به گزارش ایسنا مازندران،عبدالله رضیان عضو مجمع نمایندگان مازندران در کارگروه راهبردی مدیریت پسماند با بیان اینکه «آلودگی سفرههای زیرزمینی نتیجه دپوی پسماند در جنگلها و حواشی رودخانههاست»، اظهارکرد: اگر نسبت به موضوع پسماند توجه جدی نداشته باشیم در سالهای آینده به یک معضل تبدیل میشود.
وی با اشاره به اینکه «در سالهای اخیر توجه جدی به مسئله پسماند شده و مکانیزیم اجرایی آن نیز تدوین شده است» یادآورشد: سال گذشته قرار بود هزار میلیارد تومان برای موضوع پسماند در نظر گرفته شود که محقق نشد و اگر بتوانیم از صندوق توسعه ملی اعتباری برای این مسئله درنظر گرفته شود، خوب خواهد بود.
انتقال آب دریای خزر، پسماند نمک را به جان مازندران میاندازد
در ادامه این جلسه علی محمد شاعری نماینده مردم شرق مازندران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه «سرمایه گذاری در بخش پسماند برای بخش خصوصی بدون حمایت دولت توجیه پذیر نیست» ، گفت: دولت و شهرداریها باید از بخش خصوصی در این زمینه حمایت کنند.
وی افزود: در کشورهای مختلف با احداث کارخانه زبالهسوز با کمک دولت و شهرداری ها، اداره آن به بخش خصوصی واگذار شده است،برای رفع معضل پسماند دولت و شهرداریها زیرساختهای مورد نیاز را مهیا کنند.
وی با بیان اینکه «سال پیش هزار میلیارد تومان در بودجه برای اخذ مالیات از واردات کالاهای مخرب محیط زیست در لایحه بودجه مصوب شده بود»، یادآور شد: تاکنون هیچ مبلغی از این بودجه محقق نشده است.
نماینده مردم شرق مازندران در مجلس شورای اسلامی در مورد انتقال آب خزر نیز اظهارکرد: پسماند محیط زیست مازندران را به چالش کشیده است و با انتقال آب دریای خزر، پسماند نمک را به مشکلات استان اضافه نکنیم.
وی تصریح کرد: قطعا مردم مازندران اجازه انتقال آب دریای خزر را نخواهند داد و اکنون تالاب میانکاله، گمیشان، خلیج گرگان و غیره به دلیل پسروی دریای خزر درحال خشک شدن است و انتقال آب به یک تنش و ناامنی اجتماعی مبدل میشود.