چندی پیش طی صحبتهای ایسنا با برخی از اهالی موسیقی مطرح شد که فضای آموزش موسیقی در ایران حرفی برای گفتن ندارد و دانشجویان از راه دانشگاه چندان به جایی نمیرسند. همچنین برخی از آنها معتقد بودند که موسیقیدانها دلال یا بقال نیستند که تنها متناسب با سلیقه مردم کار کنند و از همراه کردن خلاقیت با کارشان پرهیز کنند. همچنین تمامی این هنرمندان موافق بودند که سیستم آموزشی ما باید از بنیاد اصلاح شود چراکه قدیمی و نابهسامان است.
اظهار نظرهای این هنرمندان با گفتههای دانشجویان رشته موسیقی و سایر رشتههای هنری تأیید میشود؛ چراکه اغلب آنان از آینده شغلی خود نامطمئن و از وضعیت آموزش در دانشگاهها ناراضی هستند.
همچنین برخی از دانشجویان از قدیمی بودن محتوای آموزشی خود و سیستم آموزشی نیز گله داشتند.
حجت اشرفزاده ـ خواننده پاپ و نوازنده موسیقی ـ در همین راستا به ایسنا گفت: محتوای درسی دانشگاهها یک چیز از پیش تعیین شده است که مؤسسههای آموزشی آنها را تألیف و تأیید کرده و دانشجویان بر اساس آنها یکسری واحد خاص را میگذرانند. ولی خلاقیت هنرمند است که باعث پیشرفت او در کار میشود نه لزوما تحصیلات آکادمیک؛ چراکه بعضیها افراد باسوادی هستند ولی خلاقیت خاصی ندارند و حتی ممکن است اگر ایدهای نیز داشته باشند نتوانند آن را پیاده کنند.
او افزود: در واقع هنرمند میتواند با هنر خاص خود و خلاقیتش مخاطبان زیادی را به خود جلب کند. هنرمندان نباید از محدودیتها بترسند و باید مدام به دنبال تجربه باشند.
اشرفزاده تصریح کرد: اهالی موسیقی باید از تعصب بر روی یک حوزه خاص و مقدسگرایی دوری کنند و به سمت اتفاقات نو بروند؛ البته ممکن است گاهی وقتها با شکست مواجه شوند ولی نباید ناامید شوند و باید تلاش خود را ادامه دهند. در نهایت کار خوب و نو مخاطب خود را پیدا خواهد کرد و موفق خواهد شد.
این هنرمند در پایان گفت: برای رسیدن به اتفاقات و تجربههای نو باید ریسک کرد و بهروز بود. در واقع یک هنرمند مدام باید مطالعه داشته باشد و از اتفاقات نو در جامعه هنر آگاه باشد که از فضای حرفهای هنر دور نماند. افراد جوانی که کار موسیقی میکنند باید سهم بیشتری را در موسیقی ایران از آن خود کنند.
انتهای پیام