ظریف با حضور در کمیسیون عمران مطرح کرد

همکاری وزارت خارجه برای صدور خدمات فنی و مهندسی به کشور های منطقه

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس از همکاری وزارت امور خارجه برای صدور خدمات فنی و مهندسی به کشور های منطقه خبر داد.

سید ابوالفضل موسوی بیوکی در گفت‌وگو با ایسنا ضمن تشریح جلسه روز گذشته کمیسیون عمران با وزیر امور خارجه، بیان کرد: بحث اصلی جلسه دیروز در خصوص صدور خدمات فنی مهدنسی بود. استدلال کمیسیون عمران این است که با توجه به ظرفیت‌هایی که در داخل کشور وجود دارد و امروز نیز ما در سایر کشورها دارای پروژه هستیم، این ارتباط می‌تواند قوی‌تر شود.

وی در ادامه اظهار کرد: ایران در آسیا رتبه خوبی در صدور خدمات فنی و مهندسی دارد. در بعضی از کشورها نظیر کشورهای شمال ایران، عراق و سوریه که به دلایل مختلفی با آنها روابط خوبی داریم، می‌توانیم حضور پررنگ‌تری داشته باشیم و خدمات خود را ارائه کنیم.

نماینده مردم یزد در مجلس تصریح کرد: در بعضی از کشورهای توسعه یافته خدمات ما خریدار دارد. کمیسیون عمران به دنبال این است که وزارت خارجه از این قابلیت استفاده کند. آقای ظریف برای این موضوع معاونت اقتصادی گذاشتند و وزارت خارجه نیز فعال شده است. خواسته کمیسیون عمران گسترش این خدمات است.

وی افزود: آقای ظریف در ادامه به سوالات چند تن از نمایندگان پاسخ دادند. اولین سوال این بود که با توجه به حجم بارندگی که در شمال وجود دارد و حجم بالایی از آب حاصل از بارندگی به دریای خزر ریخته می شود، آیا ایران اجازه برداشت از آب دریای خزر را دارد؟ پاسخ ایشان نیز این بود که به لحاظ مسائل سیاسی و دیپلماسی مشکل خاصی وجود ندارد اما از نظر مسائل محیط زیستی و بحث‌های بین استانی در داخل کشور، برداشت برای ما محدود و غیر ممکن شده است.

موسوی در ادامه خاطر نشان کرد: سوال بعدی این بود که آیا برداشت آب از دریای عمان و یا دریای خلیج فارس دارای قانون خاصی است؟ خیر اما آب خلیج فارس به لحاظ مسائل زیست محیطی دچار آلودگی است که محیط زیست خودمان محدودیتی را برای برداشت قائل شده است اما در خصوص دریای عمان بحث محیط زیستی و یا مشکل آمایشی وجود ندارد و می توان برداشت کرد.

وی در ادامه بیان کرد: بحث بعدی در خصوص رودخانه هیرمند و رودخانه اروند بود که بخشی از آب آنها به تالاب‌ها می‌رفت و مانع از خشک شدن و حضور ریزگردها می‌شد که آقای ظریف گفتند به دنبال لایه روبی اروند و زنده شدن این رودخانه هستند.

موسوی ادامه داد: بحث بعدی در خصوص فعالیت‌هایی بود که بخش خصوصی می‌تواند در کشورهای دیگر منطقه و به خصوص عراق انجام دهد بود. آقای ظریف  تاکید داشتند امروز ما می توانیم در عراق و سوریه وارد شویم و آن ها نیز استقبال خواهند کرد، اما آنچه که مهم است تمرکز بر کیفیت ساخت و سازها و کیفیت مصالحی است که به آنجا صادر می‌کنیم.

وی در پایان گفت: بحث دیگری که در رابطه با آن بحث شد در زمینه مشکل سیستم‌های بانکی و مالی بود و وزیر امورخارجه امیدوار بودند که زودتر حل شود. اگر این مشکلات حل نشود مشکلاتی برای صدور خدمات فنی و مهندسی و صدور کالا و بخش‌های تجاری ایجاد می شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۳ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۵:۰۴
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 97110301807
  • خبرنگار : 71560