نگرانی فرانسه نسبت به تبعات خروج نظامیان آمریکایی از سوریه

روزنامه لوفیگارو گزارش داد، دیپلمات‌های فرانسوی نگران خروج نظامیان آمریکایی از سوریه و کاهش نفوذشان در این کشور جنگ‌زده هستند.

به گزارش ایسنا، امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه پیشتر تایید کرده بود حضور نظامی کشورش را در ۲۰۱۹ در خاورمیانه حفظ می‌کند و تصمیم آمریکا برای خارج‌سازی نظامیانش از سوریه نباید در هدف استراتژیک فرانسه برای نابودی داعش "تغییر و تحریف" ایجاد کند.  

با این حال روزنامه فرانسوی‌زبان لوفیگارو به نقل از مقام‌های ارشدی که نامشان را فاش نکرد، گزارش داد دیپلمات‌های فرانسوی نگران خروج نظامیان آمریکایی از سوریه هستند. براساس این گزارش، از زمان شروع این بحران فرانسه در حال از دست دادن اهرم سیاسی خود در سوریه است و تصمیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا برای بازگرداندن نیروهای کشورش می‌تواند ضربه‌ای مهلک به قابلیت‌های دیپلماتیک پاریس وارد آورد.

یک منبع مطلع به لوفیگارو گفت: اگر آنها بروند، نیروهای زمینی ما مجبور می‌شوند تا از آنها تبعیت کنند. کشورهای غربی با خطر از دست دادن تنها حمایت باقیمانده ترامپ آن هم در شمال سوریه مواجه هستند.

از طرف دیگر دیپلمات‌ها اعتقادشان را از دست ندادند. به گزارش لوفیگارو، از زمان اعلام این خبر توسط ترامپ، مقام‌های فرانسوی تلاش کرده‌اند تا با رئیس‌جمهوری آمریکا درباره این خروج صحبت کنند و دست‌کم آن را به تعویق بیندازند.

فرانسه به دلایل متعددی از جمله خطر وقوع حمله با تسلیحات شیمیایی، حفاظت از نیروهای کرد تحت حمایت آمریکا، تلاش ایران برای پیشروی در سوریه و همچنین به پایان نرسیدن مبارزه با داعش اشاره کرده‌اند تا اجرای تصمیم ناگهانی ترامپ را متوقف کنند. یک مقام مطلع مدعی است امانوئل ماکرون ترامپ را متقاعد کرده تا خروج نظامیان آمریکایی از سوریه را به تعویق بیندازد.

براساس گزارش نشریه لوفیگارو، فرانسه به‌رغم این تلاش‌ها نفوذش در خاورمیانه را از دست داده است. اهداف پاریس در این کشورش، شامل مبارزه با تروریسم و سازش سیاسی در سوریه، بدون شکست داعش غیر ممکن است.

یک منبع مطلع دیگر هم تاکید کرد: پیروزی بشار اسد و روس‌ها به آن اجازه نمی‌دهد تا تعادل ژئواستراتژیک در صلح میان جوامع مختلف را احیا کند. انتخابات جدید و قانون اساسی جدید ضروری است... ما باید با واقعیت مواجه شویم. برخی مسائل وجود دارد که ما نمی‌توانیم انجام دهیم و نفوذ ما کاهش یافته است. پس از خروج آمریکایی‌ها قابلیت‌های ما برای کنترل اوضاع داخلی در سوریه به شدت محدود خواهد شد.

به گزارش لوفیگارو، سیاست ترامپ در قبال سوریه "امیدوارکننده" است و او بر خلاف باراک اوباما "متحدان فرانسوی‌اش را در لحظه آخر گرفتار نکرد" و در عوض از زمان ورود به کاخ سفید در ۲۰۱۷ دستور اجرای دو حمله هوایی در سوریه را صادر کرده است.

به نوشته لوفیگارو، چنانچه توافق صلحی درباره سوریه حاصل شود، فرانسه همچنان به عنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌تواند اقدامی انجام دهد. علاوه بر این، فرانسه تنها کشور در کنار روسیه است که با تمامی طرف‌های درگیری در سوریه تماس‌هایش را حفظ کرده است. یک دیپلمات به لوفیگارو گفت: پاریس احتمالا به صورت اجتناب‌ناپذیری وارد این روند سازش شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۳ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۲:۵۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 97110301697
  • خبرنگار : 71402