به گزارش ایسنا، طاهره پرهیزگاری فعال زیستمحیطی و مشاور استاندار قزوین، در اکران، نقد و بررسی مستند «تالان» که با حضور استاندار قزوین، معاونان استاندار و مسئولین در سینما بهمن قزوین برگزار شد، اظهار کرد: در جهان از فرونشست ۴ میلیمتری به عنوان بحران یاد میکنند ولی در دشت قزوین ۲۰ سانتیمتر فرونشست زمین را شاهد هستیم که باید عنوان کرد که از بحران عبور کردهایم و این یک فاجعه است.
وی ادامه داد: در حال حاضر چاههای مجاز به صورت غیرمجاز مورد بهرهبرداری قرار میگیرند و اگر چاهی را از کشاورز میگیریم باید شغل جایگزین برای او داشته باشیم که در حال حاضر این تدبیر وجود ندارد.
مشاور استاندار در امور زیستمحیطی با اشاره به اینکه دشت قزوین تنها دشت پهناور و همرفت کشور است، تصریح کرد: قزوین ظرفیت توسعه در بخش کشاورزی را ندارد و باید به دنبال اشتغالی به غیر از کشاورزی بود.
وی با بیان اینکه باید پرسید آیا راهکاری برای تغییر رویکرد و کشاورزی دیده شده است؟ افزود: سازمان جهادکشاورزی باید عملاً به الگوی کشت توجه داشته باشد، همچنین مردم باید اطلاع داشته باشند که یک محصول کشاورزی چقدر آب مصرف میکند.
پرهیزگاری عنوان کرد: اروپاییان از سالهای پیش با مشاهده کمآبی تغییر الگوی رفتاری و زندگی را در پیش گرفتند و حتی در کشورهای پُرآب دنیا تغییر ذائقه مردم را در دستور کار خود قرار دادند تا الگوی رفتاری را نیز نسبت به خوراک تغییر دهند و منابع آبی را حفظ کنند.
وی یادآور شد: ایرانیان ۳۰۰۰ سال پیش قنات را ابداع و بر اساس نیاز سفره زیرزمینی برداشت کردند نه نیاز افراد.
این فعال زیستمحیطی با اعلام اینکه نفسهای زمین و دشت قزوین به شماره افتاده است و در حال حاضر افت بیلان و ایجاد فرونشست را شاهد هستیم، تصریح کرد: در همه جای دنیا حتی برای پساب برنامهریزی میکنند ولی ما حتی برای مدیریت مصرف آب شرب برنامهای نداریم.
انتهای پیام
دبیر: زهرا حبیب پور