حجتالاسلام والمسلمین سیدجواد حسینیکیا در گفتوگو با ایسنا، با تشریح مزیتها و معایب استانی شدن انتخابات مجلس، گفت: استانی شدن انتخابات فرصتی برای ملی فکر کردن و پیگیری پروژههای کلان ملی میدهد.
این عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: با استانی شدن انتخابات مجلس جایگاه نمایندگی ارتقا پیدا میکند و به معنای واقعی مجلس در رأس امور کشور قرار میگیرد.
نماینده مردم سنقر در مجلس افزود: استانی شدن انتخابات دارای این حسن است که پای نمایندگان را از حوزه اجرا بیرون میکشد و وقتی این اتفاق بیفتد فرصت نمایندگان برای رسیدگی به وظایف اصلی خود یعنی قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین بیشتر میشود.
این عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس تصریح کرد: همزمان با طی شدن فرآیند رسیدگی و تصویب طرح استانی شدن انتخابات در مجلس باید جایگاه شوراهای محلی، پارلمانهای شهری یا شوراهای شهر و روستا نیز ارتقا داده شود. قدرت و اختیار شوراهای محلی باید در تصویب بودجه، تمرکز سیاستگذاریهای اجرایی و تفویض بخشی از وظایف دستگاههای اجرایی به شوراهای شهر و روستا عینیت پیدا کند. در این صورت مردم برای پیگیری امور جاری و روزمره به پارلمانهای محلی مراجعه میکنند و برای پیگیری کارهای کلان و ملی به نمایندگان مجلس رجوع میکنند.
حسینیکیا ادامه داد: استانی شدن انتخابات موجب تقویت جایگاه گروههای مرجع و احیای نظام حزبی میشود. به دلیل ناشناخته بودن افراد و تشکلهای سیاسی در استانها، فضای سیاسی و رقابتهای انتخاباتی در استانها همانند کلانشهرها «لیستی» میشود و نقش گروههای مرجع پررنگتر میشود.
نماینده مردم سنقر در مجلس معتقد است استانی شدن انتخابات مجلس معایبی هم دارد از جمله بیم کاهش مشارکت مردم میرود، و احتمال کاهش مشارکت مردم در استانها به دلیل ناشناخته بودن نامزدهای انتخابات بیشتر میشود، هزینه انتخابات افزایش مییابد و افراد و گروههای کوچکِ ناشناخته از گردونه رقابتهای انتخاباتی کنار میروند.
وی افزود: البته پیگیریها و امور اجرایی خرد و کوچکی که نمایندگان در روستاها انجام میدادند نیز در پی استانی شدن انتخابات مجلس، متوقف میشود. به نظر بنده به دلیل حساسیت کشور در شرایط جنگی اقتصادی باید با احتیاط و حساب شده جزئیات طرح استانی شدن انتخابات را بررسی کنیم.
انتهای پیام