عبداله بهرامی ـ در گفتوگو با ایسنا، از ارائه طرحی خبر داد که از زنجیره تامین مواد اولیه فرش و فراوری تا تولید و عرضه به بازار فروش را دربرمیگیرد.
وی گفت: یک طرح زنجیره ارزش را برای فرش طراحی و آن را به معاونت تعاون وزارتخانه ارائه کردهایم که نگاه مثبت و حمایت معاون جدید تعاون را به دنبال داشت. این طرح با هدف ایجاد اشتغال در صنعت فرش و اشتغالزایی برای بافندگان فرش دستباف تدوین شده که در قالب زنجیره ارزش از نقطه تامین مواد اولیه، فراوری، آموزش و تولید فرش تا عرضه به بازار را شامل میشود و یک طرح جامع و پخته است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای فرش دستباف افزود: در این طرح از مرحله فراوری پشم، رنگرزی، طراحی و آموزش قالیبافان تا قبول سفارشات و تولید بر اساس سفارش را دیدهایم که در صورت اجرا اشتغال گستردهای را به دنبال خواهد داشت.
به گفته بهرامی، این طرح یکسال است که در سامانه کارا به ثبت رسیده، ولی به دلیل کوتاهی مدیران وزارتخانه هنوز در کارگروه ملی تصویب نشده است.
وی افزود: این تفکر که فرش را از طرح اشتغال روستایی حذف کردهاند نشانه بی مهری به قالیبافان است. کسانی که دنباله روی این تفکر هستند انتظار دارند با ۵ میلیون تومانی که به قالیباف میدهند اشتغال پایدار و درآمدزایی بسیاری حاصل شود، ولی چطور میشود با ۵ میلیون تومان چنین هدفی را محقق کرد، وقتی که سرانه ایجاد اشتغال درکشور ۲۵۰ میلیون تومان به بالا است؟
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای فرش دستباف در عین حال گفت: طرحی که به عنوان بزرگترین متولی فرش دستباف به وزارت تعاون ارائه کردیم مورد حمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک توسعه تعاون قرار گرفت، ولی وقتی پیگیری کردیم دیدیم که این طرح را حتی در کارگروه اشتغال روستایی مطرح نکردند که بخواهند به آن وام بدهند.
بهرامی با بیان این که نگاه به مقوله فرش در برخی مدیران، نیازمند اصلاح است، گفت: متاسفانه بازار کار و اشتغال و نظام تولید و صادرات ما علمی نیست در حالی که باید در کنار اصول تئوریک، کار عملی هم انجام دهیم.
به گزارش ایسنا، طرح اشتغال روستایی با هدف توسعه اشتغال در مناطق محروم روستایی، عشایری و مرزی و تاسیس تعاونی در روستاهای دارای مزیت نسبی در دستور کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار گرفته است. به گفته کارشناسان اجرای موفق این طرح موجب کاهش مهاجرت به شهرها، اشتغالزایی و حل بیکاری در مناطق روستایی و عشایری میشود. سال گذشته یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار تسهیلات از محل منابع صندوق توسعه ملی از سوی مجلس، برای توسعه اشتغال در مناطق روستایی به تصویب رسید.
انتهای پیام