به گزارش ایسنا، حمید فتاحی - رییس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت - با اشاره به اینکه وظیفه ما در حوزه زیرساخت ارتباطات کشور، حفظ کیفیت و پایداری ارتباطات بینالملل است، گفت: بر همین اساس ورودیهای دیتای خارج از کشور باید بهصورت توزیع شده باشد تا اگر مشکلی در یکی از ورودیها به وجود آمد، امکان مدیریت شبکه باشد.
وی افزود: هم اکنون از جنوب و شمال کشور، ورودیهای اینترنت مناسبی ایجاد شده و در پنج نقطه ترافیک را تحویل می گیریم که دو نقطه در تهران و ۳ نقطه هم در شهرهای مشهد، تبریز و شیراز است که ارتباطات جنوب و شمال کشور از طریق این نقاط توزیع میشود و با پروژه جدیدی هم که در این حوزه اجرا شد، ایجاد نظم و پایداری در شبکه بهبود یافت.
فتاحی با اشاره به اینکه تمرکز ما برروی حوزه ترانزیت قرار دارد، گفت: در این حوزه با کشورهای آذربایجان، عراق، ترکمنستان و قطر توافقات خوبی در حال اجراست و به دلیل موقعیت ژئوپلتیک ایران، کشورهای دیگر حاضر به از دست دادن این فرصت نیستند و تحریم تاثیری در این حوزه نداشته است و اگر از این فرصت استفاده کنیم میتوانیم به هاب منطقه در این حوزه تبدیل شویم.
وی افزود: هم اکنون پهنای باند ورودی اینترنت کشور ۲ ترابیت برثانیه است و ۶۰۰ گیگابیت برثانیه نیز ترانزیت داریم و عدد این ترانزیت طبق برنامه در حال افزایش است و تا پایان سال به یک ترابیت برثانیه می رسد.
رییس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت با اشاره به تقسیم ترافیک دیتا در شبکه، گفت: ترافیک در شمال غرب، شمال شرق، جنوب غرب و شرق تقسیم شده و شبکه به صورت متوازن عمل میکند و تقریبا در هر خط انتقال بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ گیگ دیتا منتقل می شود.
وی درباره دریافت دیتای اپلیکیشنها و شبکههای اجتماعی در ایران نیز افزود: شبکههای اجتماعی پرکاربرد و اپلیکیشنها، دیتای خود را در بستر اینترنت دریافت میکنند و با هیچ کدام از این شبکههای اجتماعی ارتباط مستقیمی برای دریافت دیتا وجود ندارد و بستگی به حضور کاربر در جنوب یا شمال کشور این اطلاعات از طریق همان خط انتقال اینترنت به دست کاربر میرسد.
بر اساس اطلاعات سایت وزارت ارتباطات، معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد: ما در شبکه اینترنت خود هیچ ارجحیت ترافیکی برای اپلیکیشن یا شبکه اجتماعی نداریم و سرویس خاصی به این شبکهها ارائه نمیشود.
وی با اشاره به مصوبه شورای عالی فضای مجازی برای حمایت از پیامرسانهای داخلی، افزود: بر اساس این مصوبه، کمکهایی مانند وام ۵ میلیارد تومانی، پهنای باند مناسب و فضای هم مکانی بهصورت رایگان ارایه شد، همچنین تعرفه مصرف دیتا به یک سوم تعرفه اینترنت کاهش یافت.
فتاحی تصریح کرد: بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی، کمکهای دیگری غیر از کمکهای مادی و فنی نیز باید از طرف دستگاههای دیگری انجام میشد که عملا انجام نگرفت و به نسبت پیامرسانهای خارجی که ۴۰ تا ۵۰ میلیون کاربر داشتند، پیامرسانهای داخلی نتوانستند که بیش از ۱۵ میلیون کاربر را جذب پیام رسان خود کنند.
وی با اشاره به اینکه در حوزه پیامرسانهای داخلی ناامید نشدهایم، افزود: امیدواریم با تشکیل زیست بوم پیامرسان که اعتماد کاربر را جلب میکند و دانش فنی پیامرسانی و معماری فنی تکمیل شده دارد، آینده خوبی برای پیامرسانهای داخلی ایجاد شود و وزارت ارتباطات نیز از این مسیر حمایت میکند.
رییس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت، تصریح کرد: فیلتر شبکههای اجتماعی خارجی و استقبال از پیامرسانهای داخلی دو کفه ترازو نیستند و اینکه فکر کنیم که هر چقدر شبکه اجتماعی خارجی فیلتر شود، به همان میزان مردم از شبکههای اجتماعی داخلی استقبال میکنند، اشتباه است.
انتهای پیام