به گزارش ایسنا، سمیه محمودی در جریان طرح سوال خود از وزیر فرهنگ در مورد عدم شفافیت در سازمان اوقاف و امور خیریه در جلسه علنی صبح امروز (سهشنبه) اظهار کرد: متاسفانه با وجود جایگاه سنت حسنه وقف و بقاع متبرکه شاهد عملکرد ضعیف سازمان اوقاف هستیم. مردم و مسئولین نسبت به عملکرد سازمان اوقاف حساس هستند و عملکرد این سازمان در همه شهرها و استانها مورد نقد قرار دارد.
وی با اشاره به عدم وجود فهرست دقیق از منابع اوقافی، ارزش وعایدی سالانه آنها اظهار کرد: ۸۰ درصد موقوفات تجاری، مسکونی و کشاروزی به صورت متصرفی با تولیت اوقاف اداره میشود و عواید آن از طریق اجاره فروش، تبدیل به احسن و سرمایه گذاری حاصل میشود که کمبازدهترین و شایعترین این روشها اجاره موقوفات است.
نماینده مردم شهررضا در مجلس با بیان این که اطلاعات موقوفات حتی در اختیار سازمانهای پژوهشی قرار نمیگیرد ادامه داد: حدود ۱۷۰ هزار موقوفه در کشور وجود دارد که تنها برای ۵۰ درصد آن سند رسمی صادر شده و نیمی از آنها فاقد سند هستند؛ این در حالی است که شفافیت درآمد موقوفات بدون اسناد ممکن نیست.
محمودی با بیان این که ۵۲ درصد امامزادهها فاقد درآمد هستند و برای بازسازی و بهسازی ۷۰۰۰ میلیارد تومان بودجه لازم است گفت: این نشان دهنده عدم جدیت مدیران اوقاف در گسترش فرهنگ وقف است. لازم است دلایل عدم تغییر رویکرد اوقاف به توجه به بهرهوری پایین موقوفات اعلام شود
نماینده مردم شهرضا خواستار اعلام درآمدها و هزینههای اوقاف به صورت تفکیکی شد و گفت: البته از سیستم ممیزی که طی سالهای آینده شکل گرفته قدردانی میکنیم اما این موضوع جای کار بیشتری دارد.
وی با تاکید بر ضرورت تشریح دلایل عدم مشارکت یا مشارکت محدود نخبگان محلی در وقف گفت: توسعه موقوفات بدون استفاده از تمامی فرصتها شدنی نیست. همچنین لازم است سازمان اوقاف با ارائه گزارشهای شفاف در مورد نحوه اداره موقوفات افکار عمومی را در مورد بهرهوری آنها اقناع کنند.
محمودی با اشاره به مشکلات اوقاف با سازمان میراث فرهنگی و منابع طبیعی تصریح کرد: ایجاد تعامل با دیگر نهادها و ارگانها ضرورتی برای اوقاف است؛ برخی بقاع متبرکه به خاطر اختلاف دیدگاه مدیران نتوانستد طرح جامع تهیه کنند.
نماینده مردم شهرضا همچین خواستار شفاف سازی در مورد نحوه جذب و نیروی انسانی به ویژه نیروی بازنشسته در سازمان اوقاف شد.
این نماینده مجلس در ادامه با تاکید بر ضروت توجه ویژه سازمان اوقاف به نقش رسانههای جدید در جهت ترویج فرهنگ وقف خاطر نشان کرد: ۵۰ درصد مردم با وقف و کارکردهای آن اشنایی ندارند. انتظار داریم با توجه به توزیع نابرابر ثروت سازمان اوقاف برای ارائه راهکار جهت مشارکت دسته جمعی اقشار کم برخودار در وقف اقدام کند.
وی غلبه نگرش فرهنگ محور اوقاف به نگرش درآمد محور، ارتباط بیشتر اوقاف با مراکز دینی و حضور پررنگ این سازمان در وقف علمی را از جمله پیشنهادهای خود عنوان و خاطر نشان کرد: امیدواریم با در پیش گرفتن رویکرد جدید شاهد ساماندهی و گسترش سنت حسنه وقف باشیم.
وی در پایان اظهاراتش گفت که نیازی نیست این سوال به رای مجلس گذاشته شود و بر این اساس پاسخهای وزیر را قانع کننده دانست.
انتهای پیام