نرخ تورم ترکیه به بیش از ۲۰ درصد برگشت

افزایش چشمگیر بهای مواد غذایی در ترکیه، روند کاهشی تورم در این کشور را متوقف کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، در نخستین ماه از سال جدید میلادی، شاخص بهای غذا و نوشیدنی‌های غیر الکلی در ترکیه ۳۱ درصد افزایش داشته است که بیشترین میزان از سال ۲۰۰۴ محسوب می‌شود.

به گفته مرکز آمار ترکیه، تورم این کشور برای نخستین بار از ماه اکتبر سال گذشته روند صعودی گرفته و به ۲۰.۴ درصد رسیده است.

سیل در استان آنتالیا که قطب کشاورزی ترکیه محسوب می‌شود، یکی از دلایل اصلی گرانی قابل توجه مواد غذایی بوده است.

معمر کومورچوغلو، کارشناس اقتصادی مؤسسه " آی اس اینوستمنت" گفت: انتظار داریم سیل آنتالیا این ماه نیز روی قیمت مواد غذایی مؤثر باشد.

افزایش سطح تورم می‌تواند منجر به دست نگاه داشتن بانک مرکزی ترکیه در کاهش نرخ بهره شود. بهای مواد غذایی در ترکیه از تیر ماه سال گذشته تاکنون حدود ۲۰ درصد افزایش داشته است. از سوی دیگر اما نرخ تورم در بخش حمل و نقل از ۱۷.۴۷ درصد به ۱۶.۷۸ درصد کاهش یافته است.

با این حال اقتصاددانان چشم‌انداز تورم ترکیه را با توجه به ثبات مجدد ارزش لیر پس از نوسانات شدید تابستان گذشته، مثبت ارزیابی می‌کنند.

لیر ترکیه در نخستین ماه سال جاری میلادی با افزایش ۱.۲ درصدی در برابر دلار، دومین ارز موفق اروپایی لقب گرفت.

بانک مرکزی ترکیه در گزارش اخیر خود پیش‌بینی کرده که نرخ تورم این کشور امسال به ۱۴.۶ درصد کاهش یابد.

مراد جتینکایا، رئیس این بانک در سخنرانی خود در جمع سیاست گذاران بانک مرکزی ترکیه گفت: این بانک به اتخاذ سیاست انقباضی تا زمان تک‌رقمی شدن نرخ تورم در کوتاه‌ترین زمان ممکن ادامه خواهد داد.

در معاملات امروز، هر دلار به ازای ۵.۲۱۴۹ لیر، هر پوند به ازای ۶.۸۰۱۱ لیر و هر یورو به ازای ۵.۹۵۷۸ لیر مبادله شدند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۱:۴۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 97111608771
  • خبرنگار : 71600