به گزارش ایسنا، واشنگتن در ماه مه تصمیم خود را برای خروج از توافق هستهای ایران اعلام کرد و تحریمهای خود را علیه ایران بازگرداند. با این حال دیگر طرفهای توافق هستهای اعلام کردند که برای بقای این توافق تلاش خواهند کرد. کشورهای اروپایی حتی سازوکاری را برای ادامه تجارت با ایران و دور زدن تحریمهای آمریکا ایجاد کردهاند.
ژان ماری کلن، سخنگوی کمپین بینالمللی نابودی تسلیحات هستهای گفت: روشن است که این مساله (خروج از پیمان منع تسلیحات اتمی میانبرد) برای امنیت بینالمللی مایه تأسف است. بسیاری از مردم در واشنگتن از خود میپرسند آمریکا از این اقدام چه چیزی به دست میآورد؛ "با علم به اینکه به طور واضحی پس از خروج از توافق هستهای ایران به سمت بیثباتی بزرگتری حرکت کردهایم". در مورد این توافق اگر واقعاً خروجی صورت گیرد، بیثباتی بزرگتری به وجود خواهد آمد.
سخنگوی کمپین بینالمللی نابودی تسلیحات هستهای افزود، تصمیم دونالد ترامپ برای خروج از این توافق با دیگر سیاستهای او از جمله خروج از توافق آبوهوایی پاریس همسو است.
مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا روز جمعه با بیان اینکه "باید به نقضهای روسیه در خصوص پیمان موشکی پاسخ داد"، اعلام کرد: ایالات متحده تعهدات خود در پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد را ازامروز (شنبه) به حالت تعلیق درمیآورد.
پامپئو گفت: ایالات متحده تمام توان خود را برای حفظ امنیتش به کار میبندد.
آمریکا معتقد است که روسیه به تعهدات خود بر مبنای این پیمان تسلیحاتی پایبند نیست.
انتهای پیام