اظهار نظر رئیس استاندارد درباره واژگونی اتوبوس دانشگاه آزاد:

برای اتوبوس‌ها هم مثل هواپیما چک‌لیست داشته باشیم

رئیس سازمان ملی استاندارد با اشاره به حادثه واژگونی اتوبوس در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد گفت: من علت حادثه را عدم رعایت ایمنی و استاندارد می‌دانم اگر ایمنی و استاندارد در همه جای کشور رعایت شود چنین حوادثی اتفاق نمی‌افتد. ما سالهاست پیشنهاد می‌دهیم در این خصوص که اگر مرکزی می‌خواهد از سرویس برای دانشگاه‌ها و مدارس استفاده کند تمام وسایل نقلیه باید بازرسی دوره‌ای شوند که مثل این اتوبوس که فاجعه آمیز شد، نباشند. چطور وقتی یک هواپیما می‌خواهد پرواز کند یک چک لیست فنی برای صدور اجازه پرواز وجود دارد. همین چک لیست برای اتوبوس‌ها هم باید وجود داشته باشد.

به گزارش ایسنا، رئیس سازمان ملی استاندارد با بیان این که نزدیکی‌های زیادی میان سازمان ملی استاندارد و دانشگاه الزهرا وجود دارد گفت: ما در سالهای اخیر بیشتر به سمت استفاده از ظرفیت‌های دانشجویی و دانشگاهی رفتیم و همکاری‌های خوبی با دانشگاهها داشتیم. ما به دانشگاه الزهرا به عنوان یک همکار نگاه می‌کنیم. این دانشگاه با توجه به رویکرد جمهوری اسلامی بر استفاده از ظرفیت خانوم‌ها می‌تواند نقش موثری در آینده کشور داشته باشد.

مهندس نیره پیروز بخت با بیان اینکه در سالهای اخیر فعالیت‌های خوبی در دانشگاه انجام گرفته، اظهار کرد: دانشگاه الزهرا در حوزه‌های فنی و نظری و پایه وارد شده و این ویژگی باعث می‌شود که سازمان ملی استاندارد هم  که مشابهتی با دانشگاه الزهرا دارد راغب شود در این زمینه قدم بردارد. استفاده از ظرفیت استادان به عنوان کارشناس استاندارد و دانشجویان که نقش موثری برای اشاعه فرهنگ استاندارد می‌توانند داشته باشند برای اشاعه فرهنگ استاندارد بسیار لازم است و باید این امر از دانشجویان شروع شود. بحث انجمن‌های دانشجویی استاندارد از یک تصمیم‌گیری در حوزه‌ سازمان بین‌المللی استاندارد اتفاق افتاد و در دانشگاه الزهرا از این موضوع استقبال شد. گزارش‌های ارسال شده سازمان ایزو نشان می‌دهد نسل جوان پویای ایرانی در بسیاری از حوزه‌ها پیشگام هستند.

وی ادامه داد: من در ابتدا بابت گزارش مخابره شده از کشورهای پیشرفته که نشان می‌داد از ما جلو زده‌اند نگران بودم. که الحمدالله فعالیت‌های استاندارد در دانشگاه الزهرا و علم و صنعت شتاب خوبی گرفت و این باعث افتخار ما بود. در بازدیدی که دبیرکل  ایزو از ایران داشت با دکتر جهانگیری دیدار کردند و ایشان به معاون رئیس جمهور گفت: من اصلا فکر نمی‌کردم که ایران تا این حد پیشرفته باشد و دانشجویان و جوانانی داشته باشد که با این اشتیاق در حوزه‌ استاندارد کار می‌کنند.

پیروزبخت با بیان اینکه اکنون بیشترین تکیه سازمان ملی استاندارد روی فعالیت‌هایی است که در دانشگاهها انجام می‌شود، گفت: دانشگاه‌ها و استادان از بهترین همکاران من محسوب می‌شوند و برای شریک کردن دانشجویان در تدوین استانداردهای ملی و بین‌المللی هم قدم‌هایی برداشته شده که هدف از تفاهم نامه این است که بخشی از فعالیت‌های تصدی گری را به دانشگاه‌ها واگذار کنیم. دانشگاهها نسبت به مکانهای دیگر اولویت بالاتری دارند و این تفاهم نامه‌ها باعث می‌شود پروژه‌های مشترک با هم انجام دهیم چرا که هم شما در دانشگاه الزهرا ظرفیت‌های خوبی دارید و هم در سازمان ملی استاندارد ظرفیت‌های خوبی وجود دارد.

وی درباره‌ ارتقاء قانون در سازمان ملی استاندارد گفت: در این قانون ارکان سازمان ارتقاء یافت. یکی از ویژگی‌های این قانون تاکید ویژه بر فعالیت‌های دانشگاهی و پژوهشی است. علاوه بر آن به واسطه این قانون سازمان ملی استاندارد باید زیر نظر مستقیم رئیس جمهور قرار گیرد. در ترکیب شورای عالی استاندارد یک توازن میان کارشناسان برقرار کردیم. این ترکیب علمی شامل افراد  از حوزه‌های صنعتی، پژوهشی و حقوقی است که معاون پژوهشی وزارت علوم هم عضو شورای عالی استاندارد است. در شورای عالی قبلی بیشتر افراد از حوزه صنعتی حضور داشتند. اما ما توازن را برقرار کردیم و در خیلی از اجلاس‌ها از دانشگاهیان استفاده کرده‌ایم چرا که نقش پژوهش و همکاری پژوهش و استاندارد بر کسی پوشیده نیست.

وی با اشاره به این که دانشگاه الزهرا فعالیت خوبی در حوزه‌ استاندارد داشته گفت: ما روی ۱۰هزار دانشجوی این دانشگاه به عنوان ۱۰ هزار ههمکار و مبلغ استاندارد حساب می‌کنیم. من اعتقاد دارم این تفاهم نامه‌ نباید صرفا روی کاغذ باشد و باید عملیاتی شود. ما در سازمان ملی استاندارد ظرفیت سنجی شبکه آزمایش کشور را انجام دادیم و برای ما مبرهن است که چه ظرفیت آزمایشگاهی در کشور وجود دارد. امیدواریم از ظرفیت‌های آزمایشگاهی دانشگاه الزهرا هم استفاده کنیم.

رئیس سازمان ملی استاندارد ادامه داد: در سازمان ملی استاندارد کمتر از ۳۵۰۰ پرسنل در کل کشور وجود دارد ولی ما افتخار داریم که نزدیک صد هزار نفر برای ما کار می‌کنند که در سالهای اخیر نیروهای دانشگاهی مانند استادان ودانشجویان هم با ما همکار شدند. فعالیت‌هایی انجام شده که دانش‌یارها هم بتوانند با طی مراحل اداری کارشناس استاندارد شوند. در حال حاضر حدود ۳۰۰ استاد دانشگاه همکار استاندارد هستند.

رییس دانشگاه الزهرا نیز در جلسه امضای تفاهم‌نامه همکاری میان این دانشگاه و سازمان ملی استاندارد گفت: در شعار امسال دانشگاه الزهرا بحث ارتباط با جامعه به عنوان یکی از محورهای اساسی قرار گرفته که در حوزه ارتباط با جامعه مهم‌ترین بحث این است که نیازهای جامعه شناخته شود و به مسائل اصلی ورود شود که در حال حاضر مرتبا و موکدا در حوزه اقتصاد مقاومتی مطرح می‌شود تاکید بر تولیدات داخلی و ایجاد فضاَی رقابتی در زمینه تولید کالاهای داخلی است که زمینه ورود به حوزه استاندارد را برای دانشگاهی که خود را مسئول تاثیرگذاری در این حوزه می‌داند پررنگ‌تر می‌کند.

به گزارش ایسنا ملانظری افزود: دانشگاه الزهرا ۱۰ هزار دانشجو دارد که ۴۰ درصد آن‌ها دانشجوی تحصیلات تکمیلی هستند. این ۱۰ هزار دانشجو در ۴۸ گروه آموزشی و ۱۰ دانشکده که ترکیبی متفاوت و متنوع دارد مشغول تحصیلند.این تنوع دانشکده‌ها فرصت خوب و مغتنمی است برای شروع همکاری میان این دانشگاه و سازمان‌های مختلف.

وی ادامه داد: امیدوارم هستیم با جایگاهی که سازمان استاندارد دارد و با تکیه بر توانمندی‌ها و تنوع دانشجویان و اعضای هیئت‌علمی در دانشکده‌ها در قالب تفاهم‌نامه‌ای کمک موثری داشته باشیم‌در برنانه راهبردی دانشگاه الزهرا نگاه به بحث توسعه پایدار یکی از محورهای جدی قرار داده شده و در بحث پایداری توجه به مسائل استاندارد می‌تواند بسیار موثر باشد.امیدوار هستیم علاوه بر این که در اجرایی سازی تفاهم‌نامه امروز در عملیاتی سازی هم موفق باشیم‌.توجه به بحث استاندارد و مسائل پایداری سابقه دارد یعنی ما مقدماتی را برای انعقاد این تفاهم‌نامه آماده کرده‌ایم. به همین دلیل این فرصت خوبی است که این تفاهم‌نامه صرفا کاغذی نباشد.

ملانظری با اشاره به این که در طی یکی دو سال اخیر کارهای ترویجی و زیرساختی استاندارد در دانشگاه الزهرا انجام شده گفت: از جمله کارهایی که انجام شده هدایت و حمایت برخی از استادان برای دریافت پروانه کارشناسی استاندارد است.در حال حاضر سه نفر از استاد تمام‌های این دانشگاه دارای این مدرک هستند و با ظرفیتی که در استادان ما وجود دارد امیدوار هستیم سایران هم از این ظرفیت استفاده کنند. در حوزه فرهنگ‌سازی هم معاونت فرهنگی انجمن علمی دانشجویی استاندارد را در کشور راه‌اندازی کردند و جالب توجه است که بسیار مورد اقبال دانشجویان ما قرار گرفت. از موثرترین فعالیت‌های آن‌ها اخذ مجوز نشریه معیار بوده زمینه کار علمی دانشجویان در این حوزه و ترویج فرهنگ استاندارد را فراهم آورد.

رییس دانشگاه الزهرا افزود: همکاران هیئت علمی در دانشکده علوم پایه تحت حمایت معاونت پژوهشی در در راستای استاندارد سازی آزمایشگاه‌ها اقداماتی کردند. سال ۹۷ یکی از همکاران موفق شدند برای آزمون‌های آزمایشگاهی شیمی تجزیه استاندارد ۱۷۰۲۵ را دریافت کنند. همکاران خوبی داریم که در مجامع بین‌المللی عضو کمیته‌های فنی هستند دکتر رضایی عضو کمیته وTC۶۴ هستند و خانم دکتر حسینی دبیر کمیته کدکس هستند و در تدوین استاندارد زعفران فعالیت می‌کنند.این‌ها مقدمات اولیه‌ای برای نشست امروز بوده که در یکی دو سال اخیر انجام شده.این مقدمات شروعی بوده که اعلام کنیم ظرفیت دانشگاه الزهرا برای این موضوع ظرفیت خوبی بوده است که بتوانیم بحث استاندارد را در طراحی صنعتی و صنایع دستی روی بحث استاندارد سازی کار کنیم.صنایع دستی یکی از تکیه‌گاه‌های صنایع غیر نفتی است که استاندارد سازی آن فرصت رقابت و داشتن بازار مناسب را فراهم می‌کند.

ملا نظری با بیان این که در تمامی رشته‌ها استاندارد می‌تواند موثر باشد گفت: آنچه که در کنار تمامی داشتن‌ها می‌تواند اثر گذار باشد بحث انگیزه و خواستن است که خواستن در دانشگاه الزهرا برای این بحث مهم و جدی بوده‌ و برای این که سازمان بزرگی مثل سازمان ملی استاندارد درگیر تحقیق نباشد این فرصت را به داخل دانشگاه بیاوریم.

به گفته وی،زمینه فقهی و حقوقی در این دانشگاه برای تحقیقات در استاندارد سازی حوزه حلال فراهم است. همچنین بحث آنالیزهای آزمایشگاهی در این حوزه مهیا است‌. مشارکت‌ اعضای هیئت علمی ودانشجویان در قالب پایان‌نامه‌ها می‌توانند مورد حمایت قرار گیرد. دانشگاه الزهرا این آمادگی را دارد که به عنوان آزمایشگاه با سازمان ملی استاندارد همکاری داشته باشد.

وی در پایان با اشاره به علاقمندی این دانشگاه به عملیاتی کردن محورهای پژوهش به تربیت نیروی انسانی در حوزه استاندارد اشاره کرد و افزود: آمادگی داریم که برای مدیران در سطوح بالاتز برگزار کننده دوره استاندارد باشیم.در حال حاضر هم با انعقاد این تفاهم نامه بتوانیم این دوره‌ها را با توجه به نظر شما برگزار کنیم. تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزه استاندارد نگاه کلی جامعه را در بحث ورود به تولید کالای داخلی استاندارد و فرصتی برای این که این تولیدات مورد توجه هموطنان قرار گیرد این فرصت وجود دارد و امیدواریم بعد از امضای این تفاهم‌نامه فعالیت در این حوزه را آغاز کنیم.


انتهای پیام

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۵ دی ۱۳۹۷ / ۱۲:۴۳
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 97102513558
  • خبرنگار : 71624