دکتر علیرضا کیخسروی، عضو هیات علمی دانشگاه حکیم سبزواری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به چالشهای موجود برای تهیه مواد و تجهیزات آزمایشگاهی گفت: زمانی که محققان در آزمایشگاه تحقیقاتی را اجرایی میکنند معمولا بخشی از مواد آزمایشگاهی باقی میماند که با سررسیدن تاریخ انقضا، قابل کاربرد در سایر پروژههای تحقیقاتی نیست.
وی با بیان اینکه علاوه بر آن بسیاری از تجهیزات آزمایشگاهی موجود در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی و پژوهشگاهها بلا استفاده باقی میماند، خاطر نشان کرد: بر این اساس بر اساس برنامهای، اقدام به ساماندهی این امر در گروه زیست شناسی دانشگاه حکیم سبزواری کردیم.
کیخسروی با بیان اینکه به تدریج نسبت به راهاندازی سامانهای برای این نوع مواد و تجهیزات آزمایشگاهی اقدام کردیم، خاطر نشان کرد: با راهاندازی سامانه جامع خرید و فروش مواد شیمیایی، مواد بیولوژیکی و تجهیزات آزمایشگاهی با عنوان "ایران ایلب" تمامی کالاهای حوزه علم و فناوری را در آن متمرکز کردیم.
عضو هیات علمی گروه زیستشناسی دانشگاه حکیم سبزواری در این باره توضیح داد: در این سامانه کلیه مواد آزمایشگاهی، بیولوژیکی و تجهیزات آزمایشگاهی اعم از کالاهای نو و یا دست دوم به صورت آگهی بار گذاری میشوند و افراد متقاضی میتوانند با جستجوی کالای مورد نیاز خود و تهیه پیش فاکتور اقدام به خرید اقلام آزمایشگاهی کنند.
کیخسروی ایجاد فضای رقابتی میان شرکتهای فعال در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی را از مزایای این سامانه نام برد و یادآور شد: علاوه بر آن شرکتهای فناوری که توان مالی برای تبلیغات ندارند، میتوانند محصولات خود را از طریق این سامانه عرضه کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه حکیم سبزواری با تاکید بر اینکه خدمات این سایت رایگان است، ادامه داد: در مدت ۷ ماه راهاندازی این سامانه، حدود ۸ هزار کالای علم و فناوری بارگذاری شده است که ۴ هزار کالای آن مربوط به تجهیزات آزمایشگاهی است.
وی با بیان اینکه از طریق این سامانه محققان میتوانند مواد آزمایشگاهی مازاد از پروژههای خود را خرید و فروش کنند، اظهار کرد: در این سامانه امکان مقایسه کیفیت محصولات مختلف برای خریداران وجود دارد، ضمن آنکه از این روش کسب درآمدی برای مراکز تحقیقاتی و پژوهشی فراهم خواهد شد.
وی به مزایای بهرهبرداری از خدمات سامانه خرید و فروش تجهیزات و مواد آزمایشگاهی اشاره کرد و گفت: بر اساس برآوردهای ۲ سال گذشته حدود ۲۲۰ هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی حوزههای زیست شناسی داریم و در صورت بلا استفاده ماندن تجهیزت و باقی ماندن مازاد مواد آزمایشگاهی، خسارات زیادیبه دانشگاهها و پژوهشگاهها وارد میشود، از این رو این سامانه در صرفهجویی منابع مالی نقش مهمی خواهد داشت، ضمن آنکه از بلا استفاده ماندن مواد و تجهیزات آزمایشگاهی جلوگیری خواهد کرد.
انتهای پیام