی به دلیل گستردگی مناطق آلوده به این گیاه و دشواری و کند بودن روند اجرای شیوه مذکور، پاکسازی کامل تالاب انزلی از وجود این گونه مهاجم نیازمند عزم جدی سایر مسئولین ذیربط و مردم است.

وی تصریح کرد: سنبل آبی گیاهی از خانواده سنبل است که به دلیل قدرت رشد و تکثیر بسیار بالا و همچنین گل‌های بنفش زیبای آن مورد توجه گردشگران و بعضاً جابجایی به عنوان گیاه زینتی است و این ویژگی باعث می‌شود به سرعت به مناطق آبی سرایت کند و به دلیل قدرت جذب بالای آب در ریشه‌ها و ساقه‌های بهم تنیده غوطه ور آن، توانایی بالایی در نابودی اکوسیستم‌های آبی و تالابی دارد.

هادی پور گفت: لازم است همه مردم به این نکته توجه داشته باشند که از هرگونه جابجایی و خرید و فروش این گیاه مهاجم پرهیز کنند.


انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۱:۴۳
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 97112311805
  • خبرنگار :