تولید گیاهان تراریخته راهکاری برای مبارزه با بیماری قارچی عدس

یک عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد لرستان گفت: تولید گیاهان تراریخته راهکاری برای مبارزه با بیماری قارچی عدس است.

رضا میردریکوند در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: عدس با دارا بودن حدود 22 درصد پروتئین، یکی مهم ترین و قدیمی ترین منابع غذایی بشر محسوب می شود.

وی ادامه داد: از طرفی بقایای گیاه عدس شامل ساقه، کاه و کلش و پوسته غلاف آن دارای ارزش غذایی بالایی بوده و برای مصرف دام های اهلی مناسب است.

میردریکوند اضافه کرد: با این‌ وجود بیماری‏ های قارچی مختلفی مانند پژمردگی آوندی، پوسیدگی و سفیدک ها به همراه سایر بیماری های باکتریایی و ویروسی همواره رشد این گیاه را تهدید کرده و تولید محصول آن را کاهش می دهند.

این مدرس دانشگاه افزود: یکی از راه های ایجاد مقاومت نسبت به این بیماری ها تولید گیاهان تراریخته مقاوم به بیماری است.

وی خاطرنشان کرد: برای تولید این گیاهان ابتدا باید ژن‌های مقاومت را در گیاهان شناسایی کرد.

میردریکوند گفت: پس از شناسایی با انتقال این ژن‌ ها می توان گیاهان تراریخته مقاوم به بیماری راتولید کرد.


انتهای پیام
  • یکشنبه/ ۱۶ دی ۱۳۹۷ / ۰۸:۲۳
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 97101608134
  • خبرنگار :

برچسب‌ها