جلال میرزایی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به محاسن و معایب استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی و سایر طرحها و لوایحی که در این زمینه تاکنون مطرح شده است تقریبا از مجلس چهارم و در آستانه انتخابات کلید خورده است. البته در گذشته بحث بیشتر به نظارت بر انتخابات معطوف بود، اما آنچه که طرح کنونی را با آنها متفاوت میکند و به نظر میرسد فرصتی برای رسیدن به نتیجه مطلوب است، این است که در این طرح به سراغ مسائل اختلاف برانگیز نرفتهایم.
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امروز هم نمایندگان مجلس شورای اسلامی، هم دبیران احزاب و هم رسانهها تاکید دارند که مجلس شورای اسلامی از لحاظ کیفی ضعیف است و بر روی شایستهگزینی تاکید دارند. شورای نگهبان نیز اخیرا در اظهاراتی بیان کرده که ابزاری برای شایستهگزینی ندارد و با محدودیتهایی روبهرو است.
میرزایی با بیان اینکه «امروز حتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی از اینکه مجبور هستند با مسائل محلی حوزههای انتخابیه که جزو وظایف شوراهای محله و روستاها است سروکار داشته باشند رضایت ندارند»، خاطرنشان کرد: این طرح میتواند به روی کار آمدن مجلس ملی به معنای واقعی کمک کند و مجلسی از آن بیرون آید که چالشها را در سطح ملی رصد کند.
این عضو فراکسیون امید مجلس در ادامه تاکید کرد: امروز مسائل ملی به حاشیه رفته و مسائل محلی جای آن را گرفته است. برای اینکه ما بتوانیم از این وضعیت خارج شویم این طرح که با استقبال خوبی نیز مواجه شد میتواند راهگشا باشد.
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه «هدف این طرح حرکت به سمت شایستهگزینی است»، گفت: تاکنون دولت در ارائه لایحه اصلاح قانون انتخابات تعلل داشته است. از نظر بنده ما باید حرکت اصلاحی را در قالب این طرح آغاز کنیم تا بتوانیم قانون فعلی را اصلاح کنیم.
انتهای پیام