به گزارش ایسنا، همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی مراسم تفاهمنامه همکاری برای اجرای طرح ملی ارتقای ظرفیت ساخت و تعمیر شناور در کشور صبح امروز (یکشنبه) با حضور امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و نیز محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی در محل سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برگزار شد.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در این مراسم اظهار کرد: در قالب این تفاهمنامه و با استفاده از توان صنایع دریایی، گامی بلند در قطع وابستگی در زمینه تأمین نیازهای عملیاتی سازمان بنادر و دریانوردی مدنظر قرار میگیرد.
به گفته امیر سرتیپ امیر حاتمی، نیازهایی که در حوزههای بسیار مهم امداد و نجات دریایی، لایروبی، آلاینده روب، آتشخوار، مسافری و تفریحی، حمل مسافران، تأمین تجهیزات مورد نیاز بندری از قبیل دوربین دید در شب، شناورهای مناسب جهت تردد و عزیمت افسران کنترل در راستای این تفاهم نامه تأمین میشود.
این تفاهمنامه با هدف ارتقای توان داخلی و بومیسازی زنجیره تأمین صنعت کشتیسازی و ایجاد اشتغال زایی و کاهش خروج ارز از کشور و نیز در راستای اجرای سیاستهای پیشگیری از سوانح دریایی و با توجه به حوادث رخ داده در کشور به ویژه در بخش شناورهای مسافری و همچنین نامه وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به وزیر راه و شهرسازی و موافقت وی برابر پیشنهاد ارائه شده، منعقد شد.
اهداف این تفاهمنامه شامل همکاری مشترک در تأمین نیازمندیهای سازمان بنادر و دریانوردی، حمایت از تولید داخل و اشتغالزایی و در نهایت عملی کردن شعار سال است.
همچنین از دیگر اهداف امضای این تفاهم نامه، ایجاد کیفیت مطلوب در بهرهبرداری، تأمین نیازهای سازمان بنادر برای ایجاد یک ناوگان توانمند در بنادر و دریانوردی جهت حفاظت و پیشگیری از خطرات ناشی در دریا و تکمیل ظرفیتهای بالقوه سازمان صنایع دریایی، رشد و تعالی در زمینههای مختلف از قبیل طراحی و ساخت و تولید انواع شناورهای مرتبط و تجهیزات و اقلام خاص دریایی جهت اهداف عالیه سازمان بنادر و دریانوردی است.
بر اساس این تفاهمنامه اعتبار مالی پیشبینی شده از سوی سازمان بنادر و دریانوردی تا پایان پروژه در اختیار سازمان صنایع دریایی جهت تحویل شناورها قرار خواهد گرفت و زمان شروع همکاری مشترک در قالب این تفاهمنامه از تاریخ امضای آن یعنی امروز (۱۴ بهمن) بوده و اعتبار آن تا پایان سال ۱۴۰۰ است.
اهم اولویتهای اعلام شده توسط سازمان بنادر و دریانوردی به سازمان صنایع دریایی جهت ساخت شناور در داخل کشور شامل ایجاد ناوگان شناورهای جستجو و نجات و آتشخوار، شناورهای مناسب جهت تردد و عزیمت افسران کنترل، ایجاد ناوگان شناورهای لایروب و ضد آلودگی و آلاینده روب، ساخت شناورهای مسافربری جدید تفریحی جهت توسعه گردشگری، تعمیرات شناورهای سازمان بنادر و دریانوردی، ساخت شناورهای یگان حفاظت دریایی و گارد دریایی، شناور امداد و نجات، تأمین تجهیزات خاص مورد نیاز بندری از قبیل دوربین دید در شب، تجهیزات مخابراتی و نیز طراحی و ساخت کلیه شناورهای طرح تحول صنعت دریایی مرتبط با سازمان بنادر و دریانوردی است.
شناورهای کاملاً ایرانی برای حمایت از کالای ایرانی ساخته میشوند
در این مراسم وزیر راه و شهرسازی در مراسم انعقاد همکاری با وزارت دفاع برای ساخت ۴۴ فروند شناور مورد نیاز سازمان بنادر و دریانوردی اعلام کرد: این تفاهمنامه گامی جدی و ارزشمند در راستای حمایت از کالای ایرانی است و نیازهای کشور از طریق تواناییهای داخلی تأمین میشود و با امضای آن راهی به منظور رونق کسبوکار در حوزه دریایی پیموده خواهد شد.
همچنین در این مراسم، امیر دریادار رستگاری رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز با اشاره به اینکه ساخت ۴۴ فروند شناور مورد نیاز در قالب ۹ تیپ در بخشهایی نظیر آتشخوار، مسافربری، پشتیبانی در لنگرگاهها و بنادر، لایروب و ضد آلودگی و آلایندهروب تردد و عزیمت افسران کنترل مدنظر قرار خواهد گرفت، اظهار کرد: این تفاهمنامه با اعتباری معادل ۱۴۰ میلیون یورو و ظرف سه سال توسط سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ساخته خواهد شد.
سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و نیروهای مسلح به عنوان منسجمترین سازمان دریایی کشور توانایی ساخت شناورهای مورد نیاز داخلی، زیرساختها و تأمین قطعات یدکی و انواع دستگاهها و تجهیزات مورد نیاز را دارد و تا سقف ۷۰ درصد از ۴۴ شناوری است که قرار است ساخته شود توسط سازمان صنایع دریایی است و تقریباً میتوان آن را شناورهای تمام ایرانی نامید که به سازمان بنادر و دریانوردی تحویل داده میشود.
انتهای پیام