به گزارش ایسنا، احمدرضا لاهیجانزاده در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران خوزستان که امروز (۷ بهمنماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، در خصوص وضعیت تالاب هورالعظیم اظهار کرد: این تالاب نیازمند چند اقدام فوری است؛ نخست بحث حوضچه شماره ۵ است. هنوز کالورت میدان نفتی یاران جنوبی در محل این حوضچه باز نشده است. بازسازی و ایمنسازی پاسگاهها انجام شده و بازگشایی کالورت میدان یاران جنوبی نیز باید توسط شرکت متن (شرکت مهندسی و توسعه نفت) انجام شود.
وی افزود: همچنین باید شرکت متن و مرزبانی در این منطقه با یکدیگر همکاری داشته باشند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: جاده شط علی در تالاب هورالعظیم نیز هنوز باز نشده است یعنی هنوز هر چه فشار است بر حوضچه شماره ۲ تالاب وارد میشود. در این شرایط احتمال شکسته شدن دایک در حوضچه شماره ۲ تالاب هورالعظیم بالا است زیرا هنوز تخلیه آب از حوضچه ۲ به ۳ به خوبی انجام نشده است. برای مدیریت این وضعیت باید جاده شط علی در شرق و غرب بازگشایی شود.
لاهیجانزادهاظهار کرد: همچنین در جاده سیدالشهدا بین حوضچه ۳ و ۴ تالاب هورالعظیم باید یک تا دو کالورت دیگر ایجاد شود تا تخلیه آب از حوضچه ۳ به ۴ انجام شود.
وی عنوان کرد: اکنون همه دریچهها به سمت عراق باز است و حدود ۲۰۰ مترمکعب بر ثانیه آب شیرین در حال وارد شدن به قسمت عراقی تالاب هورالعظیم است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: میزان ورودی آب به حدی رسیده است که از ۷۵ دهنه از سمت عراق به سمت ما میآید و اگر این قسمت را باز کنیم میتوانیم آب شیرین را به سمت حوضچه ۴ و ۵ تالاب هورالعظیم هدایت کنیم.
وی افزود: باید سازمان آب و برق زمان ویژهای برای تالاب بامدژ قرار دهد؛ این تالاب سالها سیلاب شاوور و دز را پذیرا بوده است ولی دستکاری شد و اکنون باید به شرایط پذیرش سیلاب برگردد.
لاهیجانزاده با اشاره به نهر بحره، گفت: نباید بگذاریم سیلاب رخ دهد اما هر ساله تالاب شادگان و نخیلات این شهرستان نیز با مشکل مواجه باشند. برای رهاسازی آب از نهر بحره به تالاب شادگان نیازمند ایستگاه پمپاژ هستیم و آب با دبی ۴۰۰ متر را نیز میتوانیم وارد تالاب شادگان کنیم. اکنون ایستگاه پمپاژ شیلات و جهاد نصر فعال نیستند تا از این فرصت برای رهاسازی آب به تالاب شادگان استفاده شود.
انتهای پیام