به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، این در حالی است که این تصمیم احتمالا قدرت تعیینکنندهای به دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا برای مشخص کردن رهبر بعدی این نهاد جهانی میدهد، هرچند که کنترل واشنگتن در این بانک 189 عضوی با انتقادهای فزاینده مواجه شده است.
جیم یونگ کیم، رییس 59 ساله بانک جهانی در بیانیهای که به منظور اعلام استعفایش منتشر کرد، نوشت: این افتخار بزرگی برای من بود که به عنوان رییس این سازمان برجسته که مملو از انسانهایی مشتاق و فداکار در راستای ماموریت پایاندهی به فقر شدید در دوران حیات ما است خدمت کنم.
کیم در سال 2012 به عنوان رییس بانک جهانی منصوب شد و قرار است بعد از کنارهگیری از این سمت به یک شرکت متمرکز بر سرمایه گذاری در کشورهایی در حال توسعه بپیوندد.
همچنین بانک جهانی اعلام کرد که وی به هیات مدیره یک گروه غیرانتفاعی به نام «شرکای سلامت» که خودش پایهگذار آن بوده خواهد پیوست.
طبق بیانیه بانک جهانی بعد از کنارهگیری جیم یونگ کیم مدیراجرایی این بانک به نام "کریستالینا جورجیوا" به عنوان رییس موقت از اول فوریه که کیم کنار میرود، خدمت خواهد کرد.
تحت ریاست کیم بانک جهانی هدف نابودی فقر شدید تا سال 2030 را برای خود تعیین کرد و اعطای فاینانس و وام به کشورهای در حال توسعه را افزایش داد. سال گذشته میلادی بانک جهانی توانست حمایت دولت ترامپ برای یک افزایش سرمایه بزرگ به مبلغ 13 میلیارد دلار را به دست آورد و پیش از آن درخواستهای واشنگتن برای جلوگیری از اعطای وام به کشورهای دارای درآمد بالا مثل چین را پذیرفته بود.
انتهای پیام