به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، خورخه رودریگز، وزیر ارتباطات ونزوئلا گفت: ما متوجه شدیم که گروهی از مقامها به صورت خودسرانه دست به یک اقدام بینظم و قاعده زدهاند. افسرانی از سرویس اطلاعاتی کشور بابت این اقدامشان از کار برکنار میشوند.
خوآن گوآدو، رئیس مجمع ملی ونزوئلا که اکنون تحت کنترل اپوزیسیون است، پس از آزادی مورد استقبال جمع کثیری از حامیانش قرار گرفت.
وی در جمع آنها گفت: مشخص است که نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا دیگر کنترل نیروهای مسلح را در اختیار ندارد چون زنجیره فرماندهی آن شکسته شده است. آن کسی که فرماندهی را برعهده دارد، الان کجاست؟
رئیس مجمع ملی ونزوئلا از مردم کشورش خواست تا ۲۳ ژانویه ۲۰۱۹ برای یک دولت گذار راهپیمایی کنند؛ در این تاریخ به سال ۱۹۵۸، مردم ونزوئلا علیه حکومت دیکتاتوری نظامی مارکوس پرز خیمنز راهپیمایی کرده و آن را سرنگون کردند.
رئیس مجمع ملی ونزوئلا مستقیما مشروعیت مادورو را به عنوان رئیس جمهور که برای بار دوم در این سمت سوگند یاد کرده، به چالش کشیده و خواستار روی کار آمدن یک دولت موقت پیش از برگزاری انتخابات جدید شده است.
رئیس مجمع ملی ونزوئلا در حالی که قصد داشت برای شرکت در یک نشست سیاسی به حومه کاراکاس برود، بازداشت شد.
مادورو، ادعاهای مطرح شده درباره اینکه دستگیر شدن رئیس مجمع ملی به دستور وی صورت گرفته، رد کرده و آن را دروغ خواند و گفت: نباید به این دروغ ها و نفرتها باور داشت. ما باید به شکوه و عظمت ونزوئلا بسنده کنیم.
در همین حال، مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا این دستگیری را خودسرانه خواند و در توئیتی نوشت: ما از نیروهای امنیتی میخواهیم تا قانون اساسی و حقوق مردم ونزوئلا را رعایت کنند. آمریکا و جهان نظاره گر هستند.
جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا نیز اقدامات سرویسهای اطلاعاتی ونزوئلا را محکوم کرد و در توئیتی نوشت: ما به شدت دستگیری رئیس مجمع ملی ونزوئلا را محکوم میکنیم. چنین اقداماتی از سوی پلیس مخفی مورد حمایت کوبای دولت ونزوئلا به رهبری ژنرال مانوئل کریستوفر فیگویروآ نشان دهنده نقض آشکارای اجرای قانون در ونزوئلا است.
لوئیس آلماگرو، رئیس سازمان کشورهای آمریکایی نیز به دستگیری موقت رئیس مجمع ملی ونزوئلا واکنش نشان داد و مقامهای این کشور را به آدم ربایی متهم کرد.
وی در توئیتی نوشت: ما قطعا این آدم ربایی را محکوم و رد میکنیم. جامعه بینالملل باید جرایم از سوی مادورو و سرسپردگان را متوقف کند.
وزارت خارجه شیلی نیز بازداشت رئیس مجمع ملی ونزوئلا را محکوم کرد و در بیانیهای اعلام کرد: دولت سانتیاگو به شدیدترین شکل ممکن، دستگیری رئیس مجمع ملی ونزوئلا را محکوم میکند.
وزارت خارجه آرژانتین نیز از مادورو خواست تا دست از موضع ارعاب سیاستمداران اپوزیسیون بردارد و حقوق آنها را تضمین کند.
در ادامه این بیانیه آمده است: دولت آرژانتین امیدوار است که رژیم مادورو آزادیهای مدنی و سیاسی و آزادی تحرکات اپوزیسیون را تضمین کند و از اقداماتی در جهت ارعاب آنها و پیگردشان امتناع کند.
دولت پرو نیز در بیانیهای بازداشت رئیس مجمع ملی ونزوئلا را محکوم کرد و آن را نامشروع و بی اساس خواند و در بیانیهای اعلام کرد: دولت پرو از رژیم مادورو میخواهد تا به حقوق و آزادیهای مردم و تمامی اعضای محمع ملی این کشور احترام گذاشته و از انجام اقداماتی که تهدیدی برای احیای دموکراسی در ونزوئلا است، اجتناب کند.
انتهای پیام