به گزارش ایسنا، در بررسی دولت چین آمده است که جمعیت این کشور پیش از شروع دوره کاهش بیوقفه به رقم ۱.۴۴ میلیارد نفر در سال ۲۰۲۹ میرسد.
آکادمی علوم اجتماعی چین در مطالعهای اعلام کرد: دولت باید سیاستهایی را اعمال کند تا نیروی کار کمتر و پیر شدن جمعیت این کشور کنترل شود. هر دوی این تغییرات میتواند پیامدهای اقتصادی و اجتماعی نامطلوبی را به همراه داشته باشد.
آخرین برآوردهای سازمان ملل حاکی از آن است که چین جمعیت ۱.۴۱ میلیارد نفری دارد. در سال ۲۰۱۵ این پرجمعیتترین کشور جهان به منظور مقابله با مشکلات به سیاست تک فرزندی خود پایان داد.
اکنون جمعیت نیروی کار چین راکد باقی مانده و نرخ پایین باروری موجب مشکلات بیشتری شده است.
به گزارش شبکه خبری بیبیسی، همچنین پیش بینی میشود که تا اواسط قرن حاضر جمعیت چین به ۱.۳۶ میلیارد نفر کاهش پیدا کند. در عین حال احتمال میرود درصورتی که نرخ باروری روند کاهشی را حفظ کند جمعیت این کشور تا سال ۲۰۶۵ به ۱.۱۷ میلیارد نفر کاهش یابد.
این در حالی است که اخیرا برخی کارشناسان یادآور شدهاند که جمعیت این کشور به رغم اجرای سیاست دو فرزندی برای نخستین بار طی ۷۰ سال اخیر کاهش یافته است.
سو ژیان، کارشناس اقتصادی از دانشگاه پکن و ای فوسیان، کارشناس در زمینه زاد و ولد از دانشگاه آمریکایی ویسکانسین- مدیسن پس از مطالعه آمار کمیته دولتی بهداشت و زاد و ولد چین و دیگر آمار از منابع آزاد به چنین نتیجهای رسیدند.
به گفته آنها برای اولین بار طی ۷۰ سال اخیر کاهش جمعیت در چین مشاهده میشود. کارشناسان این گرایش را در رابطه با کاهش تعداد زنان واقع در سنین زایمان و همچنین عدم تمایل مردم برای بچه دار شدن به خاطر مخارج روزافزون تحصیل، مسکن و پزشکی میدانند.
انتهای پیام