به گزارش ایسنا، چند روز بیشتر از این فاجعه نگذشته بود و هنوز عملیاتِ آواربرداری پلاسکوی نیمه تخریب شده، تمام نشده بود که رضا کیانیان - بازیگر - پیشنهادی را در صفحه شخصی خود در فضای مجازی منتشر کرد و نوشت: «با دوستان هنرمندم به این نتیجه رسیدیم که پیشنهاد کنیم شهرداری این مکان را به بنای یادبود تبدیل کند که تندیس همه آتشنشانان غیور و شهیدمان را در خود نگهداری کند و ابعاد این فاجعه شهری را که جهان را بهتزده کرد، به نمایش بگذارد!
این ویرانه به موزه و بنای یادبود تبدیل شود! و برج دیگری به تهران اضافه نشود! تهران بیماری برج دارد. این موزه هشداری به این بیماری شهری هم هست.»
این پیشنهاد را مسئولان میراث فرهنگی هم دادند. آنها علاوه بر تاکید بر نکاتی که نسبت به احتمال ساختوساز جدید در پلاسکو به عنوان یکی از قدیمیترین ساختمانهای چند طبقه تجاری که تیرآهنهای آن هم برای ساخت همین بنا از بلژیک به ایران آورده شده بود، درخواست کردند تا در فضای کاملا تخریب شدهی پلاسکو به سمت خیابان جمهوری نمادی از آتشنشانان نصب شود و آن فضا ثبت ملی.
در همان زمان هم محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، در حالت کلی پیشنهاد ایجاد موزهای به یاد آتش نشانان فداکار پلاسکو را اتفاق مهمی دانست و به ایسنا گفت: سازمان میراث فرهنگی از این ایده حمایت میکند. اگر مجموعه مالکان، بنیاد مستضعفان و شهرداری نیز رضایت داشته باشند، ما میتوانیم در طراحی و فرآیند موزه یک کار ویژه انجام دهیم.
او در ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ با بیان اینکه پیشنهاد ایجاد موزه در این فضا مناسب است اما با توجه به مالکیت پلاسکو نخست باید رایزنیها و صحبتها در این زمینه انجام شود، توضیح داد: ما به عنوان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری آمادهایم با بنیاد مستضعفان رایزنی کنیم. میتوانیم برای ایجاد موزه، طراحی و تجهیز آن فضا به آنها کمک کنیم. اگر مسائل حل و فصل شود و بپذیرند ما آماده هر کمکی به آنها هستیم. اگر بنیاد مستضعفان آماده و راضی باشد، ما حاضر به رایزنی برای ایجاد موزه در فضای پلاسکو هستیم.
۱۲ بهمن نیز رجبعلی خسروآبادی - مدیرکل وقت میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان تهران – اعلام کرد: میراث فرهنگی استان تهران آمادگی دارد تا حمایتهای فنی و اداری را از تاسیس موزه آتش نشانی انجام دهد.
اما حالا بعد از گذشت دو سال از آن فاجعه، دیگر نه حرفی، نه قدمی و نه عملی از شهرداری، میراث فرهنگی و حتی بنیاد مستضعفان برای ایجاد یک فضای موزهای دیده یا شنیده نمیشود.
محمدرضا کارگر - مدیر اداره کل موزهها - نیز در این زمینه به ایسنا میگوید: ایجاد موزهی آتشنشان باید توسط دستگاه متولی مانند شهرداری یا آتشنشانی انجام شود. ما به عنوان اداره کل موزههای کشور این پیشنهاد را ارائه داده و اعلام کردهایم که آماده هر نوع همکاری برای انجام این پروژه هستیم و کمکهای بلاعوض و کارشناسی خود را ارائه میدهیم.
او با تاکید بر اینکه اداره کل موزهها به عنوان بخشی از سازمان میراث فرهنگی نمیتواند متولی موزههای معاصر باشد، ادامه میدهد: این نهاد براساس ضوابط خود، امکان ایجاد موزههایی را دارد که قرار است، اتفاقات یا آثار قدیمی را در خود نمایش دهد.
وی ایجاد موزهای مانند «موزه صنعت نفت»، یا دیگر موزههای متعلق به دستگاههای دولتی دیگر را از نمونه موزههای معاصر میداند و ادامه میدهد: میراث فرهنگی همچنان پیشنهاد خود را مطرح میکند. میتوان فضایی موزهای با این عنوان را در مکانهای تاریخی یا قدیمی تحت اختیار آتشنشانی با شهرداری ایجاد کرد. حتی در قدیمیترین ساختمان آتشنشانی باقی مانده که اکنون آن در اختیار همین نهاد است، امکان ایجاد این فضای موزهای وجود دارد.
در همان زمان یکی از طرحهای پیشنهادی نیز به قراردادن پلاک ساختمان پلاسکو و لباس آتشنشانان شهید شده در آن ساختمان اشاره داشت، اما تا امروز نه تنها هیچ پیشنهادی در این زمینه از سوی دستگاههای متولی مطرح نشده، بلکه به نظر هیچ فکری هم برای آن پلاک مطرح نشده است.
انتهای پیام