معاون اجتماعی قوه قضاییه:

به دنبال ایجاد تسهیلات برای روستاییان جهت جلوگیری از مهاجرت آنها هستیم

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، گفت: در بسیاری از روستاها به دلیل سختی‌هایی مانند بیکاری، فقر، کم درآمدی و مسائل دیگری که در شهر وجود دارد شاهد مهاجرت معکوس هستیم.

محمدباقر الفت در گفت‌وگو با ایسنا در رابطه با اقدامات معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در زمینه آسیب‌های اولویتی، اظهار کرد: این معاونت در قالب عضویت در شورای اجتماعی کار قبول می‌کند و در کنار سایر دستگاه‌ها در اجرای وظایف تعریف شده مشترک در این شورا نقش خود را ایفا می‌کند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، تاکید کرد: معاونت پیشگیری در زمینه طلاق و در خصوص طلاق توافقی، طلاق به درخواست زوجه، دعاوی خانواده، راه اندازی مرکز مشاوران، همکاری با سازمان بهزیستی و دانشگاه موفق بوده است. ما گزارشات بسیار خوبی در بحث طلاق خدمت مقام معظم رهبری ارائه کردیم و الحمدلله ایشان هم بر فعالیت‌های ما صحه گذاشتند.

وی با بیان اینکه در زمینه اعتیاد نیز فعالیت‌های خوبی صورت گرفته است که محصول فعالیت تمام اعضا بوده است، عنوان کرد: کاری که بر عهده قوه قضائیه گذاشته بودند در رابطه با مراکز بازپروی موضوع مواد ۱۵ و ۱۶ ترک اعتیاد بود که در این رابطه فعالیت خوبی صورت گرفت. تعداد این مراکز به نحو چشم‌گیری وسعت پیدا کرد و اعداد آن بالا رفت و بیشترین نفرات را می‌توانیم برای بازپروی اعزام کنیم. در مراکز ماده ۱۵ ترک اعتیاد که بخش خصوصی آنها را راه‌اندازی کرده و اداره می‌کند نظارت خوبی صورت گرفته است.

الفت، ادامه داد: مراکز ماده ۱۶ ترک اعتیاد نیز که دولت راه اندازی می‌کند پر تعدادتر از گذشته شده است. امروز در استان‌ها حداقل ۴ یا ۵ مرکز داریم که به اعتبار جنسیت هم پذیرش دارند. تا سال گذشته در بسیاری از استان‌ها برای بازپروی خانم‌ها مرکزی نداشتیم یعنی معتادین یا باید حتماً به مراکز ماده ۱۵ می‌رفتند یا اینکه باید به اعتیاد خود ادامه می‌دادند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با بیان اینکه احتمالاً در جلسه هشتم شورای اجتماعی بحث حاشیه نشینی مطرح خواهد شد، تصریح کرد: در این جلسه مباحث مربوط به مهاجرت، توانمندسازی روستا یا مراکز مهاجرفرست موضوع کار است و قوه قضائیه وظیفه خود را برای توانمندسازی روستا و اینکه روستاییان را مالک حقیقی و مستمر روستا معرفی کند انجام می‌دهد.

این مقام قضائی، افزود: در حال فعالیت در زمینه حریم روستا، چرای دام، استفاده از منابع آب، استفاده از خاک هستیم و در تلاشیم برای روستاییان تسهیلاتی را ایجاد کنیم که سبب ماندگاری آنها در روستا و مانع مهاجرتشان شود.

وی در پایان با بیان اینکه امروز در بسیاری از روستاهایی که موضوع فعالیت ما است شاهد مهاجرت معکوس هستیم، گفت: مهاجرت معکوس به این معنا است که به دلیل سختی‌هایی مانند بیکاری، فقر، کم درآمدی، مسائل فرهنگی، اعتبار اجتماعی افراد و اصل عزتمندی که در شهر وجود دارد بسیاری از مهاجرین سابق ترجیح می‌دهند به روستاهای خود بازگردند و تمام این نداشته‌ها و از دست داده‌های خود را مجدد آنجا پیدا کنند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۷ بهمن ۱۳۹۷ / ۰۴:۰۰
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 97110603105
  • خبرنگار : 71571