ترامپ: هرگز عامل روسیه نبودم

رئیس‌جمهوری آمریکا در واکنش به گزارشی مبنی بر اجرای تحقیقاتی در اف‌بی‌ای پس از اخراج جیمز کومی درباره همکاری احتمالی دونالد ترامپ با روسیه گفت: من هیچگاه برای روسیه کار نکردم.

به گزارش ایسنا، اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا واکنشی مستقیم به گزارشی جنجالی است که نشان می‌دهد اداره تحقیقات فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) از فرط نگرانی درباره رفتار او در قبال مسکو، پس از اخراج جیمز کومی مدیر وقت اف‌بی‌آی، تحقیقاتی را به جریان انداخت تا مشخص شود آیا این جمهوری‌خواه به نفع روسیه کار کرده است یا خیر.  

به گزارش هیل، ترامپ دوشنبه به خبرنگاران کاخ سفید گفت: من هرگز برای روسیه کار نکرده‌ام. من نه تنها برای روسیه کار نکرده‌ام، بلکه معتقدم اینکه شما این سوال را مطرح کنید ننگ و مایه‌ شرمساری است چون این یک نیرنگ بزرگ و مخرب است.

روزنامه نیویورک تایمز جمعه گزارش داد وقتی در ماه مه سال ۲۰۱۷ ترامپ رئیس وقت اف‌بی‌آی را اخراج کرده بود، پلیس فدرال آمریکا مشکوک شده بود که رئیس‌جمهوری آمریکا ارتباطاتی با روسیه دارد. تحقیقات از آنجا آغاز می‌شود اما بعدا که هیات تحقیق ویژه درباره دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به ریاست رابرت مولر شروع می‌شود، این تحقیق به این هیات ویژه سپرده می‌شود.

یکی از خبرنگاران روز دوشنبه از رئیس‌جمهوری آمریکا این سوال را پرسید که آیا او برای روسیه کار می‌کند یا خیر. ترامپ به سرعت این اتهام را رد کرد و گفت حتی پرسیدن چنین سوالی "مایه ننگ" است. او گفت که چنین اتهامی "دروغ محض" است. همین سوال را شنبه شب، یکی از مجری‌های شبکه فاکس از ترامپ پرسیده بود و او به جای تایید یا تکذیب صرفا از اینکه مخاطب چنین سوالی است، گله کرده بود.

ترامپ از روز شنبه به این سو در حساب توییتری خود و در روز دوشنبه در جمع خبرنگاران از تصمیم خود مبنی بر اخراج جیمز کومی، رئیس پیشین اف‌بی‌آی حمایت کرده و هیات تحقیق را گروهی "پلیس‌های فاسد" و "مزدوران" خوانده است. او نوشت: اخراج کومی، کار بزرگی است که من برای کشورمان کردم.

در همین حال رئیس‌جمهوری آمریکا گزارشی از واشنگتن پست را "اخبار جعلی" توصیف کرد. براساس این گزارش، ترامپ پس از نشست سال ۲۰۱۷ با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه یادداشت‌های مترجمش را از او گرفته و به او دستور داده بود تا جزئیات این نشست را با دیگر مقام‌های آمریکایی در میان نگذارد.

به گزارش واشنگتن پست، این اقدام ترامپ با هدف پنهان‌ کردن جزئیات گفت‌وگوهایش با پوتین صورت گرفته است. دیدار مورد نظر، دو ماه بعد از اخراج جیمز کومی در هلسینکی، پایتخت فنلاند انجام شد. آن دیدار حدود یک ساعت به طول انجامید و به جز دو رئیس‌جمهوری و مترجمانشان هیچ فرد دیگری در آنجا حضور نداشت.

در همین حال شبکه خبری سی‌ان‌ان هم گزارش داد، جیمز بیکر مشاور کل اف‌بی‌آی سال گذشته به بازرسان مجلس نمایندگان آمریکا گفته است که مقام‌های این آژانس پس از اخراج جیمز کومی بحث کردند که آیا ترامپ "به امر روسیه عمل می‌کند یا خیر." براساس یادداشت‌هایی که به دست سی‌ان‌ان رسیده است، بیکر به بازرسان گفته بود احتمال اینکه ترامپ عامل روسیه بوده باشد یک "گزینه" بود. او افزود: گزینه دیگر این است که رئیس‌جمهوری آمریکا کاملا بی‌گناه باشد و ما این را هم به بحث گذاشتیم. احتمالات زیادی وجود دارد.

از سوی دیگر هیل گزارش داد، تیم حقوقی ترامپ اخیرا درخواست دفتر بازرس رابرت مولر برای مصاحبه با رئیس‌جمهوری آمریکا را رد کرده است. پس از جشن شکرگزاری که وکلای رئیس‌جمهوری آمریکا پاسخ‌های کتبی او را برای تیم تحقیقات ارسال کردند، مولر خواستار دیدار رو در رو شده بود. رودی جولیانی، وکیل شخصی ترامپ ماه گذشته احتمال برگزاری چنین مصاحبه‌ای را رد کرده بود.

دیلی بیست هم در گزارشی نوشت،‌ رابرت مولر، رئیس تیم تحقیقات شورای ویژه در مساله روسیه، همچنین مراسم صبحانه‌ای که پیش از مراسم تحلیف با حضور متحدان ترامپ و مقام‌های خارجی برگزار شد، مورد بررسی قرار داده است. طبق گزارش‌ها، دیپلمات‌ ده‌ها کشور در این مراسم که در هتل بین‌المللی ترامپ برگزار شد، حضور داشتند.

از سوی دیگر گزارش شده است که دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا قصد دارند تا تحقیقات بیشتری روی اقدامات ترامپ و گفت‌وگوهای او با رئیس‌جمهوری روسیه انجام دهند. این تحولات نشانگر واقعیت‌های سیاسی جدیدی است که ترامپ در روند تدارکات برای انتخابات آتی در ۲۰۲۰ با آنها روبروست.  

انتهای پیام  

مترجم و دبیر: اکرم ترابی

  • سه‌شنبه/ ۲۵ دی ۱۳۹۷ / ۱۱:۰۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 97102513427
  • خبرنگار : 71402