نهمین هفته از اعتراضات ضد دولتی در بلگراد

هزاران تن از شهروندان معترض صربستانی در نهمین هفته متوالی در بلگراد، اعتراضات ضد دولتی برگزار کردند.

به گزارش ایسنا، ده‌ها هزار معترض شنبه با تجمع در خیابان‌های بلگراد، پایتخت صربستان نارضایتی خودشان را با شعار "یک در پنج میلیون" ابراز کردند. این اعتراضات از هشتم دسامبر ۲۰۱۸ پس از ضرب و شتم یکی از سیاستمداران اپوزیسیون در ماه نوامبر به راه افتاد. اعتراضات روز شنبه نهمین هفته از اعتراضات پیاپی در بلگراد بود.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، اعتراضات ضد دولتی گسترده‌ای در ۱۶ ژانویه در اولین سالگرد به قتل رسیدن اولیور ایوانوویچ، سیاستمداران صرب کوزوو برگزار شد. اعتراضات تنها قرار بود در بلگراد برگزار شود اما ماه ژانویه مردم در بیش از ۳۰ شهر به جنبش اعتراضی پیوستند.

به گفته برگزارکنندگان این اعتراضات، حدود ۲۰ شهر اعلام کردند که در ماه فوریه راهپیمایی‌های اعتراضی برگزار می‌کنند. معترضان روز شنبه بنرهایی با نوشته "صربستان برخیز" و "مرگ بر ووجیچ، مرگ بر سرمایه‌داری" و "ما با مردم هستیم" در دست داشتند. "اعتراض علیه دیکتاتوری" گروهی است که رسماً این اعتراضات را سازماندهی می‌کنند.

بسیاری از اعضای احزاب اپوزیسیون هم در این اعتراضات شرکت می‌کنند. اصلی‌ترین خواسته معترضان کنترل بهتر روند انتخابات و کمپین‌ها و پیگرد قضائی کسانی است که از کارزارهای انتخاباتی سو استفاده می‌کنند. معترضان همچنین کاهش فشار بر رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران و احزاب اپوزیسیون را خواستارند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۰:۰۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 97111407335
  • خبرنگار : 71402