به گزارش ایسنا، این منبع که نخواست نامش برده شود، به شبکه خبری بیبیسی در کابل گفت که در نتیجه این مذاکرات، هیأت آمریکایی توافق کرده که نیروهای این کشور را از افغانستان خارج کند اما مقامات آمریکایی تاکنون در این مورد چیزی نگفتهاند.
منابع دولت افغانستان گفتهاند که زلمای خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان راهی کابل شده تا جزئیات این مذاکرات را با مقامهای دولت افغانستان در میان بگذارد.
منابع گروه طالبان پیشتر گفته بودند که قرار است ملاعبدالغنی برادر، رئیس جدید دفتر سیاسی طالبان به زودی به مذاکرات صلح میان این گروه و نمایندگان آمریکا در دوحه بپیوندد.
برادر دو روز پیش به عنوان رئیس دفتر طالبان تعیین شد؛ اقدامیکه هدف از آن تقویت گفتوگوهای صلح با واشنگتن خوانده شده است.
چهارمین دور مذاکرات صلح نمایندگان طالبان و هیأت آمریکایی به ریاست زلمای خلیلزاد در یک هفته گذشته در دوحه پایتخت قطر ادامه داشته است.
پیشتر هم گزارشهای منتشر شده حاکی بود که نمایندگان آمریکا پذیرفتهاند که نیروهای خود را از افغانستان خارج میکنند و گروه طالبان هم توافق کرده که جلوی حملات القاعده و داعش را علیه نیروهای خارجی مستقر در افغانستان بگیرد.
طولانی شدن این دور مذاکرات که ابتدا قرار بود برای دو روز ادامه یابد، انتظارات در مورد دست یافتن به یک توافق را افزایش داده اما گروه طالبان تاکنون حاضر نیست در مذاکرات مستقیم با دولت افغانستان شرکت کند.
محمد اشرف غنی، رئیسجمهوری افغانستان اخیراً گفت که وظیفه اصلی دفتر زلمای خلیلزاد، زمینهسازی برای مذاکرات مستقیم صلح میان دولت افغانستان و گروه طالبان است.
او افزود که بدون حضور دولت افغانستان و رایزنی با کشورهای منطقه مذاکرات نتیجهای به دنبال نخواهد داشت.
عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی افغانستان نیز گفت: گروه طالبان خواهان ایجاد امارت اسلامی در افغانستان است ولی مردم از دستاوردهای ۱۷ سال این کشور دفاع خواهند کرد.
دو مقام طالبان که از جریان مذاکرات دوحه آگاهی دارند، به خبرگزاری رویترز گفتهاند که پس از آن که تعیین ملأ برادر به ریاست هیأت مذاکرهکننده طالبان به معنی جدی شدن بیشتر مذاکرات است.
مقامات آمریکایی تاکنون در این مورد اظهار نظری نکردهاند.
انتهای پیام