به گزارش ایسنا، نماینده ویژه امور کرهشمالی همچنین گفته هم اکنون در حال بحث و ارزیابی "امتیازاتی" است که آمریکا در برابر غیر اتمی شدن کرهشمالی به این کشور میتواند ارایه کند.
بیگان گفته البته آمریکا ابتدا نیاز دارد که "درک کاملی" از ابعاد برنامه تسلیحاتی کرهشمالی به دست آورد. او افزود: آمریکا مذاکراتی با کره شمالی برای تدوین طرح نقشه راهی برای مذاکرات قبل از اجلاس رهبران دو کشور در پایان فوریه خواهد داشت.
این اظهارات را بیگان به فاصله کمی از سخنان دونالد ترامپ ایراد کرد که مدعی شده بود آمریکا و کرهشمالی در مذاکرات خود "پیشرفت عظیمی" شاهد بودهاند.
ترامپ که روز پنجشنبه در دفتر کار خود در کاخسفید سخن میگفت تاکید کرد به زودی تاریخ و مکان ملاقات دوم خود با کیم جونگ اون، رهبر کرهشمالی را اعلام خواهد کرد.
به گزارش بیبیسی، دو رهبر سال گذشته در دیداری پر سر و صدا در سنگاپور بحث و گفتوگو کردند که نخستین اجلاس در نوع خود در تاریخ روابط واشنگتن و پیونگیانگ بود.
استفن بیگان که امروز در دانشگاه استفورد کالیفرنیا سخن میگفت ادعا کرد کرهشمالی تصمیم خود برای نابودی تاسیسات غنیسازی را به کره جنوبی و مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا اطلاع داده است.
او تاکید کرده "آمریکا ابتدا باید دسترسی و نظارت کامل بر مکانیسم برنامه هستهای کرهشمالی پیدا کند."
او گفت: "رئیسجمهوری ترامپ آماده پایان دادن به این جنگ است. آمریکا نه به دنبال اشغال کرهشمالی است و نه قصد براندازی دولت این کشور را دارد."
با وجود این، بیگان تاکید کرده آمریکا تحریمهای هستهای علیه کرهشمالی را تا کامل شدن روند غیر اتمی شدن این کشور لغو نخواهد کرد.
قرار است بیگان روز یکشنبه آینده (سوم فوریه) با همتایان خود در کرهشمالی و کرهجنوبی دیدار کند.
بیگان افزود: ترامپ و کیم جونگ اون قصد دارند اواخر فوریه نشست داشته باشند و ما امیدواریم مذاکراتی در سطح کاری با شرکای کره شمالی قبل از اجلاس ترامپ و کیم داشته باشیم تا طرح نقشه راهی برای مذاکرات ارائه کنیم.
دیدار قبلی کیم و ترامپ در ماه ژوئن سال گذشته - هفت ماه پیش - در سنگاپور برگزار شد و هر دو طرف نسبت به پیشرفت سریع در حل مشکلات موجود و بهبود روابط بین کره شمالی، آمریکا و متحدانش ابراز امیدواری کردند. رئیس جمهوری آمریکا همچنین آمادگی کشورش را برای کمک به توسعه اقتصادی سریع کره شمالی ابراز داشت.
با این همه، از آن زمان تاکنون تماسهای دو طرف دستاورد قابل توجهی نداشته در حالی که در موارد مختلف، مقامات دو کشور یکدیگر را به خاطر زیادهطلبی یا خلف وعده هدف انتقاد قرار دادهاند. در همان حال، همزمان با این انتقادات، منابع خبری کرهشمالی همواره از اهمیت دیدار ماه ژوئن "به ابتکار" کیم جونگ-اون به عنوان یک واقعه تاریخی یاد کرده و رهبر کرهشمالی نیز از تمایل به ملاقات با رئیسجمهوری آمریکا سخن گفته است. ترامپ هم بارها از دریافت نامههای دوستانه از رهبر کرهشمالی خبر داده است. گفته میشود ویتنام نامزد اصلی برگزاری اجلاس دوم کیم و ترامپ است.
ویتنام از معدود کشورهای جهان است که هنوز نظام سیاسی کمونیستی را حفظ کرده اما در سالهای اخیر سیاست اقتصادی درهای باز و تشویق سرمایهگذاری خصوصی خارجی و داخلی را به اجرا گذاشته و از رشد سریع اقتصادی خبر داده است. این کشور که زمانی دشمن ایالات متحده بود روابط نسبتاً گرمی با آمریکا برقرار کرده و دریافتکننده سرمایهگذاری آمریکاییان بوده است. در نوامبر سال ٢٠١٧، دونالد ترامپ برای شرکت در یک نشست منطقهای به ویتنام سفر و در حاشیه این نشست، با مقامات آن کشور دیدار و گفتوگو کرد.
ویتنام روابطی دوستانه با کره شمالی دارد.
انتهای پیام