سومین جلسه دادگاه شرکت «دومان توکان» برگزار شد

سومین جلسه رسیدگی به پرونده شرکت دومان توکان در شعبه چهارم دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در ابتدای جلسه نماینده دادستان خواست که به ارائه توضیحاتی در خصوص دفاعیات جلسه گذشته متهم بپردازد.

وی گفت: در خصوص طولانی شدن روند رسیدگی به پرونده این مساله مطرح شد که دادگاه عمدا روند رسیدگی را طولانی کرده که قطعا این ادعای متهم مردود است. در پرونده‌هایی که تعدد شکات وجود دارد با طولانی شدن روند مواجه هستیم.


نماینده دادستان در خصوص توهین متهم به دادسرا و دادگستری در اظهارات جلسه گذشته‌اس اظهار کرد: قطعا دادسرا این حق را برای خود محفوظ می‌داند که وی را در این خصوص مورد تعقیب قرار دهد.


وی افزود: مورد دیگر این بود که پرونده شاکی نداشته و دادگاه بدون جهت وارد بررسی شده است که با توجه به پیامک‌هایی که در فضای مجازی آمده از جمله پیامک‌هایی که برای خانم مختارزاده آمده به خودی خود بیانگر این است که متهم در جریان وجود شکایت سهامداران بوده است و همچنین طبق قانون، دادستانی ملزم به ریافت شکایت شکات نبوده و در هر جایی که حقوق ملت و اشخاص ضایع شود می‌تواند ورود کند.


نماینده دادستان خاطرنشان کرد: همچنین  متهم با تبلیغات کذایی و واهی اقدام به ترغیب و اغوای سپرده‌گذاران برای آوردن سپرده به شرکت کرده است.


در ادامه جلسه قاضی از کارشناس رسمی دادگستری خواست که در جایگاه حاضر شود و وی اظهار کرد: از ابتدای سال ۹۴ تا ۹۶ در ۴۶ فقره حساب‌های متهمان ۵۶۰ میلیارد تومان گردش مالی وجود داشته است. با توجه به اینکه بین خودشان هم جابجایی داشتند این گردش‌ها از حساب حذف شده و فقط واریزی سرمایه‌گذاران و سود هتل‌ها و سود بانکی بوده است.


وی افزود: ما از این گردش‌ها ۷۰ درصد را شناسایی کردیم که این گردش‌ها ۱۴۱.۵میلیارد تومان بوده است.  ۹۴ میلیارد واریزی سرمایه‌گذاران و ۴۰ میلیارد نامشخص بوده است.


کارشناس رسمی دادگستری گفت: ۲۵۰ میلیون تومان هم سود هتل‌ها بوده و ۷۵ میلیون هم سود بانکی بوده است که در مورد مصارف ۸۰ درصد آنها شناسایی شده است.


وی خاطرنشان کرد: این موضوع بیانگر این است که پرداخت سود سرمایه‌گذاری قبلی از محل سرمایه‌گذاری جدید بوده است و درصد سود هم ۳ تا ۴۰ درصد ماهیانه بوده و سودها بیشتر در سال ۹۶ بوده است.
در ادامه جلسه قاضی صلواتی از متهم خواست که در جایگاه حضور یابد.


قاضی از متهم سوال کرد: پرداخت سود در شرکت بر چه اساسی انجام می‌شد؟


متهم پاسخ داد: ما بر اساس تحقیقات قرار بود بر اساس آن سپرده‌گذاری شود سود تعیین می‌شد و قراردادها قرارداد مشارکت بود و سپرده‌گذاران در سود و زیان شریک بودند.


قاضی سوال کرد: کدام پروژه‌ها؟


متهم پاسخ داد: پروژه آژانس اریکه ایرانیان که در خصوص تورهای گردشگری بود.


قاضی اظهار کرد: وقتی هنوز قرار دادی با شرکت‌های هواپیمایی نداشتید چگونه سود ۴۰ درصدی پرداخت کردید؟
متهم گفت: ما سودی پرداخت نکردیم.


قاضی گفت: بر اساس گزارش حسابرسی ۱۶ نفر سود ۸ تا ۴۰ درصد دریافت کردند. اقاریر خودت هست که از شهریور متوجه شدی شرکت زیان‌ده شده است اما به مردم اعلام نکردی. شما با هیچ شرکت هواپیمایی و کشتیرانی قرارداد نداشتید. اینجا صداقت داشته باشید.

در ادامه جلسه قاضی از کارشناس رسمی دادگستری سوال کرد که آیا سودی پرداخت کرده‌اند؟

وی پاسخ داد: سود بالای ۴۰ درصد پرداخت کرده‌اند.

متهم در این لحظه گفت: طبق اذعان نظر خود کارشناس به صورت مکتوب و شفاهی اطلاعات را از طریق حساب‌های بانکی ما درآورده‌اند و نمی‌شود حسابرسی بر اساس حساب‌های متهمان باشد.

قاضی گفت: شما در اقاریر خود اعلام کردید که سودهای دریافتی شما از هتل‌ها و رستوران‌ها زیان‌ده بوده یا یر به یر بوده است.

سهند پاسخ داد: اظهاراتم در اداره اطلاعات را قبول ندارم.

قاضی اظهار کرد: شبکه یک سیما غیرقانونی بودن شرکت شما را از سوی بانک مرکزی اعلام کرده است.

متهم پاسخ داد: ما از بانک مرکزی شکایت کردیم که اگر این اتفاقات نمی‌افتاد بانک مرکزی متهم می‌شد.

در این لحظه نماینده دادستان اظهار کرد: پیام‌هایی از شما در کانال مجازی شرکت بوده که گفته‌اید ورودی شرکت به صفر رسیده و مجبوریم برای حفظ مجموعه به آب و آتش بزنیم.

متهم پاسخ داد: اینها آموزش‌های مارکتینگ بوده و من در مورد یک پروژه خاص صحبت می‌کردم و باید متن را کامل بخوانید. ورودی صرف مصداق بروز مشکلات نیست.

نماینده دادستان اظهار کرد: ما متن تمام پیام‌هایی که در کانال وجود دارد را بررسی کردیم.

در ادامه جلسه رسیدگی به پرونده شرکت دومان توکان یکی از مستشاران دادگاه خطاب به متهم گفت: شما 186 طلبکار دارید که در عسر و حرج قرار دارند،‌ بگویید که چگونه می‌خواهید بدهی آنها را پرداخت کنید. شما چه از نظر حقوق داخلی و چه کنوانسیون‌های بین‌المللی محکوم هستید و بهتر است از خود دفاع کنید.

متهم اظهار کرد: قانون اساسی مقدم است و اصل بر برائت است.

در ادامه قاضی صلواتی اظهار کرد: توضیحات شما کافی و قانع کننده نیست و شاکی دارید که می‌خواهد جهیزیه دخترش را بخرد.

متهم در پاسخ گفت: توضیحات من کافی و قانع کننده نیست؟

قاضی خطاب به شاکیان از آنها سوال کرد: آیا پول خود را می‌خواهید یا نه که شکات جواب دادند،‌ بله.

قاضی خطاب به متهم گفت: تمام تبلیغات شما فریبنده بوده است. هزینه تبلیغات فریبنده 200 هزار پیامک از کجا می‌آمده، شما که از سرمایه‌های جدید سود می‌دادید؟

متهم پاسخ داد: هزینه آن را از محل سود شرکت می‌دادم.

قاضی خطاب به متهم گفت: بر اساس نظر کارشناسی هزینه‌ها در جایی که اعلام شده صرف نشده است.

قاضی خطاب به متهم گفت: ۵ مورد از پروژه‌هایتان را نام ببرید.

متهم پاسخ داد: رستوران شمس العماره، رستوران آرکا، رستوران کاوانی، رستوران ستاره کیش و هتل ستاره کیش و هتل بلور.

قاضی صلواتی گفت: طبق اعلام کارشناس رسمی دادگستری در مجموع ۲۵۰ میلیون تومان بابت هتل و رستوران به حساب واریز شده است، ۱۵ نفر بیشترین سود را دریافت کرده‌اند و ۱۷ نفر بیشترین پورسانت را بابت مشاوره گرفته‌اند در این رابطه توضیح دهید.

متهم پاسخ داد: جمع کل آن ۲ میلیارد بوده است که در طول سه سال فعالیت به آن‌ها پرداخت کرده‌ام.

در ادامه یکی از شاکیان از قاضی خواست که اظهارات خود را بیان کند و گفت: آقای سهند طبق اظهارات و پیامک‌های مختلفی که به افراد دادند گفته‌اند که اگر از زندان خارج شوم اصل پول و سود را پرداخت می‌کنم. ایشان بفرمایند که چگونه می‌خواهند این پول را پرداخت کنند؟

قاضی صلواتی در پاسخ گفت: هیچ بیرون ‌آمدنی برای ایشان در کار نیست.

در ادامه قاضی از وکلای متهم خواست که اظهارات خود را بیان کنند.

وکیل دومان سهند اظهار کرد: مجتبی پناهی هستم و لایحه‌ای را تنظیم نمود که قرائت خواهم کرد و در ابتدا چند جمله را در خصوص رسیدگی به پرونده متهم بیان می‌کنم.

وی افزود: موکلم در سال 94 که سال اقتصاد مقاومتی نامیده شده بود،‌ اقدام به تاسیس شرکت دومان توکان می‌نماید تا در راستای اشتغالزایی و کارآفرینی و رفع معضل بیکاری، ایجاد اشتغال و جذب سرمایه گذاری فعالیت نماید و وی در راه‌اندازی پروژه‌های مختلف برای افراد زیادی کارآفرینی کرده است.

وکیل متهم گفت: بنده و همکارانم حدود یک ماه پرونده ایشان را مطالعه کرده‌ایم. حتی قبل از پایان مطالعه چند بار با ایشان تماس گرفتیم و گفتند مدارکی را ارسال می‌کنند و حتی به برادر خانم ایشان هم گفتیم هر مدرکی دارین ارایه کنید تا در دفاعیاتم بیاوریم که اقدامی انجام ندادند.

وی گفت: در دفاع از موکل خود ۱۲ برگ لایحه تهیه کرده‌ام که به تمامی موضوعات کیفرخواست اعتراض شده است و تقدیم می‌گردد.

در ادامه قاضی از متهم خواست که در جایگاه قرار گیرد و آخرین دفاعیات خود را بیان کند.

متهم در جایگاه حاضر شد و اعلام کرد: مجدد اعلام می‌کنم اتهام کلاهبرداری را قبول ندارم. طبق گزارش کارشناسی تنها ۳۲ میلیارد بدهی شرکت می‌باشد که ذکر ۱۵۰ میلیارد تومان کاملا کذب است. این مبلغ نیز به پروژه‌های مختلف هدایت شده که در سال ۹۸ به سوددهی می‌رسید.

متهم ادامه داد: هیچ یک از شرکت‌های زیرمجموعه و پروژه‌ها صوری نبوده و مبالغ سرمایه گذاری شده برای اکران دو فیلم و افتتاح سفره خانه سنتی، افتتاح صرافی، افتتاح مجموعه رستوران‌های روباز، افتتاح آژانس هواپیمایی و چند پروژه دیگر هزینه شده است که تمامی فاکتورهای آن توسط ضابطین جمع‌آوری شده است.

سهند در خصوص اظهارات یکی از شکات نیز گفت: اینکه می‌گویند خواهر من در کانادا اقامت دارد درست نیست. برادر من درخواست ویزا از کانادا نکرده و ممنوع‌الخروج نشده است.

سهند افزود: مشخص‌ترین بدهکارم آقای مهدی ذکایی است که در اینجا حضور دارد و مبلغ 5 میلیارد و 600 میلیون بدهی ایشان می‌باشد.

متهم در پایان دفاعیاتش اظهار کرد: در آخر در حضور دادگاه، مستشاران، وکلای محترم و حاضرین در جلسه اعلام می‌کنم با وجود اینکه اتهامات وارده را قبول ندارم، اما آمادگی همکاری کامل با دادگاه و هر مرجع قضایی دیگر را دارم که اصل مبالغ، سود منعقد شده در قرارداد و نیز ضر و زیان وارده را بپردازم و از ریاست دادگاه تقاضا دارم با دادن رأی عادلانه طبق فرمایش مقام معظم رهبری در مورد دادگاه‌های ویژه اقتصادی احقاق حق من را در اولویت نبوده و احقاق حق شاکیان در اولویت باشد.

متهم ادامه داد: از شاکیان بابت ضرر و زیان‌های وارده عذرخواهی می‌کنم.

پس از دفاعیات متهم، قاضی صلواتی اظهار کرد: اکثر شاکیان تمام زندگی خود را به عنوان سرمایه در این شرکت سرمایه گذاری کرده‌اند و دیگر تهدیدها جواب نمی‌دهد. تاکنون اموالی شناسایی نشده و اموال شناسایی شده کفاف بدهی 10 نفر را هم نمی‌دهد.

قاضی صلواتی گفت: متاسفانه متهم تا این لحظه صداقت نداشته و اموالی معرفی نکرده است.

در پایان این جلسه قاضی ختم جلسه را اعلام کرد و گفت: جلسه بعدی فردا صبح یکشنبه ساعت ۱۰ برگزار می‌شود.


انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۲ دی ۱۳۹۷ / ۱۲:۵۵
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 97102211581
  • خبرنگار : 71594