به گزارش ایسنا، منابع فلسطینی به سایت خلیج آنلاین اعلام کردند که محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین میخواهد که دولت آتیاش از حمایت کشورهای عربی، بینالمللی و حتی دولت اسرائیل برخوردار باشد تا موانع در خصوص تعطیلی فعالیت دولتش به وجود نیاید.
منابع فلسطینی اعلام کردند که رایزنیهایی با کشورهای عربی به خاطر تشکیل این دولت وجود دارد از جمله این کشورهای عربی مصر و عربستان هستند که به صورت مستقیم در این رایزنیها مداخله و افکاری را درخصوص وزرای آن مطرح میکنند. این دو کشور تمایل دارند که دولت فلسطین از رضایت تمامی گروهها در خارج و داخل فلسطین برخوردار باشد.
منابع مذکور همچنین اعلام کردند که این دولت جدید مسیر زیادی را در رایزنیهای داخلی و با کشورهای عربی طی کرده و نیز اقدامات مهمی را اتخاذ کرده است. محمود عباس به مصر، عربستان و حتی اردن اعلام کرد که نخست وزیر آتی دولتش از رهبران جنبش "فتح" خواهد بود.
نصیحتهای کشورهای عربی درخصوص نخست وزیر
منابع فلسطینی اعلام کردند: نصیحتهایی درخصوص مسأله تشکیل دولت جدید از سوی کشورهای عربی به عباس ارائه داده شده که از جمله آنها این است که اکثر آنها از شخصیتهای مورد رضایت و مقبول اسرائیل باشد و این شخصیتها محل اختلاف با تلآویو و یا حتی آمریکا نباشد تا فعالیت این دولت تسهیل یابد.
طبق گزارش منابع مذکور، زمان اعلام تشکیل دولت و ادای سوگند در مقابل محمود عباس در رامالله در ۱۰ روز پایانی ماه فوریه خواهد بود.
منابع در پاسخ به سوالی درخصوص وجود توافق بر سر اسم نخست وزیر دولت آتی اعلام کردند: درباره برخی از شخصیتها اجماع وجود دارد اما طبق اکثر شاخصها و رایزنیهای داخلی و خارجی با کشورهای عربی محمد آشتیه، عضو کمیته مرکزی جنبش فتح شانس بیشتری برای انتخابش به عنوان نخست وزیر خواهد داشت به ویژه اینکه نام وی از سوی کشورهای عربی توصیه شده و مورد پذیرش تلآویو و واشنگتن است.
سهشنبه گذشته (۲۹ ژانویه) رامی الحمدالله، نخست وزیر مستعفی فلسطین گفت که کمیته مرکزی جنبش فتح طی نشستی به ریاست محمود عباس خواهان تشکیل دولتی متشکل از گروههای سازمان آزادیبخش فلسطین و چهرههای مستقل شد؛ درخواستی که حماس آن را نقض جدیدی دانست که موجب عمیقتر شدن بحران فلسطین و تزلزل جبهه داخلی میشود.
دولت رامی الحمدالله ژوئن ۲۰۱۴ میلادی تشکیل شد.
انتهای پیام