به گزارش ایسنا، محمدرضا پورابراهیمی امروز 27 دی ماه در همایش توسعه همکاریهای اقتصادی بازرگانی استان کرمان و کشور افغانستان در اتاق بازرگانی کرمان اظهار کرد: روابط دیرینهای بین مردم ما با کشور افغانستان وجود دارد و ارتباطات اقتصادی فصل جدیدی خواهد بود و از اتاق بازرگانی کرمان تشکر می کنیم که این فرصت را فراهم کردند.
وی افزود: جلسات زیادی در حوزه مراودات اقتصادی با کشورهای همسایه داریم و اولویت ما هم به دلیل اشتراکات و هم نزدیکی مرزها با کشورها همسایه است و امروز عراق و افغانستان اولویت های ایران در مراودات اقتصادی و از کشورهای هدف هستند. انتقال دانش فنی و تکنولوژی های ایران و در حوزه توانمندی های بخشهای مختلف سرمایهگذاری و همکاریهای مشترک بین ایران و افغانستان میتواند اتفاق بیفتد.
وی با بیان اینکه «مراودات بانکی نخستین پیشنهاد ما در ارتباطات اقتصادی است که بستر تمام فعالیت های اقتصادی وجود مراودات بانکی است» افزود: امروز برخلاف موازین بین المللی، جمهوری اسلامی مورد تحریم آمریکا قرار گرفته که این اقدامات علیه ایران اعلام موضع همه کشورها را به دنبال داشته و این مسئله بر خلاف سالهای گذشته رخ داده است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در حال حاضر هیچ نهاد بینالمللی علیه ایران تحریم اعمال نکرده و تنها کشور یاغی و گستاخی که با ادبیات سخیف با دنیا صحبت میکند، جمهوری اسلامی را تحریم کرده است. در این زمینه مراودات بانکی، فروش نفت، بیمه ها و حمل و نقل از سوی آمریکا در تحریمها دنبال شده و اکنون آنچه که میتواند مراودات ما با کشورهای دیگر را فراهم کند، نحوه تصمیم در حوزه مراودات بانکی است.
وی با اشاره به بررسی راهکارهای ایران در زمینه برجام اظهار کرد: ما خیلی به اتحادیه اروپا چشم امید ندوخته ایم و به نظر می رسد در بحث spv به تعهدات خود عمل نکرده اند و قرار بود تا پایان 2018 عمل کنند؛ لذا ما راهکارهای خود را دنبال می کنیم و معطل اروپایی ها نمی شویم.
وی گفت: دومین موضوعی که می تواند مبنای همکاریهای مشترک ایران با افغانستان باشد، تجارت است که بخشی از آن به نیازهای افغانستان و ایران برمیگردد که در رابطه با نیازهای افغانستان، ایران از قدیم یکی از تامین کنندههای نیازهای این کشور بوده و میتواند برنامه تعریف شده در حوزه منطقهای از جایگاه اتاق بازرگانی شکل بگیرد تا کار عملیاتی شود.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: میتوانیم فصل جدید مراودات در زمینه همکاری مشترک از طریق افغانستان در زمینه تجارت منطقهای و بینالمللی انجام بدهیم و سرمایهگذاری در خرید و فروش محصولاتی مانند نفت و پتروشیمی است و افغانستان میتواند به عنوان جایگاهی برای فعالیتهای تجاری در سایر کشورها باشد.
وی با اشاره به اینکه «تجار افغان اقبال خوبی در این رابطه نشان دادهاند و فرصت بسیار مهمی در مراودات بخش تجاری ما به جز رفع نیازهای دو کشور است» خاطرنشان کرد: حوزه علمی، تخصصی و آموزشی زمینه دیگر همکاری ایران و افغانستان است و مجموعهای از ظرفیتها در دانشگاههای استان کرمان و علوم پزشکی وجود دارد.
انتهای پیام